Razboi în Ucraina

Unităţi militare ucrainene la graniţa cu Republica Moldova şi România. Ce spune colonelul Ion Petrescu – VIDEO

Publicat: 19 aug. 2022
_____ Vizualizări 5 Comentarii
Unităţi militare ucrainene la graniţa cu Republica Moldova şi România. Ce spune colonelul Ion Petrescu - VIDEO
Ce sarcini ar avea unitățile militare ucrainene care se află la granița României și Republicii Moldova

Miercuri, 17 august 2022, invitat în cadrul unei emisiuni de televiziune, colonelul Ion Petrescu a făcut o serie de dezvăluiri interesante şi care pun mari semne de întrebare tuturor romanilor. Cadrul militar a menţionat ca la graniţa Republicii Moldova şi Romeniei se află mai multe unităţi militare ucrainene.

„În esență am confirmat că pe site-ul https://militaryland.net/ukraine/deployment-map/ sunt indicate unități militare ucrainene la granița cu Ungaria și cu România, în acest ultim caz fiind vorba de un batalion cu misiuni speciale lângă Cernăuți și o brigadă aeropurtată plasată în nord-vestul Bugeacului istoric, pământ românesc în perioada interbelică”, a transmis colonelul Ion Petrescu

Ce spune colonelul Ion Petrescu despre unităţile militare ucrainene de la graniţa României şi Republicii Moldova

Invitat în cadrul emisiunii Madalin Ionescu Show, colonelul Ion Petrescu a vorbit despre războiul din Ucraina şi despre soldaţii ucraineni prezenţi pe teritoriul României.

Colonelul Ion Petrescu a postat iniţial pe reţelele de socializare că Ucraina ar avea un batalion cu destinaţie specială la frontiera cu România, în Cernăuţi. De asemenea, ar mai exista o brigadă de infanterie staţionată la nord-est de Galaţi. Sursa acestei informaţii ar fi un site ucrainean.

„Cele două, respectiv batalionul şi brigada sunt în staţionare, cu misiuni foarte clare. Batalionul are sarcina de a securiza Bucovina de Nord, care constituie o zonă administrativă aparte în cadrul statului ucrainean. Iar brigada din sud, se ocupă de securizarea postului în viitorul buget, deşi o asemenea unitate în condiţiile agresiunii militare ruse, după umila mea opinie, o să fie la întărirea Odesei. Pentru că România, tara membră NATO, ţară a Uniunii Europene, a fost şi rămâne un sprijinitor constant a modalităţii prin care înţeleg autorităţile de Kiev să-şi adapteze independența, identitatea naţională şi în acelaşi timp, teritoriul pe care l-au moştenit de la Uniunea Sovietică”, a spus colonelul Ion Petrescu.

De asemenea, în aceeași ordine de idei, cadrul militar s-a arătat surprins de prezența soldaților ucraineni având în vedere relațiile bune dintre cele două state.

„Faptul că sunt acele două unităţi acolo arată din perspectivă strict militară o oarecare neîncredere , o prudenţă, ceea ce în relaţiile bilaterale, pe mine, unul, m-a surprins având în vedere că relaţiile pe plan militar sunt foarte bune între Ministerul român al Apărării şi Ministerul ucrainean”, a declarat colonelul Ion Petrescu.

Vă reamintim faptul că la jumătatea lunii februarie, Ministerul Apărării Naţionale a recunoscut faptul că statul român desfăşoară exerciţii militare la graniţa cu Ucraina. Anunțul a fost făcut după ce un elicopter al armatei americane a fost văzut pe un câmp din Suceava.

Exerciții militare de amploare în județul Galați

Vă aducem aminte ca la începutul lunii iunie, peste 1.800 de soldați români și aliați din trupele țărilor membre NATO au luat parte la un exercițiul militar de amploare, multinațional ce purta denumirea „Scorpions Legacy”.

Aceasta dificilă etapă de instruire s-a desfăşurat la Centrul special din Smârdan, județul Galați.

Scenariul exercițiului a presupus mai multe operațiuni care urmau să asigure o comunicare eficace între structurile militare din țările aliate. La luptele simulate, cei 1.800 de soldați din opt țari NATO au fost asistați atât de forțe: elicoptere IAR 300 și avioane Typhoon, dar și de tehnică militară terestră.

„Scopul exercițiului este acela de a crește gradul de cooperare între partenerii NATO și de a verifica interoperabilitatea dintre soldați”, a transmis atunci locotenent colonel Riccardo De Maggio.

Astfel, prezența mai multor unități militare ucrainene la granița cu România și Republica Moldova a ridicat semne de întrebare.

Comentarii
  • Ucrainienii lupta pentru pământul romanesc, rusesc, etc. Sunt f obraznici au primit teritorii cadou toate tarile ii ajuta desi nu ar trebui sa suferim atat de mult si noi sa fim toti victimele prostiei lui Zelenschi.

  • Tov. colonel, analistul lui peste prajit, cand i-am explicat pe pagina lui de Facebook, cam cum sta treaba cu dispunerea celor doua unitati militare de la Cernauti si Bolgrad… m-a blocat, desi postarea nu a avut vreun caracter peiorativ sau prorus.. Ca sa vezi, l-a deranjat faptul ca i-am explicat ca brigada din Bolgrad, are practic doua directii de inaintare posibile, una spre Limanul Nistrului, daca pica Odessa si noul aliniament (malul drept al Nistrului) pe care se repliaza trupele retrase din Odess risca sa pice si el; al doilea, aliniamentul rezista iar rusii fac jonctiunea cu Transnistria, atunci directia de interventie este Bolgrad-Chisinau-Tiraspol, securizand flancul nordic al aliniamentului de pe Nistru. Iar cel de-al doilea, de la Cernauti, inainteaza pe directia Cernauti-Balti-Marculesti-Cobasna si in felul asta, RM scapa de ruskii mir din Transnistria, iar ucranienii se aleg cu munitia de la Cobasna. QED.

Adauga un comentariu