Eveniment-Social

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași va avea și liceu! ARACIP a trimis documentul oficial

Publicat: 09 aug. 2022
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași va avea și liceu ARACIP a trimis documentul oficial
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași va avea și un liceu

O nouă veste bună a fost transmisă astăzi, 9 august 2022, de conducerea Universităţii „Alexandru Ioan Cuza din Iaşi”.

UAIC Iaşi va avea şi liceu, după ce Consiliul Agenției Române de Asigurarea a Calității în Învățământul Preuniversitar a trimis documentul oficial.

Astfel, prin hotărârea nr. 8/02.08.2022, Consiliul Agenției Române de Asigurarea a Calității în Învățământul Preuniversitar a decis: „Se acordă autorizație de funcționare Universității „Alexandru Ioan Cuza” – unitate de stat cu personalitate juridică, pentru înființarea nivelului LICEAL, cu două profiluri: Real (Matematică-Informatică) și Umanist (Științe Sociale)”. Urmează Ordinul de ministru.

Conducerea UAIC are în atenție identificarea unui spațiu propice pentru înființarea ciclului gimnazial începând cu acest an școlar

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași intenționează să dezvolte învățământul preuniversitar prin înființarea unei structuri gimnaziale și, ulterior, un liceu. În acest context, începând cu anul școlar 2020-2021, Școala Primară „Junior” a fost inclusă în rețeaua școlară a unităților de învățământ preuniversitar de stat. Având în vedere calitatea procesului instructiv-educativ din cadrul Școlii Primare „Junior”, instituție care și-a dobândit un loc bine meritat în ansamblul învățământului preuniversitar ieșean datorită rezultatelor obținute de la înființare până în prezent, s-a constatat că absolvenții de „Junior” doresc să își continue studiile la „Cuza”.

Conducerea UAIC are în atenție identificarea unui spațiu propice pentru înființarea ciclului gimnazial începând cu acest an școlar. În plus, datorită numărului mare de solicitări primite din partea părinților care doresc să își înscrie copiii la Școala Primară „Junior”, s-a decis constituirea unei noi clase pregătitoare, pe lângă cea existentă, în anul școlar 2021-2022.

„Absolvenții primelor promoții ai Școlii «Junior» sunt studenți la UAIC, iar dorința – deopotrivă a părinților și elevilor școlii – este de a se putea continua studiile gimnaziale în cadrul acestei instituții, dorință aflată în consonanță cu strategia de dezvoltare abordată de conducerea Universității, care își dorește înființarea unei structuri gimnaziale, apoi liceale”, a declarat la acel moment prof. univ. dr. Tudorel Toader, rector al Universității „Cuza”.

Comentarii
  • Grădiniță și-a tras. Școală primară și-a tras. Acum, văd că-și trage și liceu. Io înțeleg că (H)universitatea Cuza are esprit de corps, dar toate au o limită, domnule. Să înțeled că le mai trebuie agenție matrimonială, casă de căsătorii, biserică de botez, prăznicar și cimitir prppriu, ca să prindă toate momentele vieții omului. Lăsând gluma la o parte, actualmente, Cuza e o universitate modestă, de provincie, de unde omul e bine s-o șteargă imediat după absolvire, către alte zone mai evoluate. În fine, dacă domn` rector n-are pe ce cheltui banii, treaba lui. O universitate ar trebui să se ocupe de cercetare avansată, să aibă somități de premiul Nobel etc. În nici un caz să se ocupe de șters mucii pruncilor.

  • Între timp , facultatea de informatica a pierdut 100 de locuri. Tudorel și a făcut extensiune la Focșani . In loc să pregătească IT iști , scoate filozofi și istorici. A , uitasem și de extensiunea de la Bălți – Moldova. Deci omul asta face ce i convine .

Adauga un comentariu