Eveniment-Social

Universitatea „Cuza” din Iași dezvoltă proiecte din sfera studiilor superioare cu Agenția de Cooperare și Coordonare Turcă TIKA

Publicat: 23 iul. 2021
Universitatea
Hasan Burak Ceran, coordonatorul Agenției de Cooperare și Coordonare Turcă TIKA, a efectuat o vizită oficială la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași, unde a avut o întrevedere cu prof. univ. dr. Tudorel Toader, rector. La întâlnire au mai participat prof. univ. dr. Mihaela Onofrei, prorector pentru activități studențești și parteneriate cu mediul economic, și prof. univ. dr. Daniela Cojocaru, prorector pentru relații internaționale și parteneriate de studii și cercetare. În cadrul discuțiilor au fost abordate diverse oportunități de dezvoltare a unor proiecte din sfera studiilor universitare

Prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a avut o întrevedere cu Hasan Burak Ceran, coordonatorul Agenției de Cooperare și Coordonare Turcă TIKA. În cadrul discuțiilor au fost abordate diverse oportunități de dezvoltare a unor proiecte din sfera studiilor universitare. Coordonatorul Agenției TIKA și-a manifestat întreaga disponibilitate pentru a sprijini consolidarea cooperării dintre instituțiile academice din Turcia și „Cuza”

Joi, 22 iulie 2021, Hasan Burak Ceran, coordonatorul Agenției de Cooperare și Coordonare Turcă TIKA, a efectuat o vizită oficială la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași, unde a avut o întrevedere cu prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul UAIC.
La întâlnire au mai participat prof. univ. dr. Mihaela Onofrei, prorector pentru activități studențești și parteneriate cu mediul economic, și prof. univ. dr. Daniela Cojocaru, prorector pentru Relații internaționale și parteneriate de studii si cercetare. În cadrul discuțiilor au fost abordate diverse oportunități de dezvoltare a unor proiecte din sfera studiilor universitare, accentul fiind pus pe importanța cooperării dintre Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și mediul academic din Turcia.

Înființarea unui lectorat de limba turcă la UAIC și perspectiva creării Centrului Cultural Turc în Iași

De asemenea, s-a discutat despre înființarea unui lectorat de limba turcă la UAIC, dar și despre perspectiva creării Centrului Cultural Turc în Iași. Pe parcursul întâlnirii, prof. univ. dr. Tudorel Toader a afirmat că universitatea din Iași este deschisă la stabilirea de noi colaborări cu instituții de învățământ superior din Turcia, pentru dezvoltarea celor existente, dar și pentru realizarea unor proiecte comune de către UAIC și Agenția de Cooperare și Coordonare Turcă TIKA.

Coordonatorul Agenției TIKA și-a manifestat întreaga disponibilitate pentru a sprijini consolidarea cooperării dintre instituțiile academice din Turcia și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și a apreciat eforturile UAIC pentru dezvoltarea unor proiecte în parteriat, având în vedere faptul că educația și cultura sunt domenii prioritare și pentru organizația pe care o coordonează. Agenția de Cooperare și Coordonare TIKA este subordonată direct primului ministru al Turciei, are oficii de coordonare în 50 de țări, cel din România fiind deschis în 2015.

Universitatea „Cuza” din Iași a participat la Forumul Internațional al Învățământului Pedagogic

Pe de altă parte, Universitatea „Cuza” din Iași a participat în mai 2021 la Forumul Internațional al Învățământului Pedagogic, ediția a VII-a, organizat de Ministerul Științei și Învățământului Superior din Federația Rusă, Universitatea Federală din Kazan, Academia de Științe ale Educației din Rusia și Consorțiul Științifico-Metodic Federal din învățământul superior pentru grupele de specialități în domeniul învățământului și științelor pedagogice.
UAIC a fost reprezentată de: prof. univ. dr. Tudorel Toader, prof. univ. dr. Daniela Cojocaru, prof. univ. dr. Constantin Cucoș – coordonatorul programului de masterat didactic -, conf. univ. dr. hab. Ludmila Bejenaru – Facultatea de Litere – și lect. univ. dr. Bogdan Constantin Neculau – director al Departamentului de învățământ preuniversitar.
Adauga un comentariu