Eveniment-Social

Prof. univ. dr. Tudorel Toader a dialogat despre Admiterea 2020, împlinirea a 160 de ani de la fondarea Universității din Iași, dar și despre proiectele și investițiile aflate în derulare, în Studioul BZI LIVE – FOTO/ VIDEO

Publicat: 13 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul UAIC, a venit în Studioul BZI LIVE

Luni, 13 iulie 2020, la ora 15.00 în lumina reflectoarelor Studioului BZI LIVE a fost programată o ediție exclusivă, de maxima actualitate și impact! Prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul Universității Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iași într-un dialog special. Domnia sa a oferit detalii și informații, în exclusivitate, despre Admiterea 2020 (care debutează chiar luni, 13 iulie 2020), faptul ca Universitatea Cuza din Iași a devenit membră într-un grup select al Comunității Europene, împlinirea a 160 ani de la fondarea Universității din Iași, proiectele și investițiile aflate în derulare. Despre toate acestea dar și alte subiecte interesante, detalii importante din viata celei mai vechi institutii de învățământ moderne a României s-au mai abordat alaturi de rectorul Toader. De asemenea, au fost și alte aspecte avute în vedere în ediția-dialog cu domnia sa.

UAIC scoate la concurs peste 11.000 de locuri la admiterea din iulie 2020

Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași (UAIC) scoate la concurs, pentru sesiunea de admitere din iulie, 4035 de locuri la buget pentru studiile de licență și 2434 de locuri fără taxă pentru studiile universitare de master. De asemenea, sunt disponibile și 4927 de locuri cu taxă, 3288 pentru studii de licență și 1639 pentru studii de master. Candidații se vor putea înscrie în perioada 13-24 iulie, iar rezultatele se vor afișa în perioada 27-31 iulie. Perioada în care se pot înscrie candidații români de pretutindeni este 13-18 iulie. La admiterea din acest an au fost eliminate toate probele scrise, iar probele orale se vor susține online, prin intermediul platformelor audio-video.

Oferta celor 15 facultăți ale UAIC cuprinde 77 de specializări la studii de licență și 110 pentru studii de master.

La majoritatea facultăților Universității, admiterea pentru studii de licență se va face exclusiv pe baza mediei generale de la examenul de Bacalaureat

Șase facultăți iau în calcul la admitere, pe lângă media generală de la examenul de bacalaureat, media anilor de studii, media la diferite discipline studiate în liceu sau nota la diverse probe din cadrul examenului de bacalaureat. Admiterea la studii de master se va face pe baza unei medii în care examenul de licență va conta în proporție de 60%, iar nota la prezentarea CV-ului și/sau a scrisorii de intenție sau interviul, susținute online, va avea o pondere de 40%. Candidații au posbilitatea de a se înscrie online la toate cele 15 facultăți ale UAIC, la adresa inscriere.uaic.ro (https://inscriere.uaic.ro/SitePages/Home.aspx). La 11 facultăți înscrierea se poate face și prin depunerea dosarului fizic la sediu, în timp ce la facultățile de Drept, Informatică, Litere și Teologie Ortodoxă înscrierea se poate face exclusiv online.

Oferta de admitere pentru anul 2020 include 25 de specializări în limbi străine, patru la studii de licență și 21 la studii de master

Pentru aceste programe, candidații vor susține și un test de competență lingvistică, online, sau vor echivala certificate recunoscute de Ministerul Educației și Cercetării. Oferta de studii pentru românii de pretutindeni cuprinde 869 de locuri fără taxă, dintre care 535 la studii de licență și 334 la studii de master. De asemenea, sunt scoase la concurs 72 de locuri cu taxă, 28 la studii de licență și 44 la studii de master. Candidații români de pretutindeni la studii de licență se pot înscrie doar online, la adresa inscriere uaic.ro (https://inscriere.uaic.ro/SitePages/Home.aspx) și pentru studii de master conform deciziilor adoptate la nivelul comisiilor de admitere din cadrul facultăților. Românii de pretutindeni din Republica Moldova au la dispoziție și înscrierea la extensiunile UAIC din Bălți și Chișinău, doar pentru programele de studii autorizate să funcționeze la extensiuni. Înscrierea se poate face la Consulatul României din Bălți și la sediul Universității de Educaţie Fizică şi Sport din Chișinău sau electronic, la adresa [email protected].

Preînscriere on-line la Universitatea Alexandru Ioan Cuza

Începând cu data de 7 aprilie 2020, candidații interesați de concursul de admitere la programele de studii de licență sau masterat organizate de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași au avut posibilitatea de a se preînscrie online. Cei care au optat pentru această facilitate au putut primi recomandări din partea comisiei de admitere, asigurând timpul necesar corectării unor eventuale erori sau completării dosarului de concurs.

Informații complete despre admiterea 2020 la UAIC se pot consulta la adresa admitere.uaic.ro (https://admitere.uaic.ro/)

UAIC, membră a alianței universitare EC2U, anunță aprobarea proiectului de creare a Campusului European

Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, membră a Consorțiului EC2U alături de alte șase instituții cu tradiție îndelungată în educație și cercetare – Universitățile din Coimbra (Portugalia), Jena (Germania), Pavia (Italia), Poitiers (coordonator de proiect, Franța), Salamanca (Spania) și Turku (Finlanda), anunță aprobarea proiectului „European Campus of City-Universities”, în cadrul celui de al doilea apel la candidaturi ale Alianțelor de Universități Europene, lansat de Comisia Europeană în octombrie 2019 și având ca obiective dezvoltarea universităților viitorului, crearea de campusuri europene competitive și prototipuri de cooperare europeană și internațională.

Proiectul aprobat este rezultatul eforturilor comune începute în 2017

Proiectul aprobat este rezultatul eforturilor comune începute în 2017, care au dus la înființarea Alianței EC2U, formată din universități angajate atât în comunitatea academică internațională, cât și în comunități locale din Nordul, Sudul, Estul și Vestul Uniunii Europene. Alianța reprezintă, astfel, o comunitate de 180 000 de studenți, profesori și cercetători, în comunități locale de peste 1.600 000 de cetățeni. Acest consorțiu multi-cultural și plurilingv își propune dezvoltarea unui spațiu academic inovator care să permită schimburi intense între cele șase universități și între orașele acestora, contribuind la realizarea unei Europe mai unite și mai puternice.

Alianța EC2U va crea un campus universitar de dimensiune europeană

Alianța EC2U va crea un campus universitar de dimensiune europeană, ilustrând valorile europene și contribuind la formarea unui ecosistem inteligent al învățământului superior printr-un model nou de educație de calitate într-o societate civică incluzivă. Acest model se bazează pe dubla strategie de integrare pe verticală și orizontală, producând sinergii din educație, cercetare și inovare, educație formală, non-formală și informală, cât și din implicarea comunităților academice, municipalităților, autorităților de reglementare a învățământului superior, entităților socio-economice și cetățenilor.

Adauga un comentariu