Eveniment-Social

Universitatea de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi organizează astăzi „Ziua Recunoștinței” cu doi invitați speciali – LIVE VIDEO

Publicat: 04 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Universitatea de Ştiinţele Vieții Ion Ionescu de la Brad din Iaşi organizează astăzi Ziua Recunoștinței cu doi invitați speciali - LIVE VIDEO
Universitatea de Ştiinţele Vieții ”Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi va organiza a II-a ediție a momentului ”Ziua Recunoștinței”, manifestare prin care întreaga comunitate academică își exprimă gratitudinea față de înaintași, personalități remarcabile care și-au pus amprenta pe evoluția  a numeroase generații de studenți. Evenimentul va avea loc vineri (astăzi), 4 noiembrie 2022 (ora 14.00) și va cuprinde o suită de momente dintre care punctăm decernarea titlului de Doctor Honoris Causa compozitorului Eugen Doga și actorului Dorel Vișan și inaugurare de busturi ale iluștrilor înaintași

Universitatea de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi organizează „Ziua Recunoștinței”. Manifestarea ce are doi invitați speciali, compozitorul Eugen Doga și actorul Dorel Vișan, este momentul prin care întreaga comunitate academică își exprimă gratitudinea față de înaintași, personalități remarcabile care și-au pus amprenta pe evoluția a numeroase generații de studenți. Evenimentul va avea loc astăzi, 4 noiembrie 2022, începând cu ora 14:00, și va cuprinde o suită de momente aparte

Universitatea de Științele Vieții (USV Iași) „Ion Ionescu de la Brad” din Iași va organiza „Ziua Recunoștinței Universitare”, o manifestare prin care întreaga comunitate academică își exprimă gratitudinea față de înaintași, personalități remarcabile care și-au pus amprenta pe evoluția a numeroase generații de studenți. Aflat la a doua ediție, evenimentul va avea loc astăzi, 4 noiembrie 2022, și va cuprinde o suită de momente dintre care punctăm decernarea titlului de Doctor Honoris Causa compozitorului Eugen Doga și actorului Dorel Vișan și inaugurarea de busturi ale iluștrilor înaintași.

Universitatea de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi organizează astăzi „Ziua Recunoștinței” cu doi invitați speciali

În aceeași zi de vineri, 4 noiembrie 2022, de la ora 17:00, în Aula Magna „Haralamb Vasiliu” va avea loc spectacolul omagial „Eminescu”, susținut de îndrăgitul compozitor, pianist, dirijor Eugen Doga, actorul Dorel Vișan şi Essenza Quartet (Vioară I – Patricia Iacob, Vioara a II-a – Ştefan Mihai, Violă – Ruxandra Martin, Violoncel – Diana Mertic), spectacol la care va lua parte comunitatea academică a USV Iași.

„«Ziua Recunoștinței» la USV Iași înseamnă cinstirea memoriei iluștrilor înaintași, profesorii care au pus suflet și multă muncă în această Universitate, fiind în datoria celor de astăzi de a le cinsti memoria prin ridicarea de statui, busturi și alte activități specifice organizate în cinstea lor. Astfel, vineri, 4 noiembrie, vor fi dezvelite busturile prof. univ. dr. Costache Teșu, prof. univ. dr. Traian Neagu, prof univ. dr. Nicolae Pipernea și prof. univ. dr. Vasile Coțofan. Caracterizați de rigoare, profesionalism, spirit enciclopedic, sensibilitate profundă și nelimitată afecțiune față de Alma Mater, atributele de necontestat ale marilor profesori vor fi elogiate în cadrul manifestărilor organizate în cadrul «Zilei Recunoștinței Universitare», la USV Iași”, a declarat prof. univ. dr. ing. Gerard Jităreanu, rectorul USV Iași.

Rectorul USV Iași a mai menționat că titlul de Doctor honoris causa se conferă la 32 de participanţi, personalităţi remarcabile la nivel naţional şi internaţional, din afara ariei tradiţionale.

„Este o premieră să acordăm astăzi onoratul titlu unor personalităţi din afara ariei noastre tradiţionale, fapt care se petrece în condițiile în care, odată cu schimbarea denumirii universității, am ales să avem o deschidere mai largă spre societate”, a declarat rectorul USV Iași, prof. univ. dr. ing. Gerard Jităreanu.

„Ziua Recunoștinței Universitare” înseamnă cinstirea memoriei iluștrilor înaintași

Mai departe, de reliefat că „Ziua Recunoștinței Universitare” la USV Iași înseamnă cinstirea memoriei iluștrilor înaintași, a profesorilor care au pus suflet și multă muncă în această universitate, fiind în datoria celor de astăzi de a le cinsti memoria prin ridicarea de statui, busturi, dar și prin alte activități specifice.

Astfel, în noiembrie 2021 au fost dezvelite busturile academicianului Valeriu D. Cotea și prof. univ. dr. H.C. Constantin Vasilică, aflate pe Aleea Personalităților din curtea interioară a clădirii principale a USV Iași. Caracterizați de rigoare, profesionalism, spirit enciclopedic, sensibilitate profundă și nelimitată afecțiune față de Alma Mater, atribute de necontestat ale marilor profesori de la Universitatea de Științele Vieții, numele lor vor fi elogiate în cadrul manifestărilor organizate de „Ziua Recunoștinței”, ediția 2022.

Așadar, „Ziua Recunoștinței”, la Universitatea de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi, alături de invitații speciali – compozitorul Eugen Doga și actorul Dorel Vișan.

Adauga un comentariu