Eveniment-Social

Universitatea de Științele Vieții din Iași organizează „Ziua Recunoștinței Universitare”

Publicat: 04 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Universitatea de Științele Vieții din Iași organizează Ziua Recunoștinței Universitare
Universitatea de Științele Vieții din Iași organizează "Ziua Recunoștinței Universitare", manifestare prin care întreaga comunitate academică își exprimă gratitudinea față de înaintași

Astăzi, 4 noiembrie 2021, în Aula Magna „Haralamb Vasiliu”, Universitatea de Științele Vieții din Iași organizează „Ziua Recunoștinței Universitare”, manifestare prin care întreaga comunitate academică își exprimă gratitudinea față de înaintași. Aflat la prima ediție, evenimentul va cuprinde mai multe momente, dintre care amintim: aniversările a 70 de ani de existență a Facultăților de Horticultură, de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare, respectiv de Medicină Veterinară, dezvelire de busturi și acordarea de diplome și plachete aniversare absolvenților remarcabili

Universitatea de Științele Vieții (UȘVIași) „Ion Ionescu de la Brad” din Iași va organiza „Ziua Recunoștinței Universitare”, manifestare prin care întreaga comunitate academică își exprimă gratitudinea față de înaintași, personalități remarcabile care și-au pus amprenta pe evoluția a numeroase generații de studenți.

Aflat la prima ediție, evenimentul va avea loc astăzi, 4 noiembrie 2021, în Aula Magna „Haralamb Vasiliu” a UȘVIași și va cuprinde mai multe momente, printre care amintim: aniversările a 70 de ani de existență a facultăților de Horticultură, de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare, respectiv Medicină Veterinară, dezvelire de busturi și acordarea de diplome sau plachete aniversare absolvenților remarcabili ai UȘVIași.

„Ziua Recunoștinței Universitare” înseamnă cinstirea memoriei iluștrilor înaintași

„Ziua Recunoștinței Universitare” la UȘVIași înseamnă cinstirea memoriei iluștrilor înaintași, profesorii care au pus suflet și multă muncă în această universitate, fiind în datoria celor de astăzi de a le cinsti memoria și prin ridicarea de statui, busturi, dar și prin alte activități specifice organizate în cinstea lor. Astfel, tot astăzi, 4 noiembrie 2021, vor fi dezvelite busturile academicianului Valeriu D. Cotea și prof.univ.dr. H.C. Constantin Vasilică, aflate pe Aleea Personalităților din curtea interioară a clădirii principale a UȘVIași.

Caracterizați de rigoare, profesionalism, spirit enciclopedic, sensibilitate profundă și nelimitată afecțiune față de Alma Mater, atributele de necontestat ale marilor profesori vor fi elogiate în cadrul manifestărilor organizate în cadrul „Zilei Recunoștinței Universitare”, la UȘVIași. Cu prilejul împlinirii a 70 de ani, Facultatea de Horticultură a anunțat, ca eveniment asociat dezvelirii bustului academicianului Valeriu D. Cotea, o expoziție de vinuri produse de oenologi celebri, absolvenți ai facultății, precum și o expoziție de artă florală.

UȘVIași publică o nouă revistă științifică

Pe de altă parte, UȘVIași a editat și publicat o nouă revistă științifică, „Journal of Applied Life SciencesandEnvironment” (ALSE). Aflată deja la cel de-al doilea număr, noua conducere editorială a revistei și-a propus ca, în viitorul apropiat, articolele publicate să fie indexate ISI, autorilor fiindu-le oferite unele facilități care să-i încurajeze în decizia de a publica articole științifice.

„Prin tematică, dar și acuratețea lucrărilor publicate, revista urmărește să contribuie în mod semnificativ la îmbunătățirea și diversificarea activităților specifice de cercetare în domeniul științelor vieții și dezvoltarea pasiunii pentru investigații științifice. Grație conținutului lucrărilor științifice, revista își propune să promoveze rezultatele cercetării în domeniile folosirii raționale a fondului funciar agricol, al conservării solului, a practicării agriculturii durabile, modernizării și optimizării tehnologiilor de cultură în exploatațiile agricole pentru creșterea calității vieții în colectivitățile umane, inclusiv prin asigurarea protecției mediului înconjurător”, a declarat prof.univ.dr. Daniel Bucur, redactor-șef.

Din colectivul redacțional al ALSE fac parte atât tineri cercetători ai UȘVIași, cât și colaboratori de la universități prestigioase din Europa.

Adauga un comentariu