Eveniment-Social

Universitatea Tehnică din Iași, singura din România acceptată în European University Foundation

Publicat: 04 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Universitatea Tehnică din Iași singura din România acceptată în European University Foundation
Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iași

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, singura din România invitată să adere la EUF (European University Foundation). Asta ca urmare a colaborării în domeniul studiilor doctorale și a prezenței active în platforma de cooperare în domeniul doctoratului, PhD-hub

Reușită pentru Universitatea Tehnică (TUIAȘI) „Gheorghe Asachi” din Iași. A fost invitată să adere la EUF (European University Foundation), ca urmare a colaborării în domeniul studiilor doctorale și a prezenței active în platforma de cooperare în domeniul doctoratului, PhD-hub. Implicarea TUIAȘI în platforma PhD-hub a început în luna octombrie 2020, acesta fiind singurul proiect european care oferă resurse pentru identificarea cercetării științifice cu aplicații în industrie. Proiectul presupune o platformă on-line prin care toate instituțiile partenere au posibilitatea de a coopera eficient în domeniul doctoratului, prin stabilirea de proiecte de cercetare comune sau propunerea de noi teme de doctorat în co-tutelă și nu numai.

Universitatea Tehnică din Iași, singurul membru din România care face parte din European University Foundation

Până în acest moment, universitățile partenere din proiect sunt din România, Spania, Polonia, Marea Britanie, Grecia, Ungaria și Portugalia, Universitatea Tehnică fiind singurul membru din România. Rețeaua europeană EUF este înființată în anul 2004 și are la bază crearea de resurse pentru îmbunătățirea activităților desfășurate în cooperare în întreaga Uniune Europeană (UE). EUF are ca principal obiectiv stabilirea și promovarea de bune practici și standarde în educația universitară, având în portofoliu un număr mare de proiecte de colaborare, atât în domeniul doctoratului, cât și în domeniul mobilităților inter-universitare.

TUIAȘI a fost invitată în EUF, lărgindu-și astfel relațiile de colaborare în domeniul studiilor doctorale

Astfel, luna trecută, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași a fost invitată să adere la EUF, „acesta fiind singurul proiect european care oferă resurse pentru identificarea cercetării științifice cu aplicații în industrie. Proiectul presupune această platformă on-line prin care toate instituțiile partenere au posibilitatea de a coopera eficient în domeniul doctoratului, prin stabilirea de proiecte de cercetare comune sau propunerea de noi teme de doctorat în co-tutelă și nu numai. Rețeaua europeană EUF (https://uni-foundation.eu/) este înființată în anul 2004. E o reușită pentru instituția noastră. În acest mod, se deschid orizonul și oportunitățile doctoranzilor noștri din perspectiva cercetării și a evoluției științifice”, a conchis prof. univ. dr. habil. ing. Alina Adriana Minea, director al Consiliului Studiilor Universitare de Doctorat (CSUD) din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași.

Consiliul Studiilor Universitare de Doctorat (CSUD) de la Universitatea Tehnică (TUIAȘI) „Gheorghe Asachi” a reușit să introducă certificatul de Doctorat European

Consiliul Studiilor Universitare de Doctorat (CSUD) de la Universitatea Tehnică (TUIAȘI) „Gheorghe Asachi” a parcurs pașii necesari pentru a-și crește vizibilitatea studiilor doctorale, reușind să introducă certificatul de Doctorat European. Astfel, s-au pus bazele pentru noi oportunități de colaborare inter-instituțională și care să includă Universitatea Tehnică din Iași în mai multe rețele internaționale de profil. Astfel, TUIAȘI are posibilitatea de a le oferi studenților la studiile doctorale titulatura de „Doctorat European”. E un concept propus de către European University Association (EUA), cu scopul de a stimula integrarea absolvenților de doctorat din țările europene în mediul academic și socio-economic european. Pentru obținerea certificatului de Doctorat European, un doctorand trebuie să îndeplinească o serie de criterii cumulative, propuse de către EUA și adoptate deja de către TUIAȘI.

Adauga un comentariu