BZI LIVE

LIVE VIDEO – Despre unui dintre cele mai de interes şi atractive subiecte din mediul universitar din România, într-un dialog programat în Platoul BZI LIVE alături de prof. univ. dr. habil. ing. Alina Adriana Minea, noul director al Consiliului Studiilor Universitare de Doctorat din cadrul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi – FOTO

Publicat: 17 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Miercuri, 18 noiembrie 2020, începând cu ora 15.00, în Studioul BZI LIVE va avea loc o ediţie despre unui dintre cele mai de interes şi atractivie subiecte din mediul universitar din România, într-un dialog alături de prof. univ. dr. habil. ing. Alina Adriana Minea, noul director al Consiliului Studiilor Universitare de Doctorat (CSUD) din cadrul Universităţii Tehnice (TUIASI) „Gheorghe Asachi” din Iaşi.

Internaţionalizarea studiilor doctorale în TUIASI: doctorat european

Astfel, producţia media ce o are în prim-plan pe prof. univ. dr. habil. ing. Alina Adriana Minea, noul director al Consiliului Studiilor Universitare de Doctorat se va axa pe: internaţionalizarea studiilor doctorale în TUIASI: doctorat european, apartenenţa la organisme internaţionale, proiecte de promovare, situaţia doctoranzilor în acesta perioada de criza sanitară. De asemenea, despre proiecte de training pentru doctoranzi – înfiinţarea în premieră de sesiuni de training online pentru doctoranzi, „Zilele TUIASI” – Anul acesta este prima participare a CSUD la eveniment sau Conferinţa Şcolii Doctorale – prima ediţie a fost în 2017, anul acesta fiind amânăm se va mai dialoga alături de universitarul ieşean.

Pe de altă parte, având în vedere că provine din zona Ştiinţe şi Ingineriei Materialelor, a fost implicată în valoroase proiecte naţionale de cercetare şi ştiinţifice, la nivel naţional şi internaţional, şi din acest plan vor fi punctate aspecte alături de prof. univ. dr. habil. ing. Alina Adriana Minea, noul director al Consiliului Studiilor Universitare de Doctorat de la Universitatea Tehnică din Iaşi.

Pe 13 octombrie 2020 a fost stabilită noua conducere a structurilor care gestionează studiile doctorale la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași

Aici, prof. univ. dr. habil.ing. Alina Minea a câștigat concursul pentru a deveni noul director al Consiliului pentru Studii Universitare de Doctorat (CSUD), în timp ce, în urma alegerilor, prof. univ. dr. ing. Mariana Gavrilescu este noul director al Școlii doctorale a universității (CSD).

Aceasta a explicat că noua poziție reprezintă o provocare personală în care vrea să își exploateze toate experiențele și cunoștințele profesionale acumulate până în prezent. Aceasta consideră că studiile doctorale trebuie să fie forța progresului oricărei universități, doctoranzii și conducătorii de doctorat trebuie să fie încurajați spre performanță.

„Trebuie să avem la bază concepte de interdisciplinaritate și convergență. Principalul obiectiv, pe care îl voi avea în anii care urmează..”, crede profesorul Minea

„Trebuie să avem la bază concepte de interdisciplinaritate și convergență. Principalul obiectiv, pe care îl voi avea în anii care urmează, este adaptarea studiilor doctorale la noua situație apărută la nivel global prin crearea unui nou «normal». Una din primele priorităţi este introducerea Doctoratului European în TUIASI şi afilierea universităţii la organismele europene pentru studii doctorale, precum şi intensificarea colaborării cu alte Şcoli Doctorale din Europa”, a declarat prof. univ. dr. habil. ing. Alina Minea.

Aceasta a mai precizat că o altă prioritate în acest moment este înființarea de sesiuni de training online pentru studenții doctoranzi, dar și intensificarea cooperării între domeniile de doctorat ale TUIASI pentru a crește vizibilitatea științifică a studenților doctoranzi.

Urmăritorii noștri pot adresa întrebări la rubrica comentarii, accesând www.bzi.ro sau, în direct, pe http://www.facebook.com/cotianul.bzi. Emisiunile BZI LIVE au un real succes, fiecare producție media strângând zeci de mii de vizualizări.

Adauga un comentariu