Coronavirus

Unsprezece cazuri de coronavirus, la Camera Deputaților

Publicat: 13 oct. 2020
Camera Deputaților

Camera Deputaților a transmis, marți, că sunt înregistrate, în prezent, 11 cazuri de infectare cu Covid-19 în rândul angajaților.

„Camera Deputaților păstrează și respectă, în continuare, măsurile de prevenire și combatere a răspândirii virusului Sars-Cov-2, iar personalul de specialitate, tehnic și administrativ asigură, în condiții optime, procedurile necesare derulării activității legislative.

La Camera Deputaților sunt înregistrate, în prezent, 11 cazuri de infectare cu Covid-19 în rândul angajaților, toate persoanele aflate în această situație urmând procedurile necesare legale în vigoare. Toate structurile instituției și-au stabilit, încă din luna martie, un program de lucru decalat, care permite evitarea aglomerației și o mare parte dintre angajați au optat pentru posibilitatea de a lucra de la domiciliu.

Menționăm faptul că la nivelul instituției au fost implementate toate măsurile necesare pentru protecția deputaților și a angajaților, respectiv măști de protecție la intrarea în instituție, produse dezinfectante și gel dezinfectant în birouri și în spațiile comune, panouri din plexiglas, benzi de marcare pentru respectarea distanței de 1,5 metri, dispozitive non contact pentru măsurarea temperaturii, dezinfecție a locurilor comune din clădire (lifturi, grupuri sanitare și alte spații folosite în comun), nebulizare spații.

Accesul în clădire se realizează prin trasee special marcate atât pentru acces, cât și pentru ieșire

În ceea ce privește activitatea parlamentară, au fost implementate proceduri de dezbatere și vot la distanță pentru desfășurarea ședintelor comisiilor, a ședințelor de plen, ale Biroului permanent, iar ședințele Camerei Deputatilor și ședintele comune ale Camerei Deputaților și Senatului, care au necesitat prezența fizică a parlamentarilor, s-au desfășurat în conformitate cu proceduri speciale care asigură respectarea distanțării sociale, pe lângă măști și dezinfectant fiind puse la dispoziție și mănuși, iar locurile din sala de plen au fost marcate cu buline albe.

Pe ecranele de signalistică și pe panourile special amenajate rulează informațiile prin care angajații sunt permanent informați în legătură cu măsurile și procedurile pe care trebuie să le urmeze în cazul apariției simptomelor de infectare.

Totodată, informația potrivit căreia organele abilitate ar fi acordat amenzi personalului pentru nepurtarea măștilor de protecție este eronată, până în acest moment nefiind înregistrată nicio amendă pentru o astfel de situație.

Facem mențiunea că măsurile enumerate mai sus reprezintă doar o parte din cele implementate și suntem la dispoziția instituțiilor media în vederea furnizării tuturor detaliilor necesare pentru a putea fi prezentate informații complete și corecte pe această temă”, a transmis Camera Deputaților.

Adauga un comentariu