Local

Unul dintre cei 6 pacienţi de la Leţcani a murit. Bilanţul tragediei de la Piatra Neamţ a ajuns la 12

Publicat: 18 nov. 2020
Incendiu la Spitalul din Piatra Neamț
Incendiu la Spitalul din Piatra Neamț

Prof. dr. Carmen Dorobăț a anunţat cu regret decesul unuia dintre cei şase pacienţi de la Piatra Neamţ ce au fost transferaţi la Iaşi. Miercuri, 18 noiembrie 2020, o femeie, în vârstă de 72 de ani, având multiple comorbidități.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași a anunțat că bilanțul tragediei de la Piatra Neamț a ajuns la 12, din păcate.

„Cu regret trebuie să anunţăm că a decedat un pacient din cei 6 de la Neamț. Este o femeie de 72 ani cu multiple comorbidități”, a declarat prof. dr. Carmen Dorobăț, manager Spital de Boli Infecțioase din Iași.

Șase pacienți au fost transferați la spitalul mobil suport Covid-19 de la Lețcani

Șase pacienți infectați cu noul coronavirus ce au fost internați la secția Anestezie și Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Județean Piatra Neamț au fost aduși în cursul nopții de sâmbătă, 14 noiembrie 2020, la Iași pentru a fi spitalizați la unitatea medicală modulară de la Lețcani. Incendiul tragic din unitatea nemțeană a făcut ca 11 pacienți să-și piardă viața, iar medicul de gardă Cătălin Denciu să sufere arsuri extrem de grave, pe 70% din suprafața corporală.

Ceșe șase persoane ce au reușit să supravețuiască în tragedia de la Piatra Neamț, cu vârste cuprinse între 60 și 72 de ani, au fost aduse la Iași cu personal specializat, mobilizat și transferați din județele învecinate cu autospeciale SMURD și SAJ.

În ceea ce privește situația medicului erou care a încercat să salveze pacienții punându-și propria sa viață mai prejos, Cătălin Denciu, a fost preluat cu un avion militar C-27J Spartan, ce aparține Forțelor Aeriene Române, de pe Aeroportul Iași, și transportat la București. După aceea, doctorul a fost transferat a doua zi dimineață, 15 noiembrie 2020, la Spitalul Militar „Regina Astrid” din Bruxelles.

„Sunt 6 pacienți, sunt pacienți de terapie intensivă aflați în stare gravă. Potrivit medicilor de gardă, trei dintre ei sunt mai grav. Avem ce ne trebuie pentru a ne asigura tratamentul împotriva COVID-19. Pacienții nu au leziuni în urma unor arsuri, vom căuta să obținem evoluția cea mai bună, ne mobilizăm să asigurăm personalul necesar prin detașare. Noaptea trecută am asigurat funcționalitatea cu personalul de la Boli Infecțioase chemat de acasă. M-am întâlnit cu președintele CJ Iași în ideea de a urgenta tot ce se poate prin linia administrativă, pentru a putea asigura o funcționare cât mai bună în secția exterioară de la Lețcani”, a precizat prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași.

Klaus Iohannis, despre vinovatul din tragedia de la Piatra Neamț

În cadrul conferinței, Klaus Iohanis a precizat că nu Guvernul Orban este vinovat pentru tragedia de la Piatra Neamț.

„Guvernul nu trebuie să plece acasă. Nu are nici un an de zile de când se află la guvernare și a gestionat această criză imensă a coronavirusului. A moștenit un sistem de sănătate în stare rea, fără resurse și fără rezerve. Guvernul nu trebuie să plece acasă, dimpotrivă, Guvernul Orban și-a asumat guvernarea într-o perioadă în care toți ceilalți au preferat să stea deoparte și să comenteze. Tragedia de la Piatra Neamț ne arată felul în care PSD a tratat sistemul de sănătate…După alegeri o nouă majoritate trebuie să reformeze întregul sistemul medical”, a declarat Klaus Iohannis marți seara.

Adauga un comentariu