Local

Unul dintre cei doi bebeluşi infectaţi cu noul coronavirus, transferaţi de la Suceava la Iaşi, a murit

Publicat: 29 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Unul dintre cei doi bebeluşi infectaţi cu noul coronavirus transferaţi de la Suceava la Iaşi a murit
Un bebeluş a murit la Iași, după ce s-a infectat cu noul coronavirus

Medicul coordonator în cadrul secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă Covid-19, dr. Lavinia Ionescu, a transmis astăzi, 29 septembrie 2021, faptul că unul dintre cei doi nou născuţi infectaţi cu noul coronavirus a decedat. Bebeluşii au fost transferaţi de la Suceava la Iaşi, după ce starea lor de sănătate s-a agravat.

Din nefericire, unul dintre cei doi sugari nu a putut fi salvat, în ciuda eforturilor făcute de medicii pediatrici.

Bebeluşi cu Covid-19 transferaţi la Iaşi. Unul dintre cei doi a decedat

Dr. Lavinia Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii „Sf. Maria” din Iaşi, a transmis faptul că unul dintre bebeluşi avea o malformaţie cardiacă şi afecţiune renală. Cel de-al doilea se afla internat în secţia ATI. Este intubat, ventilat mecanic şi se afla în stare gravă.

„În cursul săptămânii anterioare, am primit prin transfer de la Suceava, doi sugari în vârstă de o lună, ambii cu patologie asociată. Unul din cei doi copii care asocia o malformaţie cardiacă şi o afectare renală a decedat în cursul zilei de vineri, iar celălalt sugar este în continuare internat în ATI, intubat şi ventilat mecanic, cu stare gava. Copilul are un sindrom malformativ. În total, în zona roşie a spitalului pentru copii sunt internaţi 16 pacienţi ce necesită tratament specific pediatric şi 4 în ATI. Aceştia au fost internaţi la spitalul din Suceava în medie, aproximativ 5 zile, starea lor s-a agravat şi atunci au fost transferaţi la Iaşi. Infecţia Covid-19 la copii este extrem de imprevizibilă, având în vedere vârstă foarte mică, statutusul imunodepresiv şi comorbiditatile, prognosticul este unul rezervat, dar se fac toate eforturile şi terapiile că acest copil să supravetuiasca”, dr. Lavinia Ionescu, purtător de cuvânt Spital Sf. Maria din Iaşi.

Patologie severă post-COVID-19 la copii

Șaisprezece copii infectați sunt internați cu forme medii și ușoare la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria”, iar unul dintre aceștia este intubat în secția ATI. În total, 4 minori cu vârste cuprinse între o lună și 14 ani se află internați în secția ATI a Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria”, din Iași.

Specialiștii de la Spitalul „Sfânta Maria” din Iași trag un semnal de alarmă pentru părinți. Un nou sindrom greu de diagnosticat apare la copiii cu vârsta medie de 8 ani care au fost infectați cu COVID-19. Sindromul inflamator multisistemic post-COVID-19 apare între 4 și 6 săptămâni după infectare. Copiii pot prezenta multiple simptome asemănătoare altor boli, cum ar fi febra mare și frisoanele. Părinții sunt rugați să vină de urgență cu cei mici la spital. Noul sindrom este greu de diagnosticat chiar și de cei mai pricepuți medici. Un criteriu de identificare este numărul crescut al anticorpilor pozitivi după infectare.

La Spitalul „Sf. Maria” s-a prezentat un caz cu simptome de apendicită acută care ascundea de fapt noua patologie. Medicii ieșeni au descoperit la timp, în urma unei intervenții chirurgicale, noua patologie la un băiat de 11 ani, transferat de la Piatra Neamț. Cel mai întâlnit simptom al noii patologii este febra mare. Copiii diagnosticați cu sindromul multi inflamator sistemic post-COVID-19 trebuie tratați în primele zile de evoluție a bolii în secția ATI. Medicii susțin vaccinarea adolescenților și spun că aceasta este o soluție pentru evitarea noii patologii.

Adauga un comentariu