Local

Unul dintre cei mai îndrăgiţi, longevivi şi cunoscuţi învăţători din Iaşi a ieşit la pensie

Publicat: 25 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Unul dintre cei mai îndrăgiţi longevivi şi cunoscuţi învăţători din Iaşi a ieşit la pensie
A ieșit la pensie un îndrăgit învățător, profesor și jurist ieșean

Mihai Crauciuc-Cabur, unul dintre cei mai logevivi şi cunoscuţi învăţători din judeţul Iaşi a ieşit la pensie. Evenimentul a avut loc în data de 22 ianuarie 2021. Acesta este învăţător şi jurist la bază având peste 4 decenii de activitate.

De asemenea, a fost directorul Şcolii Gimnaziale „Alexandru cel Bun” din Iaşi ani la rând. Nu în ultimul rând a reprezentant Inspectoratul Școlar Judeţean Iaşi. Acesta susține că pensionarea este rodul muncii de o viață și înțelepciunea unui nou început.

În cadrul evenimentului au mai participat prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaș, inspector școlar general în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Iași, lector univesitar dr. Roxana Vieru de la Facultatea de Litere a Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, inspectorul școlar Corneliu Ilie, președintele USLIP Iași, directori ai unor școli gimnaziale, colaboratori, profesori, juriști, dar și foști elevi.

„Pensionarea este rodul muncii de o viață și înțelepciunea unui nou început. Evenimentul s-a desfășurat vineri, 22 ianuarie, având invitați de onoare ai învățământului ieșean: Inspector Școlar General, prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaş, Inspector școlar Corneliu Ilie, lector universitar dr. Roxana Vieru de la Facultatea de Litere a Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, președintele USLIP Iași, directori ai unor școli gimnaziale, colaboratori, profesori, juriști, foști elevi”, a menționat sursa citată.

Învățătorul Mihai Crauciuc Cabur a ieșit la pensie

Învățătorul, profesorul, mentorul, juristul și managerul școlar cu o vastă experiență, Mihai Crauciuc Cabur a precizat că oamenii sunt nevoiți mai mereu să accepte schimbări cu accente profunde. Mereu omul trebuie să se adapteze la un nou stil de viață care este oferit mai ales în această perioadă, în contextul epidemiologic. Prof. Anca Ghiciuc afirmă că fostul director al unității de învățământ a fost un exemplu de profesionalism care a marcat viața școlii ieșene, dar și destinul a zeci de profesori și elevi.

”Suntem nevoiți să acceptăm schimbări cu accente profunde, întrucât contextul epidemiologic presupune și adaptări la un nou stil de viață. Din acest motiv, am marcat în mediul on-line pensionarea distinsului domn director, Mihai Crauciuc-Cabur, de la Școala Gimnazială ”Alexandru cel Bun”din Iași. Domnia Sa este un exemplu de profesionalism, care a marcat viața școlii ieșene și destinele multor profesori și elevi.

Mai întâi ca învățător, apoi ca profesor și mentor, ca jurist și manager școlar cu îndelungată experiență, domnul Mihai Crauciuc-Cabur ne-a împărtășit din spiritul său bogat, deschis, autentic, responsabil și generos. Prin spiritul vizionar şi de acţiune, a adus şcolii noastre prestigiul de care se bucură în prezent. A impus școlii un curs ascendent, elegant, pe care dorim să îl continuăm spre bunul renume şi satisfacţia noastră a tuturor”, a transmis prof. Anca Ghiciuc.

Salariile profesorilor vor fi mărite

Sute de profesori, angajați în marile universități din Iași, vor primi bani în plus la salarii. Deja, la universitățile de Agronomie și Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) „Ion Ionescu de la Brad” sau Univesitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” (TUIAȘI), sumele au intrat în conturile acestora. Spre exemplu, la TUIAȘI a fost virată suma de 3.700.000 lei. De acești bani au beneficiat 280 de angajați.

„Suma care ne-a parvenit a fost în jur de 3.700.000 lei. Un număr de 280 de colegi au primit 35 la sută în plus la salarii. De asemenea, au fost achitate și dobânzile aferente pe hotărârile judecătorești”, a precizat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul Politehnicii ieșene.

Adauga un comentariu