Info Turism

Unul dintre cele mai vizitate locuri de pe planetă rămâne închis pentru turiştii străini pentru tot restul anului

Publicat: 28 aug. 2020
cele mai vizitate locuri de pe planetă
cele mai vizitate locuri de pe planetă

Unul dintre cele mai vizitate locuri de pe planetă rămâne închis pentru turiştii străini pentru tot restul anului. Este vorba despre Insula Bali din Indonezia. Conform guvernatorului Wayan Koster, decizia a fost luată din cauza creşterii cazurilor de coronavirus.

„Guvernul indonezian nu poate redeschide porţile pentru vizitatorii străini până la finele lui 2020 deoarece rămânem o zonă roşie. Situaţia nu permite venirea turiştilor străini în Indonezia, inclusiv în Bali”, a anunţat guvernatorul Wayne Koster într-un comunicat de presă.

Unul dintre cele mai vizitate locuri de pe planetă rămâne închis pentru turiştii străini

Autorităţile în insulă aveau ințial un plan prin care se dorea redeschiderea insulei începând din data de 11 septembrie. Însă din cauza cresterii cazurilor de îmbolnăviri cu noul coronavirus, au renunţat la idee.

În urmă cu câteva zile, Indonezia a raportat peste 155.000 de cazuri de infecţie cu coronavirus şi 6.759 de decese, cel mai mare număr de decese înregistrat în Asia de Sud-Est.

Turismul este principala sursă de venit pentru Bali iar restricţiile de călătorie impuse din cauza pandemiei au afectat economia locală. Peste şase milioane de turişti străini au vizitat insula Bali anul trecut, echivalentul unei treimi din numărul total de turişti străini care au vizitat Indonezia.

În luna aprilie, guvernul de la Jakarta a avertizat că pandemia ar putea şterge peste 10 miliarde de dolari din veniturile din turism ale Indoneziei în acest an, o prognoză care este posibil să se înrăutăţească având în vedere că se baza pe presupunerea că în a doua jumătate a anului va avea loc o anumită relansare.

Insula Bali este deschisă pentru turiştii locali

Chiar dacă turiştii străini nu pot intra în Bali din cauza pandemiei de coronavirus, totuşi paradisul exotic este deschis pentru turiştii locali încă de la finele lunii iulie. Guvernatorul Wayan Koster a estimat că 2.300-2.500 de turişti au venit în insula în fiecare zi. Autorităţile locale se vor concentra pe creşterea numărului de turişti indonezieni pentru a ajuta industria turismului şi economia să îşi revină.

Bali, Insula Zeilor

Bali este o insulă care aparţine Indoneziei, din Oceanul Indian, cu un climat mediu tropical cald. Capitala insulei este Denpasar. Cu o suprafaţă de 5577 km², Bali este de departe cea mai mare insulă din provincia cu acelaşi nume.

Bali, situată între insulele Java Sumatra şi Lombok (8°25′23″S, 115°14′55), este una dintre cele mai mari atracţii turistice din lume, datorită atât calităţilor balneo-climaterice naturale îmbinate cu tehnicile terapeutice tradiţionale de origine indiană, chinezească contopite în masajul balinez anti stress cât şi posibilităţilor foarte variate de divertisment, ce includ surfing, scufundări, pescuit, excursii în junglă, turism cultural, etc. În ultimii ani, Bali a devenit o destinaţie importantă pentru turişti care vor să descopere tainele exotice ale insulelor indoneziene. Numărul călătorilor a crescut exponenţial, în 2006 numărul acestora era de 1.5 millioane, în 2012 însă a ajuns la 7 millioane pe an.

Bali, atracţii turistice

Apusul de soare la Templul Tanah Lot;
Templul Taman Ayun;
Templul Sadha Kapal;

Templul Uluwatu;
O vizită la Centrul de Artă şi Muzeul de pictură din Ubud;
Surf pe creasta unui val în Uluwatu;
Atelierele de prelucrare ale argintului şi aurului cu magazinele proprii de prezentare şi vânzare din Celuk;
O vizită la atelierul – studio al celui mai important designer indonezian Nyoman Suradnya, renumit prin tehnică să unică de imprimare a vestitului material textil Batik;
O vizită la Centrul de sculptură din Mas vă oferă posibilitatea negocierii preţului obiectelor pe care doriţi să le achiziţionaţi.Aici se sculptează în lemn preţios; de tec, mahon, lemnul crocodilului…
Incursiune spre muntele Kintamani;
Vestitele orezarii în terase;
Rafting pe râul Ayung;
Croaziere în insulele învecinate: ex. I-la Lembogan;
Parcuri: West Bali Naţional Park, Bali Bird Park, Butterfly Park, Monkey Forest.

Adauga un comentariu