Eveniment-Social

USAMV Iași demarează precazarea online a studenților

Publicat: 01 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
USAMV Iași demarează precazarea online a studenților
USAMV Iași va începe noul an universitar pe 14 septembrie, cu o ceremonie specială

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USAMV) a anunțat startul precazărilor online pentru studenții aflați la studii de licență. Așadar, începând de astăzi, 1 septembrie și până pe data de 9 septembrie toți studenții USAMV care nu au domiciliu în municipiul Iași pot intra pe platforma special creată pentru precazarea online, la adresa:  http://cazare.uaiasi.ro/

Precazarea online a studenților, demarată de USAMV Iași

Astfel, au dreptul la cazare, în cele cinci cămine studențești administrate de către USAMV, toți studenții de la ciclul de licență, fie că sunt la buget sau taxă, în funcţie de rezultatele obţinute în anul precedent.

Totodată, persoanele care au hotărât să studieze la masterat au drept la cazare în limita locurilor rămase disponibile. Precazarea online s-a dovedit a fi o soluție viabilă de care s-au bucurat studenții USAMV, de trei ani în urmă, datorită gradului de transparență ridicat și a modalității mai rapide de repartizare a studenților în cămine.

Universitatea are în administrație circa 1700 locuri de cazare aflate în cele cinci cămine studențești. În altă ordine de idei, un aspect important este acela că USAMV reușește să ofere cazare tuturor studenților aflați în primul an de studii, la buget sau la taxă, fie că au fost admiși în sesiunea din vară sau vor fi admiși în cea din toamnă.

”Ținând cont de contextul epidemiologic din acest an, studenții vor fi cazați câte doi în cameră, iar tarifele de cazare vor varia în funcție de confortul din cămin pentru studenții bugetați”, a precizat prof. univ. Dr. Vasile Stoleru, Prorector cu activitățile sociale.

Cine beneficiază de cazare gratuită

Studenţii la buget, ai căror părinţi sunt cadre didactice în activitate, potrivit art. 277 din Legea Educaţiei Naţionale nr.1/2011, studenții orfani de unul sau ambii părinți, studenţii cu dizabilităţi – grad accentuat, conform art.6 al.8 din Legea 448/2006, studenţii asistaţi ai caselor de copii şi cei aflaţi în plasament familial şi studenţii străini, bursieri ai statului român, potrivit OMEN nr. 3 900/16.05.2017, beneficiază de gratuitate la regia de cămin.

„De asemenea, studenţii cu dizabilităţi – grad accentuat, conform art.6 al.8 din Legea 448/2006, studenții asistați ai caselor de copii și cei aflați în plasament familial, studenții la taxă ai căror părinți sunt cadre didactice și studenții din Republica Moldova, care studiază în regim financiar cu taxă, beneficiază de o reducere de 50% din cuantumul regiei de cămin.”, potrivit reprezentanților USAMV Iași.

Variante pentru reluarea anului universitar la Iași

Pregătiri pentru reluarea cursurilor universitare la Iași! Toți cei 5 rectori din marile universități analizează variante pentru pregătirea anului academic. Reporterii Cotidianului BZI i-au interpelat, în exclusivitate, pe aceștia în legătură cu ce decizii vor lua. Foarte probabil, cea mai sigură variantă este una mixtă, anume parțial activitate on-line, respectiv parțial față în față. De precizat că, din toamnă, în Capitala Moldovei urmează să ajungă peste 30.000 mii de studenți dintre care 20.000 ar locui în căminele din marile campusuri universitare

La Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, rectorul prof. univ. dr. ing. Gerard Jităreanu va avea o ședință, tot la începutul lunii septembrie, pentru a se lua o decizie cu privire la modalitatea de reluare a cursurilor. De precizat că, Agronomia este instituția de învățământ superior din Iași unde activitatea ar trebui să înceapă pe 15 septembrie, cu practica studenților, față de celelalte universități care încep cursurile la 1 octombrie.

Adauga un comentariu