Local

USR Iași ia de bun ceea ce Noua Dreaptă aruncă de rău! Cristi Berea a fost exclus din organizație

Publicat: 04 dec. 2020
Cristi Bercea, candidatul USR la Senatul României
Cristi Bercea, candidatul USR la Senatul României

Detalii noi ies la iveala in legatura cu Cristi Berea, un extremist care in prezent candideaza pentru USR Iași pe listele la Senatul României. BZI.RO explica in editia precedenta faptul că USR-ul promoveaza la Iași, si nu numai, oameni controversati, oameni care au legătură cu mesajele care incită la ura și dezbinare.

Radu Sacagiu, membrul marcant al Federației Comunităților Evreiești din România, a făcut o declaraţie de ultimă oră joi, 3 decembrie 2020. Acesta a reacţionat prompt în ceea ce priveşte situaţia actuală în care extremistul Cristi Berea, candidat la Senatul României din partea formaţiunii Uniunea Salvaţi România, a făcut parte din organizaţia „Noua Dreapta”. Acesta este un susţinător al unui grup care incită la ură şi violență împotriva evreilor.

Avocatul Tudor Ionescu, președintele Noii Generații  are o reacție inedită: Nu a plecat el, noi l-am dat afară

Dovada vie ca USR Iași i-a de bun tot ce ceilalți aruncă de rău stă în mărturiile făcute de avocatul Tudor Ionescu. Acesta scrie, într-un drept la replică, faptul că usr-istul Cristi Berea a fost dat afară din formaţiune. În altă ordine de idei, formaţiunea confirma faptul că cel amintit mai sus are apucături extremiste, chiar mai extremiste decât conceptul Noua Dreaptă:

 

In legatura cu articolul „Iaşi: PNL cere retragerea unui candidat USR-PLUS, susţinând că a fost lider al organizaţiei ”Noua Dreaptă””, facem urmatoarele precizari:

1. Cristi Berea a fost membru al Noii Drepte dar nu atunci cand avea 15 ani, dupa cum incearca sa dezinformeze: a aderat in anul 2003, la varsta de 17 ani iar eu l-am cunoscut in anul 2005 cand era student la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor. Datorita profilului de centru universitar, majoritatea membrilor Noii Drepte din Iasi din acea perioada erau studenti, atat din Romania cat si din Basarabia, si aceasta particularitate a Filialei Iasi se pastreaza si astazi cand peste jumatate din cei 336 de membri activi sunt studenti.

2. Cristi Berea nu a plecat din Noua Dreapta ci a fost exclus printr-o Hotarare a Consiliului Director din anul 2007, in urma unor initiative personale care nu aveau legatura cu nationalismul si valorile etice promovate de Noua Dreapta.

3. Faptul ca Berea Cristian juca biliard in timpul liber nu intereseaza pe nimeni iar activitatile curente ale Noii Drepte din acea perioada nu aveau nimic de-a face cu jocurile recreative. Rolul filialei Noua Dreapta Iasi in anii 2004-2008 a fost sa ofere sprijin filialelor Noii Drepte de peste Prut, confruntate cu presiunile fostei administratii comuniste Voronin. Precizam ca Noua Dreapta a fost prima organizatie nationalista din Romania care a trecut Prutul si a format filiale in raioanele celui de-al doilea stat romanesc, Republica Moldova. Filiala noastra din Iasi a jucat un rol important in dezvoltarea Noii Drepte in Basarabia iar domnul Cristi Berea nu a respectat strategia comunicata de conducerea centrala, venind cu initiative care puneau in pericol nu doar existenta filialelor de peste Prut dar si viata membrilor nostri de acolo, confruntati cu represiunea regimului Voronin. Un regim anti-romanesc la a carui inlaturare pe 7 aprilie 2009 Noua Dreapta a avut un rol activ, cunoscut si recunoscut public si de Vladimir Voronin in interviul din ziarul „Adevarul” din data de 5 aprilie 2010:
https://adevarul.ro/news/eveniment/voronin-suntem–vom-comunisti-1_50adabc77c42d5a66398f9c4/index.html

4. Faptul ca ceea ce Noua Dreapta arunca, USR se grabeste sa adune pe faras nu ne mira, este si cazul fostilor Consilieri Locali Crisan Cristian-Petru si David Steop din judetul Arad carora Partidul Noua Dreapta le-a retras sprijinul politic si a doua zi au fost „adoptati” de USR care de multi ani isi dorea sa aiba Consilieri in Vladimirescu, cea mai mare comuna din judetul Arad. In acest caz domnii de la USR nu mai pot pretinde ca cei doi aveau 15 ani cand au facut parte din Noua Dreapta. Mandatul lor din partea Partidului Noua Dreapta in Consiliul Local al Comunei Vladimirescu a inceput in 2016 si a incetat odata cu retragerea sprijinului politic, in 2020.

5. Faptul ca Berea Cristi a aderat la USR demonstreaza inca o data caracterul labil si personalitatea multipla al acestui om care a balansat de la nationalismul Noii Drepte la neo-marxismul USR, de la Crestinismul Noii Drepte la secularismul si crestinofobia practicate de USR.

6. Legat de celelalte etichete nefondate care ni se lipesc in materialul publicat de dvs, facem urmatoarele precizari:

Partidul Noua Dreaptă este partidul naţionaliştilor români, al tuturor celor care consideră că a-ţi iubi ţara nu este o ruşine ci o virtute. Al tuturor celor care consideră că fiecare popor trebuie să-şi cultive valorile naţionale, să-şi păstreze identitatea prin limbă, tradiţii şi religie, să le transmită mai departe generaţiilor viitoare. Al tuturor celor care timp de 30 de ani s-au simţit nereprezentaţi şi înşelaţi de actualele partide parlamentare.

Şi care pe 6 decembrie vor avea ocazia să voteze oameni noi, fără compromisuri şi fără compromişi. Oameni loiali, muncitori, cinstiţi şi curaţi, competenţi, iubitori de ţară, apărători de principii şi de valori morale, doritori de a reda românilor bunăstarea, independenţa, suveranitatea şi demnitatea naţională. se arată în comunicatul emis de Tudor Ionescu, președinte Noua Dreaptă.

CITEȘTE ARTICOLUL PUBLICAT PE 3 DECEMBRIE DE BZI.RO Reacţie promptă a unuia din membrii Federației Comunităților Evreiești din România, Radu Sacagiu, faţă de extremistul Cristi Berea, candidat la Senatul României din partea USR, care a făcut parte din organizaţia „Noua Dreapta”

 

Comentarii
  • Spun din nou : decizia in cazul Berea trebuie sa apartina electoratului, nu lui Sacagiu. Ce cere Sacagiu este inacceptabil. Sa-si vada de afacerile lui sulfuroase.
    Precizez ca nu votez usr, deci nu am nici un interes electoral. Exista totusi principii pe care trebuie sa le respectam daca avem demnitate. Nu are nimeni dreptul sa vina sa spuna : scoate-l pe ala de pe liste ca nu-mi convine mie. Mai ales sa ceara asta unul ca Sacagiu.

  • De ce ar trebui sa ne dirijeze si sa ne traga la raspundere „reprezentatul de marca” al comunitatii evreiesti? Nu noi ne hotaram soarta? Aici nu mai functioneaza democratia? Ca cetatean roman ma simt umilit si am mari dubii ca noi prin alegeri hotaram sa ne fie bine. Vad ca altii se ocupa de noi.

  • Nu voteaza nimeni USR! USR este o adunatura de securisti, mafioti hoti, scandalagii, incompetenti care vor sa ajunga la putere cu forta si furatul voturilor, o miscare neomarxista, neofascista extremista, pagana , antisemita care trebuie sa dispara din Romania urgent. Cand vezi cat extremism si antisemism au toti usr-istii in capul lor se adevereste clar ca au interesele ascunse cu Solos mafiotul maghiar si alte golanii USR-iste ….. categoric nu trebuie sa dam nici un vot acestei Miscari, Uniuni dubioase , ADEVARUL CA USR este si impotriva poporul roman nu numai impotriva evreilor. Personal nu am auzit la celelalte partide sa ne faca prosti, tampiti, murdari, nu am auzit celelalte partide sa indemne la ura impotriva evreilor, sa hulesca si sa injure biserica si sa indemne la paganism, NICI PARTIDUL COMUNIST NU PROMOVA ASEMENE PRINCIPI. ESTE ORIBIL CE SE INTAMPLA CU ACEST USR, AU SCOPURI ASCUNSE SA VANDA TARA PENTRU NISTE BANI

  • Oare ce au idiotii astia de la USR cu evreii, vad ca au ceva grav si cu poporul roman sint si impotriva poporului roman. Baaaaaaaaaaa rahatilor usr-isti ia mars unde v-a kakat ma-ta pe toti de ce va omorati pentru ciolan mai rahatilor salariul din PARLAMENT DE 15 MII LEI LUNA SI INCA 10-15 MII LEI LUNA PENTRU KAKATURILE VOASTRE NOI VI-L PALTIM CONTRIBUABILII ROMANI SI EVREI REPET ROMANI SI EVREI si evreii platesc in tara asta destule contributii la buget bani pe care ii mancati voi parlamentarii nulitatilor. BANUL EVREULUI E BUN DAR EVREUL NU E BUN IN TARA ASTA cum vine asta?A INVIAT HITLER CUMVA SI S-A TRANSFORMAT IN USR? USR= HITLER, TRAIASCA FASCISMUL IN ROMANIA ATUNCI SA VA FT IN GURA PE TOTI USR-ISTII MARS IN TOMBERONUL DE GUNOI! Trageti toti romanii apa ca pute a USR fascist in Romania! Trageti apaaaaa! D ispareti de pe buletinele noastre de vot rahatilor usr-isti!

  • Boala grava are postacul de mai sus. E stilul unui singur postac. Daca o campanie se face cu asemenea bolnavi inseamna ca trebuie sa dotam bine spitalele de psihiatrie.

  • Eu unul nu vad ca ar fi stilul unui singur postac dar vad ca ei spun adevarul despre USR si au perfecta dreptate. O observatie imi permit s-o fac ca voi usr-istii doar stiti sa jigniti poporul roman chiar si tu care postezi mai sus si indicat ar fi ca USR sa nu ne mai ceara voturi daca noi votantii sintem niste … niste….niste bine ar fi sa va vedeti de imaginea voastra apoi sa aruncati cu noroi in toti votantii. Atunci de ce va omorati pentru voturile noastre daca sintem niste… niste…niste

Adauga un comentariu