Local

Reacţie promptă a unuia din membrii Federației Comunităților Evreiești din România, Radu Sacagiu, faţă de extremistul Cristi Berea, candidat la Senatul României din partea USR, care a făcut parte din organizaţia „Noua Dreapta”

Publicat: 03 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Reacţie promptă a unuia din membrii Federației Comunităților Evreiești din România Radu Sacagiu faţă de extremistul Cristi Berea candidat la Senatul României din partea USR care a făcut parte din organizaţia Noua Dreapta
Cristian Berea, candidat USR la Senatul României

Radu Sacagiu, membrul marcant al Federației Comunităților Evreiești din România, a făcut o declaraţie de ultimă oră joi, 3 decembrie 2020. Acesta a reacţionat prompt în ceea ce priveşte situaţia actuală în care extremistul Cristi Berea, candidat la Senatul României din partea formaţiunii Uniunea Salvaţi România, a făcut parte din organizaţia „Noua Dreapta”. Acesta este un susţinător al unui grup care incită la ură şi violență împotriva evreilor.

„Reacţia mea legată de faptul că nu doar un anume lider politic, membru de partid sau ONG face parte din organizaţii de o asemenea factura, vine atât în calitate de cetăţean, dar şi de membru al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România. Este inacceptabil că, la acest moment, asemenea personaje să fie active în politica având un asemenea trecut. Nu este normal, legal şi firesc aşa ceva”, a declarat Radu Sacagiu, membru marcant al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România.

Halucinant! Unul dintre aşa zişii lideri ai Uniunii Salvaţi România, Cristi Berea, are un trecut dubios şi reprobabil. Nici mai mult, nici mai puţin, acesta a fost membru al „Noua Dreapta”, formaţiune urmaşă a mişcării de extremă dreaptă intitulata „Mişcarea Legionară”. Un individ care dirijează un aparat al drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti este, şi susţinător al unei formaţiuni care a incitat la ura, violenta şi exterminarea evreilor. Având în vedere toate acestea, Radu Sacagiu, membru marcant al Federaţiei evreilor a avut o reacţie promptă de toate acestea.

Este de-a dreptul stirgator la cer, ca astfel de personaje să fie candidaţi la Senatul României pentru a reprezenta cetăţenii romani de pretutindeni.

Au acaparat sute de ieşeni prin cursuri de engleză gratuite

Organizaţia „Noua Dreaptă” a organizat timp de doi ani cursuri de engleză cu caracter gratuit anume pentru a acapara ieşenii să se convertească la religia mormonilor, fiind chiar şi o religie nerescunoscuta prin lege pe teritoriul statului român.

Opt misionari americani susţin aceste cursuri de engleză, la car s-au înscris circa 400 de ieşeni, dintre care 100 au absolvit. Aceştia cu „primirea diplomei” au primit şi convertirea. Ieşenii după ce s-au alăturat cursurilor de engleză, erau nevoiţi să stea şi anumite învăţături religioase ale mormonilor.

În urma unor proteste ale acestor mormoni, li s-au adus acuzaţii precum că ar folosi cursurile de engleză pentru a face propagandă.

Conducerea Alianței-USR Plus trebuie să prezinte motivele pentru care acest extremist se află pe locul doi în lista candidaților pentru Senatul României

PNL Iași solicită retragerea imediată de pe liste a candidatului Alianței USR-PLUS de pe locul 2 Senat, Cristian Berea. Acesta a fost lider extremist, deținând funcția de vicepreședinte al organizației neonaziste, antisemite și nelegionare „Noua Dreaptă”.

„Prezența pe locul doi al listei pentru Senat din partea USR-PLUS a celui care a fost vicepreședinte a organizației „Noua Dreaptă”, Cristian Berea, este o jignire imensă pentru ieșeni. Este o confirmare a prezenței unui extremist de dreapta, care a aderat oficial la o organizație antisemită, neonazistă și legionară, în listele pentru Parlament. Solicităm conducerii Alianței-USR Plus să prezinte motivele pentru care acest extremist, cu funcție de conducere a unei organizații neonaziste, se află pe locul doi în lista candidaților pentru Senatul României.

Într-un oraș care face eforturi mari, de ani de zile, pentru a apăra memoria victimelor Holocaustului, a Pogromului de la Iași și a violențelor antisemite din perioada interbelică, prezența unui conducător al organizației „Noua Dreaptă” pe liste, este o sfidare grosolană. Prin această candidatură, USR-PLUS sabotează oficial eforturile Iașului de a deveni un oraș al memoriei victimelor ororilor antisemite. Încercarea USR-PLUS de a ascunde trecutul acestui lider local al neo-legionarismului este evidentă. Solicităm oficial retragerea de urgență a acestuia de pe listele pentru Parlament și reacția conducerii centrale a USR-PLUS față de această situație intolerabilă”, au declarat reprezentanții PNL Iași.

Adauga un comentariu