National

USR îi cere demisia ministrului Apărării: „A ajuns să fie propagandistul lui Putin și pentru asta trebuie să plece”

Publicat: 13 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
USR îi cere demisia ministrului Apărării A ajuns să fie propagandistul lui Putin și pentru asta trebuie să plece
USR îi cere demisia ministrului Apărării

USR l-a chemat luni, în Parlament, pe ministrul Apărării, pentru a explica ultimele declarații cu privire la războiul din Ucraina, „însă așteptăm de la Nicolae Ciucă să rezolve problema până atunci”. „Dîncu nu mai poate fi în fruntea unuia dintre cele mai importante ministere pe timp de război”.

„Am speranța că Vasile Dîncu nu va mai prinde ziua de luni, când ar trebui să vină în Parlament la Ora Ministrului, la solicitarea USR. Îi cer domnului Nicolae Ciucă să îl demită. Vasile Dîncu s-a trezit să îndemne la negocieri de pace, cam în același timp cu trompetele rusești și fix când Ucraina arată că poate să câștige războiul și să-i scoată din țară pe invadatorii ruși. Nu știu ce e în capul ministrului Apărării, dar a ajuns să fie propagandistul lui Putin și pentru asta trebuie să plece. Și îl întreb pe Vasile Dîncu: cu cine vrea să negocieze? Cu Vladimir Putin, care ucide chiar în aceste momente oameni nevinovați în Ucraina? Cu teroriștii nu se negociază!”, spune purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu, relatează Mediafax.

USR îi cere demisia ministrului Apărării

El afirmă că Vasile Dîncu „nu este la prima gafă”. Premierul Nicolae Ciucă afirmă că îl așteaptă pe Vasile Dîncu să revină în țară pentru a avea „o discuție cât se poate de deschisă” despre declarațiile potrivit cărora șansă a păcii în acest moment poate să fie o negociere cu Rusia. „În acest război Rusia atacă Ucraina.

„Același ministru cita eronat o declarație a președintelui Franței, cum că . La câteva zile după acest fake-news, Rusia bombarda Kievul și amenința Europa cu arma nucleară”, încheie Moșteanu.

Ucrainenii plătesc prețul de sânge în acest război și trebuie să acceptăm ideea cu toții că doar Ucraina va decide când și cum și ce negociază. Această poziție este poziția noastră oficială, este poziția oficială a UE și probabil unii demnitari de la noi trebuie să citească mai frecvent revista presei să afle aceste poziții”, a declarat miercuri Klaus Iohannis.

Vasile Dîncu a închis telefonul în direct la TV atunci când a fost întrebat despre o eventuală demisie

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a explicat declarația sa cu privire la Ucraina, care a stârnit un adevărat scandal la București. Șeful de la apărare susține că până în acest moment nimeni nu i-a cerut demisia.

„– Vasile Dîncu: O să discut. Mă uit la declarații pe care le-a făcut și președintele Macron și reprezentanți ai NATO despre calea diplomatică care nu este niciodată o cale care să fie dată deoparte. Este singura cale de a opri violențele și conflictul. Ceea ce am spus eu a fost că nu trebuie să lăsăm Ucraina singură, că ea are o singură șansă, aceea de a lupta până la capăt, dar că noi trebuie să facem cu toții presiuni diplomatice pentru ca rușii să se retragă și să oprească acțiunea teroristă.

Nu înțeleg deloc de ce această montură s-a făcut la București, a fost pusă în această cheie încât președintele și premierul au răspuns. Sigur, o să discutăm lămuritor asupra acestor teme. Mi se pare o idee normală, o citești în fiecare zi dacă citești revista presei ca să spun așa.

E o montură USR-istă. Liderii noștri au răspuns la niște întrebări meșteșugit puse ca să se poată răspunde așa. Nu mi-a cerut nimeni demisia în acest moment.

– Jurnalist: Creți că o să vă ceară cineva?

Dîncu a închis telefonul.”

Adauga un comentariu