Actualitate

Cei din USR-PLUS au cedat în negocierile din Coaliţie şi vor numi un alt ministru al Sănătății – SURSE

Publicat: 20 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cei din USR-PLUS au cedat în negocierile din Coaliţie şi vor numi un alt ministru al Sănătății - SURSE
Dacian Cioloș și Dan Barna sunt liderii USR-PLUS care, conform surselor, au ajuns la o întelegere cu PNL

Conform unor surse politice se pare că cei din USR-PLUS au dat înapoi şi au acceptat ca Florin Cîțu să continue să fie premierul României. De altfel, conform negocierilor, USR-PLUS va propune un alt ministru al Sănătății.

Scandalul din coaliţie a izbucnit în momentul în care premierul Florin Cîțu a anunţat că l-a remaniat pe Vlad Voiculescu.

USR-PLUS a acceptat să continue cu Florin Cîțu şi vor nominaliza un nou ministru la Sănătate

În conformitate cu unele surse politice oferite de stiripesurse.ro se pare că USR-PLUS a acceptat să continue cu Florin Cîțu pe poziţia de premier al României şi vor nominaliza un nou ministru la Sănătate. De alfel, aceleaşi surse au spus că favorita pentru a prelua funcţia este Ioana Mihăilă, în prezent secretar de stat.

Florin Cîțu ar fi transmis faptul că o va accepta pe Ioana Mihăilă pentru funcţia de ministru al Sănătății dar că va accepta şi altă propunere dacă aceasta îndeplineşte condiţia de nominalizare.

Pentru ca să nu existe alte tensiuni în coaliţie, în următoarele zile se va stabili un nou protocol de colaborare în care scrie faptul că premierul va prezenta liderilor coaliţiei cererea de remaniere a unui ministru. Totuşi, pentru a nu încălca constituţia care prevede clar atribuţia premierului, protocolul va fi realizat în consecinţă. Florin Cîțu a precizat clar că la el este decizia de remaniere din Guvern și că nu trebuie să se consulte cu nimeni înainte. Ba, într-o ședință PNL premierul a declarat că va remania orice ministru care îl va critica în public, fără să se consulte.

De la ce a pornit scandalul din Coaliţia de Guvernare

Scandalul a izbucnit după de premierul Florin Cîțu a anunţat faptul că l-a remaniat pe Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătății. După anunţ, liderii USR-PLUS s-au arătat deranjaţi de acest lucru şi au ameninţat că vor ieşi din Guvern dacă premierul nu îşi va depune demisia sau nu va fi remania. De altfel, mai mulţi miniştri USR-PLUS l-au atacat pe premier.

În fine, USR-PLUS a anunţat iniţial că nu va mai participa la nicio şedinţă prezidată de premierul Florin Cîțu dar au revenit asupra deciziei participând la şedinţa de Guvern de joi.

În altă ordine de idei, Vlad Voiculescu ar fi fost demis după ce Andreea Moldovan, fost secretar de stat, ar fi emis un ordin prin care schimba calculul carantinării localităţilor. Acest lucru nu a fost pe placul lui Florin Cîțu care a fost deranjat de faptul că nu ar fi fost anunţat de semnarea ordinului.

În altă ordine de idei, la acea dată mai multe voci din spaţiul public au explicat că ordinul emis este unul ilegal şi că are iz penal, susţinând că un secretar de stat nu are dreptul de a semna un asemenea document.

Ordinul prin care se instituie regula carantinării unei localități pentru o rată a infectării de 3 la mie (de două ori și jumătate mai mică decât cea de până ieri) este nu numai ilegal, este un act administrativ inexistent, pentru lipsa dreptului de semnătură. În plus, este un abuz în serviciu penal. susținea avocatul Gheorghe Piperea într-o declarație de presă

Adauga un comentariu