Boli si tratamente

Cum ne scapa usturoiul de infectii

Publicat: 26 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum ne scapa usturoiul de infectii
Usuroiul ne scapa de infectii

Usuroiul ne scapa de infectii. Usturoiul a fost folosit de câteva sute de ani pentru a trata diverse probleme de sănătate. Un număr mare de studii au fost efectuate pentru a înțelege mai bine ingredientele active ale usturoiului și efectele fiziologice ale acestora.

În aceste studii, usturoiul este utilizat sub diferite forme: proaspete, deshidratate, precum și extract, ulei sau colorant. Trebuie menționat că acest prospect este dedicat exclusiv efectelor consumului de usturoi proaspăt (crud sau gătit), așa cum este utilizat în diverse preparate alimentare.

Usturoiul este folosit în mod tradițional pentru proprietățile sale antimicrobiene și pentru tratamentul anumitor infecții. Majoritatea studiilor efectuate pe această temă au fost realizate din extracte de usturoi, la doze deseori greu de obținut cu un consum obișnuit de usturoi proaspăt.

Într-un studiu efectuat asupra unei populații dintr-o regiune din China, consumul mare de usturoi (mai mult de 5 kg pe persoană pe an, echivalent cu aproximativ patru până la cinci căței de usturoi pe zi) slab asociat cu o scădere a infecțiilor cu Helicobacter pylori. Această observație a fost facuta de un studiu clinic în care oamenii mâncau zece căței de usturoi proaspăt pe zi, fără efect semnificativ asupra infecției cu H. pylori. Unele studii sugerează că usturoiul ar putea ajuta la prevenirea răcelilor.

Usuroiul ne scapa de infectii

Într-adevăr, într-un studiu, au fost comparate două grupuri: una a consumat un supliment de usturoi și cealaltă un placebo timp de 12 săptămâni în timpul sezonului rece (noiembrie-februarie). Rezultatele arată că cei din grupul suplimentului de usturoi a avut mai puține episoade de raceala decât cel care au luat un placebo.

Mai mult, când au avut o răceală, persoanele care erau în grup cu un supliment de usturoi au văzut că simptomele lor scădeau mai repede decât cei care au luat un placebo. Deocamdată, datele sunt încă insuficiente pentru a spune că consumul de usturoi proaspăt ar duce la un efect anti-infecțios în organism.

Adauga un comentariu