Actualitate

Va fi necesară şi a patra doză de rapel împotriva COVID-19, susţine CEO Pfizer

Publicat: 14 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Va fi necesară şi a patra doză de rapel împotriva COVID-19 susţine CEO Pfizer
CEO Pfizer susține că este necesară și a patra doză de rapel de vaccin.

CEO Pfizer a fost invitat la o emisiune în care a susţinut faptul că va fi necesară a patra doză de rapel împotriva COVID-19. Acesta a menţionat faptul că protecţia împotriva spitalizărilor şi a deceselor este destul de bună în cazul dozei trei de rapel dar ideal ar fi să facem şi doza a patra.

Anunţul vine în momentul în care majoritatea ţărilor au eliminat restricțiile impuse da pandemie. De exemplu autoritățile din România nu mai impun măsuri de restricție. Nici cele din Marea Britanie sau Danemarca nu mai au restricții.

Va fi necesară şi a patra doză de rapel împotriva COVID-19

CEO Pfizer a declarat într-o emisiune la un post de televiziune faptul că se impune a patra doză de vaccin. Acest lucru ar duce la o protecție suplimentară împotriva infectării. Chiar dacă a treia doză de vaccin asigură o protecție suficientă împotriva decesului sau spitalizării, efectuarea dozei a patra aduce un plus incontestabil.

Este necesar, un al patrulea rapel chiar acum. Protecția pe care o obțineți de la a treia este suficient de bună, de fapt destul de bună pentru spitalizări și decese. Nu este atât de bun împotriva infecțiilor, dar nu durează foarte mult. Dar doar trimitem acele date către FDA și apoi vom vedea ce vor spune și experții în afara Pfizer”.

În continuarea interviului, Bourla a transmis faptul că va emite un punct de vedere către Food and Drug Administration din SUA din care să reiasă necesitatea efecturării a celei de-a patra doză de vaccin. Bourla a spus că o a patra doză ar fi esențială pe fondul răspândirii COVID-19. Țări precum Suedia și Israel au fost printre primele care au oferit un stimulent suplimentar comunităților cu risc ridicat.

Vaccinarea continuă împotriva COVID-19 crează o imunitate mai slabă, susţin specialiștii

Specialiștii de la OMS dar și specialiștii români au afirmat faptul că oamenii nu se pot vaccina le nesfârșit împotriva COVID-19. O vaccinare împotriva COVID-19, odată la 4 luni ar duce la o ”biciure” a sistemului imunitar. Medicul Radu Țincu, medic specialist Terapie Intensivă a explicat faptul că cei care au creat vaccinul trebuie să ia în calcul schimbarea componenței pe modelul celui antigripal:

„Nu o să putem să biciuim sistemul imunitar la nesfârşit ca să ajungem cu acest nivel de anticorpi încât să elimine variante mutante. Cred că la un moment dat, ca şi în cazul gripei, trebuie să modificăm compoziţia vaccinului astfel încât ea să fie suficient de potrivită pentru a neutraliza aceste variante virale”, a spus medicul.

În altă ordinde de idei, Radu Țincu observă faptul că sunt state care s-au grăbit să administreze a patra doză de vaccin în pofida faptului că până la ora actuală nu există vreun studiu științific legat de eficiența dozei. Oricum, la nivel de țară campania de vaccinare se află într-un impas. Vorbim despre faptul că foarte puțini români s-au vaccinat cu a treia doză de vaccin, asta în condițiile în care vaccinul este în continuare gratis și accesibil în centrele de pe teritoriul țării. Totuși, urmează doza 4 de vaccin anti-Covid-19 pentru persoanele cu anumite boli. Vă aducem aminte faptul că țări cum ar fi Israel au început campania de vaccinare cu a patra doză de rapel de vaccin împotriva COVID-19.

Adauga un comentariu