Sport

Va fi obligatorie vaccinarea pentru a intra pe stadion? Răspunsul primit din partea LPF

Publicat: 20 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Va fi obligatorie vaccinarea pentru a intra pe stadion Răspunsul primit din partea LPF
LPF a publicat pe site-ul oficial un set de condiții ce trebuie îndeplinite de către cluburi și autorități pentru ca suporterii să se poată întoarce pe stadioane la meciurile de Liga 1

Competițiile sportive din România se desfășoară fără spectatori în tribune din primăvara anului 2020 din cauza pandemiei de COVID-19. Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, a susținut o sesiune de întrebări și răspunsuri cu suporterii, pe pagina oficială de Facebook a Ligii Profesioniste.
Întrebat de un suporter dacă va fi obligatorie vaccinarea pentru a intra pe stadion, oficialul LPF a răspuns:

„Nu am auzit nimic în sensul ăsta. Din anumite interpretări am concluzionat că se încearcă legarea numărului de persoane vaccinate de deschiderea stadioanelor. Dar nu cred că s-ar putea face astfel de îngrădiri, cel puțin cât timp vaccinul nu va fi la dispoziția întregii populații. Dar nu mi s-ar părea potrivit să existe o asemenea legătură și nici nu am auzit despre așa ceva. Dar e clar că este un scenariu pe care trebuie să-l luăm în calcul”.

Set de condiții pentru ca fanii să revină pe stadioane în Liga I

LPF a publicat pe site-ul oficial un set de condiții ce trebuie îndeplinite de către cluburi și autorități pentru ca suporterii să se poată întoarce pe stadioane la meciurile de Liga 1, printre acestea aflându-se și tipărirea de bilete personalizate, astfel încât suporterii să poată fi identificați.
Conform sursei citate, documentul a fost elaborat în urma poziției publice exprimate luni de către MTS cu privire la „necesitatea de a crea un cadru clar pentru revenirea spectatorilor la competițiile sportive”.
Condițiile stabilite de ligă prevăd ca organizatorul meciului, care este direct și singur responsabil pentru aducerea la îndeplinire a sarcinilor, să comercializeze doar bilete personalizate care pot duce la identificarea fiecărui spectator, informații ce vor fi furnizate autorităților sanitare în cazul în care sunt necesare în cadrul unei anchete epidemiologice.

De asemenea, clubul gazdă trebuie să asigure distanțarea socială prevăzută de lege, să identifice și să marcheze corespunzător locurile necomercializate, să asigure accesul spectatorilor cu precauția necesară și cu evitarea intersectării sau apropierii de zonele destinate jucătorilor, să asigure respectarea locurilor stabilite și evitarea migrării între locuri/sectoare.
Tot în sarcina organizatorului de meci intră și măsurarea temperaturii la toți spectatorii ce vor intra în stadion, asigurarea distanței de 1,5 m între scaune, montarea în incinta stadionului a unui număr suficient de dispozitive non-contact pentru igienizarea mâinilor.

Adauga un comentariu