Info Turism

Vacanţă în Bulgaria. Când se deschide sezonul turistic estival în ţara vecină

Publicat: 01 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vacanţă în Bulgaria. Când se deschide sezonul turistic estival în ţara vecină
litoralul bulgaresc

Vacanţă în Bulgaria. Staţiunile de pe litoralul bulgăresc sunt unele dintre destinaţiile externe preferate de către turiştii romani. În contextul pandemiei de Coronavirus şi turismul din ţară vecină a fost grav afectat. Autorităţile de la Sofia plănuiesc deschiderea sezonului turistivc estival la 1 iulie.

Vacanţă în Bulgaria. Turismul, un sector principal al economiei bulgare

Bulgaria intenţionează să deschidă sezonul turistic estival la 1 iulie. Pentru că mai toate sectoarele economice au fost puternic afectate, auroritatile bulgăre doresc să deschidă cât mai repede şi activitatea turistică. Veniturile la bugetul de stat din acest domeniul al economiei sunt destul de consistente, turismul contribuind cu aproximativ 5% la Produsul Intern Brut al ţării şi asigurând de asemenea numeroase locuri de muncă.

Astfel, ministrul turismului bulgar, Nikolina Anghelkova, a declarat într-o conferinţă de presă că se doreşte relansarea cât mai repede a acestui domeniu atât de vital pentru economia ţării.

„Criza din domeniul turismului are un caracter fără precedent. Este important să unim eforturile guvernului, autorităţilor locale şi reprezentanţilor businessului pentru a ieşi din această criză. Bulgaria are posibilităţi turistice bogate, de aceea sper că în final această criză ne va face pe toţi mai puternici. Din 15 iunie, şi posibil chiar mai devreme, vor începe pregătirile, iar de pe 1 iulie intenţionam să deschidem sezonul turistic estival”, a spus Anghelkova.

Acesta a mai spus că turismul este una dintre ramurile principale ale economiei bulgăre, iar prioritea Executivului de la Sofia este dezvoltarea turismului intern.

De aproximativ două luni, activitatea turistică din Bulgaria sta în stand-by, mai exact din data de 17 martie. Două zile mai târziu, la ordinul ministrului sănătăţii, Kiril Ananiev, tara vecina şi-a închis frontierele pentru cetăţenii ţărilor afectate de coronavirus, inclusiv statele din UE, în afara celor care tranzitează teritoriul Bulgariei.

Chiar dacă veştile privind reluarea turismului bulgar sunt îmbucurătoare, autorităţile au ţinut să precizeze că se vor respecta o serie de măsuri de siguranţă în staţiunile de vacanţă. Turiştii trebuie să fie conştienţi că vacanţele lor nu vor mai semăna cu cele dinainte.

Suma fabuloasă obţinută de Bulgaria din turism

În ultimii ani, litoralul bulgareasc a devenit tot mai atractiv pentru turiştii care vor să petreacă o vacanţă în resorturi moderne, conceptul de all inclusive fiind foarte apreciat în ţara vecină. Astfel, Bulgaria se poate lăuda cu numeroase staţiuni cochete, preţurile de aici sunt accesibile iar plajele şi gastronomia de aici fac cinste turismului bulgar. O vacanţă în Bulgaria este întotdeauna o alegere perfectă chiar şi pentru cei mai pretenţioşi turişti.

Anul trecut, vizitatorii străini din Bulgaria au contribuit serios la veniturile ţării, totalizând suma de 3,7 miliarde euro, conform unor date anunţate de Ministerul Turismului din ţară vecină.

Datele oficiale arată că veniturile din turismul internaţional pe luna decembrie 2019 au depăşit 165 milioane euro, în creştere cu 10% comparativ cu aceeaşi lună a anului 2018.

Datele Institutului Naţional de Statistică (NSI) arată ca un număr de aproximativ 9,3 milioane de turişti străini au vizitat Bulgaria (ţară a cărei populaţie este de aproximativ şapte milioane), o creştere de 0,4% faţă de 2018.

Dintre aceştia, cei mai mulţi turişti care şi-au petrecut vacanţă în Bulgaria au venit din România (1,287 milioane), Grecia (1,168 milioane), Germania (761.000), Turcia (649.000), Macedonia de Nord (554.200), Ucraina (471.100) şi Marea Britanie (470.000).

Adauga un comentariu