International

Vacanță în Grecia. Vama Makaza se închide

Publicat: 05 iul. 2020
Vacanță în Grecia. Makaza se închide
Vacanță în Grecia

Vacanță în Grecia. Vama Makaza se închide. În timp ce unii români stau la cozi de kilometri ca să intre în Grecia pe la Kulata, alții trec imediat, fără scanare cod QR sau fără testare pentru COVID-19 pe la Makaza.

Vacanță în Grecia. Vama Makaza se închide

Potrivit informațiilor furnizate de românii care astăzi, 5 iulie 2020, au trecut pe la Makaza spre Grecia, de luni, 6 iulie 2020, se va închide acest punct de trecere.

Astfel, de luni, românii care aleg vacanța în Grecia nu vor mai avea altă cale decât pe la Kulata, unde știm deja că se așteaptă ore. Însă, conform informațiilor furnizate de turiștii români, se pare că se trece mai repede, fiind mai liber, pe timpul nopții, așteptarea fiind mult redusă, până-n 30 de minute.

 Când se redeschid celelalte vămi din Grecia

Haris Theoharis, ministrul grec al Turismului, anunță că în curând autoritățile din Grecia vor deschide mai multe puncte de tranzit. Astfel, se va pitea asigura un flux mai mare al turiștilor.

„Sunt primele zile ale redeschiderii ample a granițelor, redeschidere ce include și aeroporturile, așa că încercăm să facem demersurile pas cu pas, cu multă prudență și în următoarele zile, presupunând că vom rezolva diferitele probleme apărute la punctele de frontieră vom lua în considerare redeschiderea lor“, a declarat Haris Theoharis.

Ministrul Turismului din Grecia a adăugat că vor fi redeschise și alte puncte de trecere a frontierei.

„Deocamdată, însă, Promachonas este principalul punct de tranzit pentru turiști.  Este o chestiune operațională, vrem să ne asigurăm că totul merge bine la scară mică și că situația este sub control. Apoi vom redeschide și alte puncte pe măsură ce vom avea certitudinea că procedurile se vor desfășura fără probleme. Tot ce vrem este să ne asigurăm că avem la dispoziție toate mijloacele pentru a face controalele necesare, dar și pentru a veni în sprijinul și pentru a asigura în cele mai bune condiții fluxul de trecere”, a declarat Theoharis.

Promisiuni din partea ministrului Afacerilor Externe

Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a anunțat că în urma discuțiilor prutate cu omologul grec Nikos Dendias a reușit să soluţioneze întârzierile înregistrate la punctul de frontieră dintre Bulgaria şi Republica Elenă (Kulata – Promachonas). problemele au apărut odată cu instituirea, la 1 iulie, a noilor reguli privind intrarea cetăţenilor străini în Grecia, informează MAE, într-un comunicat de presă. MAE a trimis un reprezentant al Consulatului General al României la Salonic se află la punctul de trecere a frontierei Kulata – Promachonas pentru a acorda asistenţă cetăţenilor români.

„În contextul întârzierilor înregistrate la punctul de frontieră dintre Bulgaria şi Republica Elenă (Kulata – Promachonas), odată cu instituirea, la 1 iulie, a noilor reguli privind intrarea cetăţenilor străini în Republica Elenă, ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a avut o convorbire telefonică cu omologul elen, Nikos Dendias, căruia i-a prezentat situaţia cu care se confruntă cetăţenii români aflaţi în tranzit către Grecia, făcând apel la identificarea unor soluţii pentru reducerea timpului de aşteptare şi evitarea aglomerării autoturismelor în acest punct de frontieră şi sugerând deschiderea şi altor puncte de frontieră, având în vedere demararea sezonului turistic. În context, a menţionat ponderea importantă a turiştilor români în Grecia şi necesitatea asigurării condiţiilor optime pentru ca aceştia să poată ajunge în cele mai bune condiţii la locul de petrecere a vacanţei”, arată reprezentanţii MAE, într-un comunicat de presă.

Adauga un comentariu