National

Frontierele din România, tranzitate de peste 90.000 de cetăţeni români şi străini, în ultimele 24 de ore

Publicat: 03 iul. 2020
Frontierele din România, tranzitate de peste 90.000 de cetăţeni români şi străini, în ultimele 24 de ore
Frontierele din România, tranzitate de peste 90.000 de cetăţeni

Frontierele din România, tranzitate de peste 90.000 de cetăţeni români şi străini. După ce autorităţile au ridicat obligaţiile de carantinare pentru cetăţenii care revin în ţară, în ultimele 24 de ore au tranzitat peste 90.000 de persoane frontierele ţării.

Frontierele din România, tranzitate de peste 90.000 de cetăţeni români şi străini

Aglomeraţia de la vămile din România continuă. Peste 90.000 de oameni au trecut prin frontierele țării, în ultimele 24 de ore. Pe sensul de intrare au fost peste 50.000 persoane, iar pe cel de ieşire peste 40.000, conform polițiștilor de frontieră.

Prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 91.300 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 36.500 mijloace de transport, dintre care 14.400 automarfare. Pe sensul de intrare au fost aproximativ 50.700 persoane cu 19.900 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 40.600 persoane cu 16.600 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria, tranzitată prin 11 puncte de trecere

Frontiera cu Ungaria, prin cele 11 puncte de trecere, a fost tranzitată de nu mai puţin de 49.500 de persoane şi 22.400 de mijloace de transport, dintre care 7.700 automarfare. Pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 27.200 de persoane cu 13.000 mijloace de transport.

În urma verificărilor suplimentare efectuate în linia a doua, au fost trimise spre izolare/carantină la locuință de către specialiștii Direcției de Sănătate Publică 1.143 de persoane. Principalele puncte de trecere unde au fost dispuse astfel de măsuri sunt: P.T.F. Nădlac I – 186, P.T.F. Borş – 299, P.T.F. Nădlac II – 1.186, P.T.F. Petea – 300 etc.

Contravenții și infracțiuni

În zonele de competenţă, și anume punctele de trecere şi „frontiera verde”, poliţiştii de frontieră au constatat 38 fapte ilegale, dintre care 19 infracţiuni şi 19 contravenţii. Acestea au fost săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini.

Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate. ce urmau a fi introduse ilegal în ţară, care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 65.700 lei.

Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 8.400 lei. Nu s-a permis intrarea în ţară a 16 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 23 cetăţeni români din diferite motive legale, potrivit forțelor de ordine.

Anunț pentru toți românii care vor să plece în Grecia

Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a discutat, joi, la telefon cu omologul grec Nikos Dendias pentru a soluţiona întârzierile înregistrate la punctul de frontieră dintre Bulgaria şi Republica Elenă (Kulata – Promachonas), odată cu instituirea, la 1 iulie, a noilor reguli privind intrarea cetăţenilor străini în Grecia, informează MAE, într-un comunicat de presă. MAE a trimis un reprezentant al Consulatului General al României la Salonic se află la punctul de trecere a frontierei Kulata – Promachonas pentru a acorda asistenţă cetăţenilor români.

„În contextul întârzierilor înregistrate la punctul de frontieră dintre Bulgaria şi Republica Elenă (Kulata – Promachonas), odată cu instituirea, la 1 iulie, a noilor reguli privind intrarea cetăţenilor străini în Republica Elenă, ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a avut o convorbire telefonică cu omologul elen, Nikos Dendias, căruia i-a prezentat situaţia cu care se confruntă cetăţenii români aflaţi în tranzit către Grecia, făcând apel la identificarea unor soluţii pentru reducerea timpului de aşteptare şi evitarea aglomerării autoturismelor în acest punct de frontieră şi sugerând deschiderea şi altor puncte de frontieră, având în vedere demararea sezonului turistic. În context, a menţionat ponderea importantă a turiştilor români în Grecia şi necesitatea asigurării condiţiilor optime pentru ca aceştia să poată ajunge în cele mai bune condiţii la locul de petrecere a vacanţei”, arată reprezentanţii MAE, într-un comunicat de presă remis, joi, 2 iulie 2020.

Adauga un comentariu