Info Turism

Vacanţă în Israel. Mai multe obiective turistice pot fi vizitate virtual

Publicat: 04 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vacanţă în Israel. Mai multe obiective turistice pot fi vizitate virtual
vacanta in ierusalim

Vacanţă în Israel. În ultimele săptămâni asistăm la o prăbuşire a turimului mondial. Planurile de vacanţă au fost date peste cap de criză COVID-19. Majoritatea turiştilor au amânat vacanţele sau le-au reprogramat pentru următoarele luni când se spera că viaţa va reveni la normal. Dorul de obiectivele turistice poate fi diminuat prin vizitarea virtuală a acestora.

Tururi virtuale în Tara Sfântă

În această perioadă grea încercată de pandemia de Coronavirus, milioane de oameni din toată lumea sunt în izolare la domiciliu, impusă sau recomandată. În condiţiile în care este aproape imposibil să călătorim, autorităţile din Israel vin în sprijinul celor care duc dorul de obiectivele turistice din Tara Sfântă. Astfel, Ministerul Turismului din Israel a realizat o listă cu cele mai interesante tururi virtuale din ţară. O serie de destinaţii cunoscute de aici, respectiv portul Jaffa, deşertul Negev, Piaţa Carmel din Tel Aviv şi chiar Mormântul Sfânt, pot fi vizitate chiar de acasă din faţa calculatorului cu un simplu click pe mouse.

Ierusalim

Poate cel mai cunoscut oraş sfânt din lume este Ierusalimul. Cei care vor să facă un tur virtual în acest oraş o pot face AICI. Turul în Ierusalim porneşte cu o panoramă a oraşului, văzută de pe Zidul de Vest sau Zidul Plângerii. Turul continua la Biserica Sfântului Mormânt, unde pot fi văzute atât interiorul cât şi exteriorul bisericii. Cu un siplu click, privitorul este purtat pe la moscheea Al-Aqsa sau pe Muntele Măslinilor. De asemenea poţi ajunge în pieţele oraşului unde te poţi bucura de numeroasele panorame de aici.

Piaţa Carmel din Tel Aviv

După Ierusalim, un tur virtual interesant este cel din Piaţa Carmel din capitala Tel Aviv. Acesta este cea mai mare piaţa din Tel Aviv. Piaţa Carmel este o piaţă cosmopolită, aici poţi găsi tot felul de lucruri interesante, dela fructe şi legume proaspepe până la bijuterii de tot felul. Piaţa Carmel poate fi rezumată prin câteva cuvinte: culoare, diversitate şi o puzderie de turişti. Dacă alegeţi acest loc, ochii privitorului pot primi o mostră din ceea ce înseamnă Piaţa Carmel.

Vacanţă în Israel. Plimbare virtuală în unul din cele mai vechi orase-porturi din lume

Cetatea Jaffa

Jaffa este partea sudică, antică a oraşului Tel Aviv. Jaffa este de asemenea un port străvechi la Marea Mediterană, unul din cele mai vechi orase-porturi din lume. O parte a portului antic şi câteva mozaicuri antice s-au păstrat până astăzi. Încă un port activ şi în zilele noastre, Jaffa este un loc perfect pentru explorat în acest tur virtual. Cu un simplu click, turiştii se rătăcesc prin galerii de artă, buticuri, pieţe, dar pot face şi o plimbare prin port, privind Marea Mediterană. Cetatea Jaffa este cunoscută pentru numeroasele obiective turistice pe care le găzduieşte.

Deşertul Negev

Cel mai cunoscut deşert din Israel este Desertul Negev. Este un deşert foarte mare, mai bine de jumătate din suprafaţa totală a Israelului fiind ocupată de acest loc arid. Are o formă de triunghi privit de sus, fiind mărginit la vest de deşertul din Peninsula Sinai, şi la est de valea Arava. În acest scurt tur virtual este prezentată o panoramă a peisajului natural din acest deşert. Aproape că se poate simţi pe propria piele căldura din imagine. Deşertul Negev este un deşert atipic. Chiar dacă este un loc deosebit de călduros, aici nu se întâlnesc dune de nisip că în Sahara. Negev este evidenţiat de peisaje remarcabile, cascade, peşteri, situri arheologice, oraşe, cratere şi o istorie bogată.

Cei care au în plan o vacanţă în Israel pot aşadar să exploreze acest loc minunat cu ajutorul tehnologiei. Dorul de obiectivele turistice din Tara Sfântă poate fi alinat de vizitarea virtuală a acestora. Cele mai căutate destinaţii din Israel sunt acum mai aproape de tine.

Adauga un comentariu