Info Turism

Vacanţă pe litoralul românesc. Turiştii ar putea fi testaţi la intrarea în staţiuni

Publicat: 06 mai 2020
Vacanţă pe litoralul românesc
Turiști pe litoralul grecesc

Vacanţă pe litoralul românesc. În condiţiile în care s-au anunţat primele măsuri de relaxare după data de 15 mai, se aşteaptă ca primii turişti să sosească pe litoralul românesc. Prefectul judeţului Constantă, George Niculescu, anunţa că turiştii ar putea fi testaţi COVID-19 la intrarea în staţiuni.

Veşti noi pentru turiştii care aleg să-şi petreacă concediul anul acesta pe litoralul românesc. Autorităţile din Constantă, prin vocea prefectului George Niculescu, anunţă o serie de măsuri pentru prevenirea infectării cu noul Coronavirus. De asemenea se încearcă tot felul de soluţii pentru a sprijini agenţii economici afectaţi de pandemie.

Prefectul judeţului Constantă, George Niculescu, a declarat, după o întâlnire cu patronatele din turism, că ştie de problemele grave cu care se confruntă industria turistică constănţeana din cauza pandemiei, iar reluarea activităţilor turistice din judeţ după relaxarea restricţiilor este prioritară pentru autorităţi.

„Este evident pentru toată lumea că nu vom rămâne neafectaţi de această pandemie. Încercarea noastră este de a găsi soluţii pentru a sprijini agenţii economici”, a spus prefectul, adăugând că primii turişti pe litoral vor veni atunci când ordonanţele militare vor prevede acest lucru.

Vacanţă pe litoralul românesc. Turiştii ar putea fi testaţi

Au fost anunţate şi primele măsuri în ceea ce priveşte siguranţa turiştilor. Astfel, oficialii din judeţ iau în calcul testarea turiştilor la intrarea în staţiunile de pe litoral.

„În urmă întâlnirii de astăzi, s-au concluzionat câteva propuneri pe care eu le voi înainta ministerelor de resort, inclusiv Ministerului Sănătăţii. Vorbim de o posibilă testare a turiştilor când intră într-o staţiune turistică. O să vedem în ce formă se poate face lucrul acesta”, a spus Niculescu.

Întrebarea de pe buzele tuturor a fost, evident, dacă la intrarea în fiecare staţiune de la malul mării va exista personal specializat care îi va testa pe turişti. Răspunsul prefectului a fost afirmativ, mai mult decât atât acesta susţine că se vor face teste rapide.

Întrebat ce se va întâmpla la intrarea în unităţile turistice, respectiv hoteluri şi restaurante, prefectul a spus că se presupune că dacă un turist a intrat într-o staţiune, a fost testat şi rezultatul COVID-19 este negativ, practic riscul de contaminare este foarte restrâns.

În ceea ce priveşte costul testelor rapide, agenţii economici au susţinut că vor contribui la achiziţionarea testelor.

„Am văzut deschidere din partea agenților economici de a contribui pentru efectuarea acestor testări. Sunt costuri pe care ei și le asumă”, a mai spus prefectul Niculescu.

Grecia anunţa „paşaport coronavirus” pentru turişti

Grecia, una dintre cele mai căutate destinaţii externe de către turiştii romani, anunţa de asemenea măsuri de siguranţă în condiţiile în care se va deschide şi la ei sezonul estival. Oficialii de aici vor asigurări că turiştii care vor intra în ţară nu sunt infectaţi cu noul Coronavirus.

Ministrul turismului din Grecia, a specificat că vizitatorii străini vor avea nevoie de un fel de paşaport de sănătate, un „paşaport coronavirus”. Cu alte cuvinte este vorba despre un document oficial din ţară de origine, care să ateste că respectivii turişti nu sunt infectaţi cu virusul COVID-19. Această regulă se va aplica evident şi la ieşirea din ţară, mai spune ministrul de resort.

Comentarii
Adauga un comentariu