La psiholog

Vacantele cresc durata de viață

Publicat: 03 dec. 2019
Vacantele cresc durata de viață
Vacantele cresc durata de viață

Vacantele cresc durata de viață. Nu vi se cere să mâncați mai puțin sau să beți mai puțin pentru a trăi mai mult! Un studiu recent publicat în The Journal of Health Nutrition and Aging pledează pentru perioade lungi de concediu. Ce mai puteți cere?

Metodele studiului

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Helsinki a publicat lucrări pe care le urmărește de aproape 40 de ani. Observațiile lor au vizat 1.222 de bărbați, directori sau oameni de afaceri, din 1974. Toți s-au născut între 1919 și 1934 și au cel puțin un factor de risc pentru boli cardiovasculare, și anume: fumatul, trigliceridele și colesterolul, hipertensiunea arterială, intoleranța la glucoză sau greutatea excesivă.

Voluntarii au fost împărțiți în două grupuri. Prima jumătate a fost urmarită timp de cinci ani si a vizat reducerea consumului de tutun, alcool, dieta mai echilibrata sau scaderea greutatii. Bărbații din celălalt grup nu au avut acces la această monitorizare medicală. Dacă rezultatele primilor ani sugerează o mai bună sănătate a primului grup, după douăzeci de ani, mortalitatea primului grup o depășește pe cea a celui de-al doilea grup.

Vacantele cresc durata de viață. Beneficiile sărbătorilor

Atunci când analizăm cele mai recente rezultate la sfârșitul studiului clinic, descoperim că mortalitatea devine identică în ambele grupuri. Ce s-a întâmplat? Cercetătorii și-au dat seama că starea de sănătate a bărbaților din grupa a doua a venit și din faptul că își luau mai multe vacanțe, iar vacanțele erau mai lungi de trei săptămâni.

„Rezultatele noastre sugerează că reducerea stresului este o parte esențială a programelor de reducere a riscului de boli cardiovasculare”, spune Timo Strandberg, profesor la Universitatea din Helsinki. Dacă doriți cu adevărat să reduceți stresul si astfel aparitia multor boli, vacanțele lungi sunt esențiale.

Adauga un comentariu