Coronavirus

Vaccin coronavirus! China a anunţat că vaccinul va fi disponibil pentru tot globul

Publicat: 07 iun. 2020
vaccin coronavirus China

Vaccin coronavirus! Veşti bune din China! Ţara asiatica a anunţat faptul că va face un vaccin pe care toată planeta îl va putea folosi. Vaccinul coronavirus va fi un bun comun, deci toate ţările îl vor putea folosi.

Ministrul Tehnologiei din China a precizat că ţara pe care o reprezintă doreşte o mai bună colaborare cu toate ţările în găsirea unui vaccin potrivit.

Vaccin coronavirus. China va cataloga vaccinul ca un bun comun în toată lumea

China a hotărât ca vaccinul coronavirus să fie un bun comun. În acest fel, orice ţară îl va putea folosi fără nicio restricţie. Prezent într-o conferinţă de presă, Ministrul Tehnologiei şi Ştiinţei din China a precizat faptul că ţara pe care o reprezintă doreşte o mai bună colaborare internaţională în cazul dezvoltării vaccinului anticovid. Wang Zhigang a anunţat că Beijing e pregătită să declare vaccinul ca fiin un bun public global.

Care e stadiul cercetărilor în China în găsirea unui vaccin pentru COVID-19

Cercetările pentru găsirea unui vaccin anti COVID-19 sunt pe repede înainte în China. Oficialităţile anunţă faptul că cel mai probabil, până la sfârşitul anului, Beijingul va avea un vaccin functuional. Momentan se desfăşoară testări pe un număr limitat de persoane. Vaccinul – dezvoltat de către Institutul de Produse Biologice din Beijing şi Instititul de Virusologie – a fost administrat unui număr de peste 2.000 de persoane în cadrul unor teste clinice în faza 2, a precizat Comisia de Administrare şi Supervizare a Activelor Publice (SASAC).

Potrivit unui mesaj datat la 29 mai – difuzat pe reţeaua de socializare chineză WeChat, vaccinul ar putea să fie comercializat încă de la sfârşitul acestui an sau la începutul lui 2021.

Cele două institute care au dezvoltat vaccinul au legături cu grupul farmaceutic Sinopharm, la rândul său controlat de SASAC. Institutul de Produse Bilogice din Beijing este în măsură să producă 100-120 de milioane de doze pe an. News.ro scrie că cinci vaccinuri se află în prezent în fază de testare pe oameni în China.

Comentarii
Adauga un comentariu