Actualitate

Vaccinarea împotriva COVID-19 va fi obligatorie în România. Ministrul demis al Sănătății, Cseke Attila a făcut anunţul

Publicat: 13 oct. 2021
vaccinare
Vaccinarea va fi obligatorie pentru o anumită categorie de persoane

Vaccinarea împotriva COVID-19 va fi obligatorie în România, potrivit unui proiect de lege anunţat de ministrul demis al Sănătății, Cseke Attila. Ministrul a declarat că vaccinarea va fi obligatorie doar pentru anumite categorii profesionale.

Ideea de vaccinare obligatorie nu este una nouă, în trecut stârnind în adevărat scandal după ce medicii au fost avertizaţi că ar putea exista consecinţe dacă nu se vaccinează.

Cseke Attila anunţă că vaccinarea va fi obligatorie în România, potrivit unui proiect de lege

Conform declaraţiilor făcute de Cseke Attila, proiectul de lege care va fi introdus în Parlamentul României va consta în obligativitatea vaccinării pentru anumite categorii profesionale.

„În Ministerul Sănătăţii s-a pregătit proiectul legislativ care prevede vaccinarea obligatorie a anumitor categorii profesionale. Având în vedere faptul că între timp Guernul a devenit interimar, vom promova proiectul ca iniţiativă legislativă. Mâine, mai mulţi membri ai Guvernului şi parlamentari vor semna această iniţiativă legislativă şi o vom înainta în procedură de urgenţă”, a precizat ministrul.

Proiectul de lege privind vaccinarea obligatorie nu este unul de actualitate, mai mult personalităţi politice anunțând vaccinarea obligatorie.

Ce părere are Nelu Tătaru despre vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19

Consilierul guvernamental și deputatul Partidului Naţional Liberal, Nelu Tătaru, a mai ţinut să precizeze faptul că imunizarea sau testarea obligatorie nu vor fi impuse până când nu va fi transmisă o evaluare pe care a solicitat-o în ceea ce priveşte numărul de angajaţi din sistemul medical care s-au vaccinat împotriva SARS-CoV-2 sau care au trecut prin infectarea cu această boală.

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a admis, acum câteva săptămâni, la un post de televiziune, faptul că se face o analiză în ceea ce privește oportunitatea de a se introduce vaccinarea anti-COVID-19 obligatorie în cazul unor categorii de persoane.

„E o decizie care are profunde implicații. Dincolo de partea cu sănătatea, are implicații pentru că are o altă viziune vizavi de abordarea asupra pandemiei. Vorbim de o analiză, nu e o decizie în acest sens. Trebuie să ținem cont de faptul că aceste abordări și toate mecanismele puse în funcțiune în alte state au fost analizate și la noi. De exemplu, partea cu loteria și voucherele. Partea aceasta a fost aplicată și în SUA și alte țări. Am analizat-o și noi. (…) susținea Andrei Baciu

Comentarii
 • Jegurilor! Numai aveți ce fura? Nu poate nimeni sa ma oblige sa ma vaccinez! Sa va duceți dracu cu tot cu arafat și cu tot parlamentul și guvernul vostru în frunte cu iohanis. După mamaie la groapa sa va duceți! Putrezi ar mâinile de jeguri penale. Dacă as avea o putere v-aș omorâ.

 • Aduce ți tratamente corecte din străinătate pentru covid nu impuneți obligatoriu vaccinarea ca de aia s a ajuns unde suntem. Eu nu vreau. Și dacă murim și dacă trăim ai Domnului suntem.

 • Discriminare asta înseamnă proiectul de lege.. Pentru bani faceți și pe dracu îl scoateți din groapă asta faceți voi politicienii😠😠

 • Dacă vor să fie obligatorie atunci va fi o revoluție, vor muri mulți parlamentari 😡🖕cu Johannis începem și rahatul de Arafat nu se mai poate asa ceva!

 • In articol scrie ca e vorba despre un proiect de lege care va fi introdus în Parlamentul României.
  Corect era ca titlul sa fie „vaccinarea ar putea fi obligatorie”.
  De ce ministrul se exprima asa de sigur pe el? Acest proiect trebuie sa treaca prin Parlament inainte sa devina o certitudine.
  Ori deja stie ca va fi aprobat?
  ……………….

 • Pai, e demis guvernul…. Pe cine mai demiți?
  Ar fi amuzant, dacă nu ar fi trist ce idei lansați….. Cuvintele „vaccinare obligatorie pentru anumite categorii profesionale” le-ați procesat? Ca nu îmi fac iluzii ca sunteți toți doctori….

 • Un singur comentariu, adica un singur om care a înțeles mesajul, iar acest canal de comunicare „biz” urmărește sa obțină multe reacții prin astfel de formulări care induc în eroare pe o mare parte din cititori.

 • Da ce o sa faceti ma pana la urma dacă nu vrem sa ne vaccinam, o sa ne ucideți? Sunteți cel mai idiot guvern din ultimii 30 de ani, la fel și media, niște ipocriți, nu va mai ajung banii, ce o sa faceți când o sa muriți, o sa va îngroape cu bani, case și altele? Sau pe voi ăștia din media, cum or sa va îngroape, cu camerele de filmat, sa filmati carevasăzică și în groapa, ca doar sunteți în stare de toate, sunteți niște ipocriți fără frica de Dumnezeu,Dumnezeul vostru sunt banii, atât!

 • Sa va ia naiba cu vacc
  inul vostru cu tot jeg penali ce sunteți oare nu va temeți de judecata lui Dumnezeu!!!ardeți ne ca pe porci și găini și vaci în ce hai am ajuns doamne😒România de rahat tara lui papura voda😡😠👿

 • Sa va ia naiba cu vacc
  inul vostru cu tot jeg penali ce sunteți oare nu va temeți de judecata lui Dumnezeu!!!ardeți ne ca pe porci și găini și vaci în ce hai am ajuns doamne😒România de rahat tara lui papura voda😡😠👿

 • Nu concep asa ceva. Declar revoluție, adevărată. Și în nici un caz precum a fost lovitura de stat din 1989, televizata. PANDEMIA ASTA ESTE INVENTATA %, SI DUSTIBUITA TOT CU TELEVIZORUL ȘI CU RESTUL MASS-MEDIEI. Dacă vor borfași de politicieni sa fiu obligat sa ma vaccinez, mai bine ma sinucid…

 • Să vă ia dracu de nenorociți cu vaccinul vostru cu tot ,bai retardaților omul trebuie să decidă singur dacă face vaccinul sau nu ..jegurilor să faceți cu japca la familiile voastre vaccinul.Pînă la urmă tot iese românul în stradă și vine peste voi politicienilor jegoși…cum bă ordinarilor puteți gîndi așa ceva ,,Vaccinare obligatorie”” ce suntem cobaii vostri .

 • Problema nu este este in sine vaccinarea ci faptul ca vaccinurile anti-Covid19 disponibile azi 13 octombie 2021 sunt „grabite” sau „experimentale” abia peste aproximativ 2 ani vom avea vaccine 100% sigure susțin o unii medici. Din acest considerent vaccinarea obligatorie acum s-ar putea să nu fie posibilă acum sau să aibă repercusiuni foarte grave asupra celor care încearcă să oblige vaccinarea cu forța.

 • Pe mamele și copiii voștri să îi vaccinați obligatoriu, rahati, avortoni, și pupincuriști ce sunteți!!! Veniți cu seringă la mine și va urez… Multă căldură, adică, va dau foc, firea-ați ai dracului de Sataniști, bozgore, și avortonul de cămilă arabeasca, împreună cu corcitura nazistă de la Cotroceni, VĂ AȘTEAPTĂ ȘTREANGUL, și un proces mai mare ca cel de la Nuremberg, ptr GENOCID

 • Mafie politica internațională, păcat ca sunt o grămadă de oameni care pun botul la minciunile lor… Mai rămâne sa între peste noi în case sa ne vaccineze ca pe animale

 • Doamneeeee căți prosti comentează aici, bah analfabeților voi citiți dar nu înțelegeți ce citiți, este vorba doar de 2 categorii profesionale, medici și profesori.

 • Dar medicii si profesorii nu sunt oameni? Nu au dreptul sa spuna NU? Vaccinarea NU este obligatorie! Chiar pe super adeverinta de vaccinare specifica acest lucru. Si spun nenorocitii de parlamentari.. Sa se vaccineze ei cu 20 de doze, ca nu ne suparam…

 • „este vorba doar de 2 categorii profesionale, medici și profesori.” -> corect, dar: maine se mai adauga o categorie, poimaine inca 2-3 si tot asa -> azi o conspiratie, maine o certitudine.
  Si starea de urgenta/carantinarea oraselor in primavara anului trecut erau in prima faza niste zvonuri, conspiratii senzationiste care apoi au devenit realitate. #trustnobody

 • Prostimea se bucura văzând ca este vorba doar de medici și profesori, dar nu au cum sa înțeleagă ca medicii și profesorii au suficient creier ca sa le mai rămână și sa supraviețuiască și după vaccinare, pe când prostimea… Romanul este las, trădător și cu mentalitate de sluga, nu va ieși in strada de o maniera suficient de convingătoare ca sa răstoarne situația. Va încerca sa se…”descurce”, doar pentru el bucurându-se de necazul altuia. Străinii știu asta și consecințele se văd. Pentru noi, romanii, respectul străinilor este ZERO și, credeți-ma, știu ce spun.

 • Eu nu pricep de unde atâta ura și agresivitate la cei care nu vor sa se vaccineze. E dreptul vostru sa trăiți sau sa muriți liberi, foarte frumos, dar de ce trebuie sa țipați peste tot ca voi aveți dreptate și ca ceilalți sunt niște criminali?! Eu personal nu am auzit nici un vaccinat care sa zică despre cei nevaccinati ca sunt jigodii și sa le moara părinții și copiii, și sa li se usuce mâinile și etc… De ce oare?

 • Sa va duceti in mm de boi, mi-ati dat covid si mie si sotiei mele care zace la pat, meritati sa fiti ucisi cu totii, mai ales boii aia de chinezi care au dat drumu’ la virus…jeguri umane ce sunteti. jur ca v-as omori pe toti unul cate unul…de la presedinte la cel mai mic in functie

 • Cum asa madam?! Ori traiesti intr-o ,,bula,, sociala, ori nu iesi din casa. Cei vaccinati nu doar ca ironizeaza si jignesc pe ,,incultii,, care aleg viata ci ii si terfelesc cu concursul haitei vaccinate. Dar atentie! Mai vedem in 6 luni, un an, doi, cate paturi mai sunt la IRO si cati bifeaza rubrica ,,vaccinat,, pe formularul de internare. Of… oi ratacite si credule. Stiti ca acum, in zilele noastre, studentii nu au voie la obiectul Etica sa discute despre aceasta boala si despre vaccin?! La Etica! Vi se pare normal!? Dormiti…

 • Mai duceți-vă la dracu cu vaccinul vostru nu numa la profesori și medici este vorba de tot poporul este vorba sa facă parlamentari și arafat vaccinul și pe noi sa ne lase în pace ca cine ajunge în spitale le omoară cu zile nesimțiți draculi
  de doctori și parlamentarii dau ordine sa omoare oamenii

 • Cristinei….. comentariile nu sunt impotriva vaccinatilor ci impotriva ideii de obligativitate a vaccinarii. Am citit multe comentarii de la vaccinati, cred, in care se bucurau ca moare un nevaccinat, ii faceau prosti si retardati pe cei ce nu vor sa se vaccineze si multe alte comentarii rautacioase impotriva nevaccinatilor. Ceea ce am citit mai sus sunt exprimarea celor care nu vor sa fie obligati sa se vaccineze, nimeni nu-i acuza pe cei care s-au vaccinat, sunt liberi sa aleaga ce fac cu corpul lor. Se tipa impotriva conducatorilor Romaniei care sunt, prin ceea ce au facut si fac in continuare, criminali, tradatori si vanzatori de tara. Nimeni nu are nimic cu tine, sa-ti dea Dumnezeu sanatate, dar ai putea si tu sa te revolti, chiar daca esti vaccinata, impotriva pierderii, treptat, cu pasi marunti, a unor drepturi si libertati, a incalcarii constitutiei.

Adauga un comentariu