Stiri medicale

A fost aprobat vaccinul anti-Covid numărul 2, după cel al rușilor. China a făcut anunțul

Publicat: 18 aug. 2020
Vaccinul anti-Covid 2 al Chinei, aprobat
Vaccinul anti-Covid 2 al Chinei, aprobat

Vaccinul anti-Covid 2 al Chinei, aprobat. China, terenul zero al focarului de coronavirus, a confirmat duminică primul său brevet de vaccin COVID-19, potrivit mass-media afiliate statului.

„Cina a aprobat primul său brevet COVID19 pentru vaccin, care a fost dezvoltat de echipa de experti în boala infecțioasă PLA, Chen Wei. Mai devreme, studiul din faza 2 a constatat că vaccinul este sigur și induce un răspuns imun”, a anuntat China.

Cercetarea a implicat 320 de voluntari sănătoși cu vârste cuprinse între 18 și 59 de ani, dintre care 96 au participat la studiile clinice din faza 1 și 224 la studiile din faza 2, a spus acesta.

Xinhua a spus că rezultatele au indicat că vaccinul a indus efectiv anticorpi neutralizanți la voluntari și a demonstrat capacitatea bună a unei substanțe de a declanșa un răspuns imun.

Vaccinul anti-Covid 2 al Chinei, aprobat

Sâmbătă, Ministerul Sănătății din Rusia a anunțat că țara a început producerea primului său vaccin COVID-19, menționând că loturile inițiale vor fi alocate pentru imunizarea medicilor și a lucrătorilor din sănătate înainte de a ajunge la publicul larg.

Rusia a înregistrat oficial primul vaccin contra coronavirusului din lume, dezvoltat de Institutul de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie Gamaleya.

Anunțul a atras scepticism la nivel mondial, întrucât Rusia intenționează să continue o a treia fază de studii, împreună cu producția și utilizarea vaccinului.

Adauga un comentariu