Prima pagină » Actualitate » Vaccinul Johnson & Johnson, aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului
Vaccinul Johnson & Johnson, aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului

Vaccinul Johnson & Johnson, aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului

11 mart. 2021, 15:44,
în Actualitate

Agenția Europeană a Medicamentului a declarat joi că vaccinul anti-COVID cu o singură administrare injecție Johnson & Johnson este sigur și eficient de utilizat la toți cei cu vârsta peste 18 ani.

Aceasta aprobare deschide calea pentru Comisia Europeană de a acorda vaccinului american o autorizație de urgență, tot în cursul zilei de joi, pentru introducerea pe piață. Va fi al patrulea vaccin aprobat în UE după BioNTech / Pfizer, Moderna și Oxford / AstraZeneca.

„Cu această ultimă evaluare pozitivă, autoritățile din întreaga Uniune Europeană vor avea o altă opțiune de a combate pandemia și de a proteja viețile și sănătatea cetățenilor lor”, a declarat directorul executiv al EMA, Emer Cooke, într-un comunicat de presă.

Vaccinul Johnson & Johnson ar fi eficient 66%

Într-o declarație recenta, Johnson & Johnson a anunțat că vaccinul său a fost „66% eficient în prevenirea Covid-19 moderat până la sever, la 28 de zile după vaccinare”. Cu toate acestea, ar fi 85% eficient împotriva formelor severe de boală. Dar eficacitatea altor vaccinuri împotriva infecției cu coronavirus? Cea a vaccinului Pfizer/BioNTech este estimata la 95%, cea a vaccinului Moderna la 94,1% și cea a vaccinului AstraZeneca la 70,4%.

Ar fi eficient și în cazul variantelor

Odată cu circulația variantelor britanice, sud-africane și braziliene ale coronavirusului, îngrijorarea crește. O întrebare rămâne: sunt vaccinurile actuale eficiente împotriva acestor mutații? Johnson & Johnson spune că vaccinul său protejează și împotriva noilor variante:

„Protecția a fost în general uniformă (…) în toate variantele și regiunile studiate, inclusiv în Africa de Sud, unde aproape toate cazurile de Covid-19 (95%) s-au datorat infecției cu o variantă din Sars-CoV-2”, se poate citi într-un comunicat de presă, potrivit Femme Actuelle.

Acesta este un vaccin vectorial viral

La fel ca vaccinul AstraZeneca, vaccinul Johnson & Johnson este vector viral, ceea ce înseamnă că folosește un virus nepatogen pentru a declanșa un răspuns imun. Vaccinurile Pfizer/BioNTech și Moderna utilizează tehnologia ARN messenger. Nu constă în injectarea unui virus inactivat, ci își propune să facă corpul să producă fragmente de agenți infecțioși care declanșează răspunsul imun.

Vaccinul Johnson & Johnson se administrează in doză unică

Știm deja ca două doze de vaccinuri sunt necesare pentru a fi protejati de Covid-19. Această a doua injecție trebuie să aibă loc la 21 de zile după prima în cazul vaccinului Pfizer/BioNTech, 28 de zile mai târziu în cazul vaccinului Moderna și între 28 și 84 de zile în cazul vaccinului AstraZeneca. Dar Johnson & Johnson? Acest vaccin necesită o singură doză.

Poate fi păstrat la frigider

Una dintre constrângerile asociate cu unele vaccinuri Covid-19 se referă la modul în care sunt stocate. De aceea, vaccinul Pfizer/BioNTech trebuie păstrat la -70°C, în timp ce cel al Moderna trebuie păstrat între -25 și -15°C. Serul Johnson & Johnson poate fi păstrat la frigider între 2° și 8°C.

Acest vaccin va fi parțial fabricat în Franța

Sanofi a anunțat că va produce vaccinul Johnson & Johnson in site-ul său Marcy-l’Etoile (Auvergne-Rhône-Alpes).

Vaccinul Johnson & Johnson este ieftin6,93 euro. Acesta este prețul vaccinului Johnson & Johnson, potrivit Sunday Journal. Prin urmare, este mai puțin costisitor decât cel al Moderna, vândut cu 15 euro doza, decat cel al Pfizer/BioNTech, vândut 15,50 euro doza. Vaccinul AstraZeneca se vinde cu 2 euro doza.

Bugetul.ro
Județele groazei din România. Oamenii rămân pe drumuri din cauza concedierilor masive făcute de companiile care funcționează în aceste zone ale țării
redactia.ro
Imagini de colecție. Cum arăta Anca Alexandrescu la debutul în presă, acum 20 de ani
Bugetul.ro
Ciudatul produs de la Kaufland făcut din deșeuri e cumpărat pe bandă rulantă. Prețul cerut de retailerul german nu este deloc unul foarte mic
a1.ro
Iulia Albu, prima reacție după despărțirea de Mike. Ce spune despre povestea lor de dragoste: „Se întâmplă în multe cupluri”
Playtech.ro
Momentul în care a izbucnit incendiul în clubul din Macedonia de Nord. Artificiile au aprins totul în câteva secunde VIDEO
observatornews.ro
Când ar urma să fie extrase primele gaze din Marea Neagră, prin Neptun Deep. Iancu Guda: "Ne-ar asigura consumul pe un deceniu"
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Alertă globală. Noul coronavirus din Brazilia, mai grav decât Covid-19
SportpeSurse
Cutremur în România! Legenda a murit
Playtech.ro
Trucul folosit de supermarketuri pentru a menţine fructele şi legumele proaspete mai mult timp. Acasă se strică imediat
Dailybusiness.ro
Moment de groază pentru un cățel blocat pe stânci în timp de furtună. Pompierii au acționat de urgență
RomaniaTV
ULTIMA ORĂ! Iubitul Danielei Nane, internat de urgență, după ce s-a aruncat de la înălțime. Ce s-a întâmplat cu tânărul tenor
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Amalia Năstase a pierdut lupta cu kilogramele. Fosta soție a lui Ilie Năstase slăbise 30 de kilograme, dar le-a pus la loc. Cum arată acum
redactia.ro
Numire controversată făcută de Ilie Bolojan. Pe cine a adus consilieri la Cotroceni
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`