Actualitate

Studiu: Vaccinul Johnson și Johnson oferă imunitate de la prima doză administrată

Publicat: 25 feb. 2021
Vaccinul Johnson și Johnson
Vaccinul Johnson și Johnson oferă protecție împotriva COVID-19 după prima doză administrată

O revizuire a autorităților de reglementare din SUA a vaccinului coronavirus cu o singură injecție Johnson & Johnson a constatat că este sigur și eficient. Acesta deschide calea pentru a deveni al treilea vaccin Covid-19 autorizat în SUA, posibil în câteva zile.

Vaccinul ar fi o alternativă rentabilă la vaccinurile Pfizer și Modernă și poate fi păstrat într-un frigider în loc de congelator. Compania belgiană Janssen, deținută de gigantul farmaceutic, a declarat că datele sale arată că produsul este extrem de eficient împotriva bolilor severe.

Ghana a devenit prima ţară care a primit vaccinul Johnson și Johnson

Se întâmplă când Ghana a devenit prima țară care a primit vaccinuri împotriva coronavirusului prin inițiativa de partajare a vaccinului Covax .

Documentul informativ publicat de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) oferă mai multe detalii cu privire la datele transmise de Janssen autorității de reglementare. FDA concluzionează că vaccinul Johnson & Johnson are „beneficii cunoscute” în reducerea atât a formelor medii, cât și a formelor severe.

Rezultatele studiilor de vaccinare efectuate în SUA, Africa de Sud și Brazilia au descoperit că eficacitatea sa împotriva celor mai grave rezultate ale virusului a fost „similară”, dar protecția generală a fost mai mică în Africa de Sud și Brazilia, unde variantele de virus au devenit dominante.

Datele au arătat că a fost mai mult de 85% eficientă în prevenirea bolilor grave, dar numai 66% eficace în general, când au fost incluse cazuri moderate, atunci când au fost luate în considerare cazuri la cel puțin 28 de zile după vaccinare.

Nu au existat decese în rândul persoanelor vaccinate împotriva COVID-19

Nu au existat decese în rândul participanților care au primit vaccinul și nici internări în spital după 28 de zile după vaccinare.

Un comitet extern de experți se va întâlni vineri pentru a recomanda dacă FDA ar trebui să autorizeze vaccinul, eventual adăugând o creștere viitoare a disponibilității vaccinului în SUA. Un oficial de la Casa Albă a declarat că administrația anticipează distribuirea a cel puțin trei milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson săptămâna viitoare, în cazul în care va primi autorizație de urgență de la FDA.

Compania declară că intenționează să livreze 20 de milioane de doze în total până la sfârșitul lunii martie, în conformitate cu un acord de furnizare a SUA care prevede în total livrarea a 100 milioane până la sfârșitul lunii iunie.

Ce vaccinuri împotriva COVID-19 mai sunt în circulaţie

În aceste momente, în Europa și SUA mai sunt în circulaţie 3 tipuri de vaccin împotriva COVID-19. Vorbim despre vaccinul Pfizer, vaccinul Modernă dar şi vaccinul AstraZeneca. Dacă primele două se bazează pe tehnologii ARN, vaccinul AstraZeneca este unul tradiţional, bazându-se pe inserarea unor tulpini moarte de virus.

În România sunt în circulaţie toate cele trei vaccinuri. De exemplu, în cursul zilei de 24 februarie 2021, în România au ajuns peste 70.000 de doze de vaccin Moderna.

În altă ordine de idei, conform statisticilor oferite publicării de autorităţile locale şi centrale, în judeţul Iași s-au vaccinat, până la această dată peste 74.000 de persoane, iar populaţia generală se poate înscrie la vaccinare de la mijlocul lunii martie.

Adauga un comentariu