Stiri medicale

Vaccinul Pfizer funcționeaza împotriva mutațiilor coronavirusului

Publicat: 11 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vaccinul Pfizer funcționeaza împotriva mutațiilor coronavirusului
Vaccinul COVID-19 de la companiile farmaceutice Pfizer și BioNTech pare să fie eficient împotriva a 16 mutații diferite ale coronavirusului.

Vaccinul COVID-19 de la companiile farmaceutice Pfizer și BioNTech pare să fie eficient împotriva a 16 mutații diferite ale coronavirusului, potrivit unui studiu care nu a fost încă supus evaluării inter pares.

După cum a raportat Reuters, studiul realizat de cercetătorii de la Pfizer și de la Universitatea din Texas Medical Branch sugerează că vaccinul nu va trebui modificat pentru a actiona împotriva unei variante aparent mai contagioase a coronavirusului care a apărut în Marea Britanie.

Varianta britanică, cunoscută sub numele de B117, a fost detectată recent în Statele Unite si nu numai în rândul persoanelor care nu călătoriseră în Marea Britanie, indicând răspândirea in randul comunității.

Mutațiile virale sunt o apariție tipică și nu există niciun indiciu că una dintre ele a făcut COVID-19 mai periculos decât este deja. Și, deși vaccinurile pot fi modificate pentru a aborda noile variații, nu există încă niciun semn care să faca necesar acest lucru.

„Așadar, am testat acum 16 mutații diferite și niciuna dintre ele nu a avut cu adevărat vreun impact semnificativ. Aceasta este vestea bună”, a declarat, joi, Phil Dormitzer, om de știință la Pfizer.

Adauga un comentariu