Prima pagină » International » Vaccinului rusesc anti-COVID îi scade eficiența! A ajuns să fie mai mică de 92%

Vaccinului rusesc anti-COVID îi scade eficiența! A ajuns să fie mai mică de 92%

14 dec. 2020, 19:45,
în International

Dezvoltatorii ruşi ai vaccinului împotriva covid-19, care au publicat luni noi rezultate ale testelor vaccinului lor candidat Sputnik V, în baza unor date suplimentare, anunţă că acestea arată că vaccinul are o eficienţă de 91,4%, relatează Reuters potrivit news.ro.

Peste 100.000 de persoane au fost vaccinate, începând din septembrie, în cadrul unei campanii în masă în Rusia.

Moscova a început să distribuie, la începutul lui decembrie, acest vaccin experiemental rus în 70 de clinici din ţară.

Dintr-un număr de 22.714 de participanţi la teste cu acest vaccin-candidat, 78 s-au îmbolnăvit de covid-19, au anunţat într-un comunicat publicat luni cercetători de la Centrul rus de cercetare Gamaleia şi Fondul Suveran rus de Investiţii Directe (RDIF), însărcinat cu dezvoltarea şi comercializarea vaccinului la nivel mondial.

Din totalul de 78 de cazuri de covid-19 înregistrate, 62 au primit un placebo, au anunţat cercetătorii.

Fondul suveran rus anunţa în noiembrie că riscul infectării cu covid-19 în rândul persoanelor vaccinate cu Sputnik V este mai mic de 92%, faţă de cele cărora li s-a administrat un placebo. Inițial spuneau că este de 95%.

”Cred că vom putea vaccina majoritatea populaţiei ruse în 2021”, apreciază, citat în comunicat, directorul Institutului Gamaleia Aleksandr Ginţburg.

”Împărtăşim, bineînţeles, rezultatul obţinut cu comunitatea ştiinţifică şi vom fi fericiţi să discutăm cu toţi colegii interesaţi”, afirmă adjunctul directorului nstitutului, Denis Logunov.

Rezultatele testelor urmează să fie folosite în vederea depunerii unei cereri de autorizare de urgenţă a Sputinik V în alte ţări.

Teste clinice ale vaccinului experimental rus sunt în curs, în prezent, în Belarus, în Emiratele Arabe Unite, Venezuela şi India.

Rusia a anunţat luni că a înregistrat în ultimele 24 de ore 27.328 de noi contaminări cu covid-19 şi 450 de morţi din cauza covid-19.

Câte centre de vaccinare vor exista în capitala României

Până la finalul anului 2020, în Capitală, urmează să fie amenajate 40 de centre de vaccinare anti-COVID-19, amplasate în cele mai mari unități medicale.

Primele doze vor ajunge în țară în luna ianuarie și vor merge direct la cadrele medicale din prima linie. Centrele trebuie să fie gata până la finalul acestei luni.

Pentru moment doar au fost stabilite punctele în care se vor deschide cele 40 de centre de vaccinare, urmând să înceapă pregătirile pentru amenajarea acestora. Centrele ar trebui să fie gata până la finalul lunii decembrie. Acestea vor primi la vaccinare cadrele medicale din unitățile non-COVID. Cadrele medicale care lucrează în unității care îngrijesc bolnavi de COVID, se vor vaccina împotriva coronavirusului chiar în unitățile în care lucrează.

Ar urmă să se imunizeze 13 milioane de persoane

Potrivit strategiei de vaccinare, în primele șase luni ale anului viitor, ar urmă să se imunizeze 13 milioane de persoane. Reprezentanții campaniei de vaccinare spun că dacă se va atinge această cifra, cel mai probabil ne vom putea întoarce la o viață normală în vara anului viitor.

Medicii epidemiologi trag un semnal de alarmă și susțin că dacă nu se va vaccina 70-80% din populație, pandemia va persista încă doi sau trei ani. Asta în condițiile în care, în momentul de față, medicii de familie spun că doar 20-30% din populație este pregătită să se vaccineze. Populația generală ar urmă să se vaccieze cel mai devreme anul viitor în luna aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`