Actualitate

Valeriu Gheorghiță, după ce s-a vaccinat anti-COVID-19: „Știința a triumfat“

Publicat: 05 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Valeriu Gheorghiță după ce s-a vaccinat anti-COVID-19 Știința a triumfat
Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19 s-a vaccinat

Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19 şi medic primar boli infecţioase la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Carol Davila”, s-a vaccinat marţi, 5 decembrie, împotriva COVID-19.

Valeriu Gheorghiță a declarat că „știința a triumfat”, spunând că vaccinarea ne va duce la normalitate.

„Iată, astăzi, știința a triumfat, știința este alături de noi, știința este alături de oameni și ne-a oferit printr-un efort fără precedent al tuturor cercetătorilor apariția într-un timp cât se poate de scurt a unui vaccin care îndeplinește toate standardele de siguranță și de eficacitate. Sunt onorat și în același timp sunt mândru pentru că împreună cu colegii mei ne ocupăm de organizarea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 la nivel național“, a declarat Valeriu Gheorghiță..

Valeriu Gheorghiță: „Toate vaccinurile trebuie distribuite celor care au cea mai mare nevoie de acest tip de vaccin“

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19 a precizat că își dorește ca toate vaccinurile să fie distribuite celor care au cea mai mare nevoie de acest tip de vaccin în cel mai scurt timp.

„În imediata perioadă ne dorim ca toate vaccinurile să fie distribuite celor care au cea mai mare nevoie de acest tip de vaccin, pentru că vaccinarea reprezintă măsura corectă, medicală, sigură, eficientă și rapidă prin care noi putem să revenim la normalitate”, a spus Valeriu Gheorghiță, după ce s-a vaccinat.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, s-a vaccinat la Centrul de vaccinare pentru COVID-19 amenajat în cadrul Ambulatoriului Integrat al SUUMC București.

Peste 25.000 persoane au fost vaccinate până acum în România

Până luni, 25.508 persoane au fost vaccinate în total în România. Coordonatorul Comitetului Naţional pentru Planificarea Vaccinării Covid-19 în România, Valeriu Gheorghiţă, a anunțat că etapa a doua a vaccinării ar putea începe după 15 ianuarie. Astfel, vaccinarea persoanelor vulnerabile, cu risc să dezvolte infecții severe, ar putea începe după jumătatea lunii ianuarie.

„Intenționez ca după jumătatea lunii ianuarie să începem vaccinarea pentru persoanele vulnerabile, cu risc să dezvolte infecții severe”, declara Valeriu Gheorghiţă.

20.000 de vaccinări zilnice

Doctorul Valeriu Gheorghiţă a anunțat că de luni, 4 ianuarie, România ar trebui să vaccineze 20.000 de persoane pe zi.

„De luni, 4 ianuarie, activitatea va fi începută în peste 90% din cele peste 70 de centre de vaccinare destinate pentru personalul medical, ceea ce ar trebui să ne asigure o imagine reală a ratei de vaccinare din România”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul Comitetului Naţional pentru Planificarea Vaccinării Covid-19 în România a precizat că protocolul vaccinării prevede administrarea a două doze, una iniţială şi doza de rapel la 21 de zile.

„Autorizarea pe care Agenţia Europeană a Medicamentului a eliberat o prevede respectarea protocolului, şi anume, administrarea a două doze, una iniţială şi doza de rapel la 21 de zile, deci este important pentru că datele din studii, datele de eficacitate de peste 95% reies din acest tip de administrare cu două doze”, a menționat Valeriu Gheorghită.

Medicul a mai spus că mai mult de nouă persoane din zece vaccinate nu vor dezvolta boala, ceea ce e un lucru excepţional mai ales la categoriile vulnerabile, categoriile de persoane care pot să dezvolte forme severe.

Adauga un comentariu