Actualitate

Valeriu Zgonea, fostul șef al Camerei Deputaților află vineri dacă se va duce la închisoare într-un dosar de corupție

Publicat: 14 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Valeriu Zgonea fostul șef al Camerei Deputaților află vineri dacă se va duce la închisoare într-un dosar de corupție
Valeriu Zgonea, fostul șef al Camerei Deputaților, ar putea fi condamnat definitiv la închisoare cu executare

Zi decisivă pentru Valeriu Zgonea, fostul şef al Camerei Deputaţilor. Magistrații ar putea pronunța, vineri, decizia finală în dosarul de corupţie în care este achitat. Iniţial, în prima decizie, fostul parlamentar a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influentă.

Vă aducem aminte faptul că Valeriu Zgonea este acuzat de faptul că, în perioada în care era în funcție, ar fi intervenit pentru a numi o persoană pe poziţia de secretar de stat.

Valeriu Zgonea, fostul șef al Camerei Deputaților află dacă se va duce în închisoare într-un dosar de corupţie

Conform datelor existente, magistraţii ar putea pronunţa decizia definitivă în cazul dosarului de corupţie în care este anchetat Valeriu Zgonea, la data faptelor, șeful Camerei Deputaţilor. Iniţial, magistraţii au pronunţat o condamnare de 3 ani de închisoare cu executare pentru infracțiunea de trafic de influență.

Dosarul a fost deschis în perioada 2012-2013 şi acuzaţiile din acesta sunt grave. Vorbim despre faptul că procurorii susţin că fostul șef al Camerei Deputaților ar fi intervenit pentru numirea unui secretar de stat. Acesta ar fi primit de la consilierul judeţean, Dumitru Dobrică, contravaloarea unor servicii de turism și cheltuieli legate de construirea unei case de vacanță în județul Covasna, în cuantum total de 62.143 lei.

Ce spun procurorii DNA despre faptele comise de Valeriu Zgonea

Conform comunicatului emis de procurorii DNĂ, Valeriu Zgonea a acceptat promisiunea făcută de Dobrică Dumitru, la data faptelor, consilier județean, ca în schimbul numirii unui secretar de stat să primească mai multe bunuri în valoare totală de zeci de mii de lei. Valeriu Zgonea a lăsat să se înţeleagă faptul că are influența necesară pentru a face această numire:

în perioada iulie 2012 – aprilie 2013, când îndeplinea funcția de președinte al Camerei Deputaților și totodată vicepreședinte al unei formațiuni politice, inculpatul Zgonea Valeriu – Ștefan a acceptat promisiunea făcută de inculpatul Dobrică Dumitru, consilier județean, privind primirea de foloase necuvenite pentru sine, în schimbul influenței pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor funcționari publici și a promis că-i va determina să numească într-o importantă funcție publică o rudă a lui Dobrică Dumitru”.

Valeriu Zgonea se crede nevinovat. Ce a declarat în fața magistraților

Prezent în fața judecătorilor, Valeriu Zgonea a declarat că este nevinovat şi că totul este un abuz al celor de la DNA. Acesta a menţionat că are încredere în justiţia din România că îl va achita:

Am încredere că, din păcate pentru mine, dumneavoastră aveți posibilitatea de a arăta abuzurile DNA. Cred cu tărie în actul de justiție. Repet, sunt nevinovat”, a declarat fostul șef al Camerei Deputaților.

Declaraţiile vin în contextul în care fostul consilier județean a semnat deja un acord de recunoaștere a faptelor menţionate în rândurile de mai sus.

Nu sunt primele probleme pe care fostul șef al Camerei Deputaților se află în centrul unor probleme cu legea. De exemplu, Valeriu Zgonea a fost audiat, în 2016 într-un dosar în care era implicată fostul ministru Lia Olguța Vasilescu. La acea dată, Zgonea a fost audiat în dosarul menționat anterior doar în calitate de martor. Nici fiul acestuia nu a fost ferit de problemele legale. În trecut acesta fiind anchetat într-un dosar de falsuri.

Adauga un comentariu