Culinar

Varză cu cârnaţi în stil bavarez

Publicat: 24 ian. 2020

Când vine vorba pregătirea meselor sănătoase pe timp de iarnă, multe dintre gospodine pot rămâne fără idei. Click!Poftă Bună vă propune această reţetă delicioasă de inspiraţie bavareză.

Ingrediente:

  • 1 – 1,5 kg varză murtă
  • 200 g merişoare uscate
  • 200 ml supă pui
  • 200 ml vin roşu
  • 1 pachet cârnaţi bavarezi
  • 1 ceapă mare
  • 1 lingură oţet balsamic
  • 4 linguri zahăr brut
  • 50 ml ulei
  • sare, după gust
  • piper, după gust

Mod de preparare:

Toci varza murată şi ceapa. Caramelizezi ceapa într-o tigaie cu o lingură de ulei şi doua linguriţe zahăr brut. Adaugi varza tocată, zeama de pui şi vinul. Dacă lichidele nu acoperă varza, completezi cu apă. Laşi totul pe foc să se înăbuşe.

Adaugi oţetul şi presari 4 linguriţe zahăr brut, sare şi piper o mână de merişoare uscate. Mai laşi pe foc maximum o oră. Cu ajutorul unui cuţit crestezi uşor cârnaţii bavarezi şi îi rumeneşti în tigaie. Pe o farfurie încăpătoare poziţionezi varză şi cârnaţi. Serveşti cald.



loading...

Adauga un comentariu