Aceasta rețeta, foarte prietenoasă cu inima, cu glicemia, cu greutatea corporală moderată precum și cu colesterolul, este pe cât de sănătoasă, pe atât de gustoasă, şi, în plus, nu necesită nici foarte mult timp pentru preparare.
Pentru a pregăti aceasta mâncare delicioasă, avem nevoie de:
- 1 căpăţâna mică de varză tocată
1 ceapă mare tăiată mărunt
1 ardei tăiat fâșii
3 linguri pasta de tomate
1 cană cu apă
1/2 cana nuci
2 linguri ulei de măsline
1 lingura mărar verde
1 linguriță cimbru
2 foi de dafin
Sare și piper după gust
Mod de preparare:
Ceapă împreună cu ardeiul se pune la călit în 2-3 linguri de apă, în care s-a adăugat uleiul de măsline. După ce se înmoaie ceapă puțin, se adaugă restul de apă, sarea, piperul, pasta de tomate și varza și se lasă la fiert pentru 15-20 de minute. La sfârșit se adaugă mărarul, cimbrul şi foile de dafin și se mai lasă pe foc pentru încă aproximativ 5 minute. Nucile se adaugă înainte de servire, oferind mâncării un plus nutritiv şi de gust. Se servește cu mămăliguță caldă și ardei iute.
Beneficiile verzei, de detoxifiere, de reducere a greutăţii corporale, de menţinere a glicemiei la valori normale, de stimulare a digestiei, combătând cu succes constipaţia, o fac să fie un aliment preferat în alimentaţia multora, cu atât mai mult cu cât există şi reţete extraordinar de gustoase în care poate fi integrată.