Local

Dr. Vasile Cepoi anunță anchete penale pentru persoanele care nu doresc să spună contacții direcți! Vârful pandemiei nu a venit! Vor muri oameni în drum

Publicat: 20 oct. 2021
test covid-19
Testele anti-COVID-19 vor fi suportate de stat timp de două luni, perioadă prevăzuta pentru ca românii să se poată acomoda cu certificatul verde

Prin intermediul unei declaraţii de ultimă oră, dr. Vasile Cepoi, directorul DSP Iași anunţa că una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă persoanalul care demarează anchete epidemiologice este refuzul celor diagnosticaţi de a spune care sunt contacții direcți. În legătură cu testarea din școli, medicul menţionează că în continuarea părinţii nu vor să îşi testeze copiii. Cepoi a declarat că situația este cu mult mai dramatică cu cât vârful pandemiei nu a fost atins.

Situaţia la nivel judeţean este critică, iar fiecare pat care se eliberează se ocupă instant pentru că sunt mulţi pacienţi care aşteaptă un loc în Terapie Intensivă.

Vasile Cepoi anunță anchete penale pentru cei care refuză să spună contactii direcţi

Directorul DSP Iași, dr. Vasile Cepoi, trage un semnal de alarmă şi spune că munca medicilor care se ocupă de anchetă epidemiologică este în zadar din cauza persoanelor care refuză să spună persoanele cu care a intrat în contact direct. În acest sens, medicul menţionează că va alerta oamenii legii care vor deschide dosare penale:

Acum avem 3600 de persoane izolate la domiciliu şi la spital, în spital sunt 880. O problemă cu care ne confruntăm este că pacienţii identificaţi pozitivi nu vor să spună persoanele de contact. În aceste condiţii, efortul celor 35 de oameni care lucrează la ancheta epidemilogică este ineficient pentru că este greu de crezut că din 3600 de bolnavi au avut contact doar cu mai puţin de 2000 de persoane. Am atenţionat că a ascunde astfel de informații este o infracţiune care este sancţionata de codul penal. Vom face o analiză şi vom solicita organelor competente să ancheteze să vadă care este situaţia reală. Dacă nu carantinăm persoanele de contact, toată această acţiune este compromisă. a explicar dr. Vasile Cepoi.

Testarea în şcoli este slabă! Copiii pot fi vectori importanţi în răspândirea COVID-19

Directorul DSP Iași a menţionat că, din păcate, părinţii refuză în continuare să-și teste copii în școli. Acest lucru este extrem de grav pentru că majoritatea copiilor au forme asimptomatice ale bolii şi pot fi vectori importanţi în răspândirea COVID-19.

Din păcate, la şcoli testarea este una redusă. Părinţii refuză să testeze copiii. Frecvent constatăm că la cele 8 zile de la suspendarea clasei, o mare parte dintre copii sunt pozitivi. Boala, la copii este în special una asimptomatică, face din ei un vector extrem de puternic cu un impact extrem de puternic în diseminarea acestei boli. Vor trebui luate măsuri pentru a evita această mobilitate. Cred că măsurile se află la nivelul fiecărei școli pentru că legislaţia nu prevede posibilitatea întreruperii cursurilor, dar acolo unde infectarea este mare, ar trebui ca membrii comisiilor din școli să oprească activitate. Pentru că dacă nu limităm mobilitatea, nu avem cum să facem față.

Vârful pandemiei nu a fost atins! Vor muri oameni în drum

În încheiere, dr. Vasile Cepoi a declarat faptul că este extrem de îngrijorător pentru că toate prognozele arată faptul că vârful pandemiei nu a fost atins iar în aceste condiţii vor muri oameni în drum:

Toate prognozele, şi cele făcute de noi, şi cele făcute la nivel naţional care se suprapun arată că vârful nu l-am atins încă, şi dacă vom merge în continuare aşa, indiferent de ce eforturi vom face, vor muri oamenii în drum! Ne bucurăm că vaccinarea a crescut. Ieri s-au vaccinat peste 1000 de oameni. Nu am atins rata pe care ne-o dorim de 2000-3000 de persoane dar intenţia de vaccinare este în creștere.

Locurile de la Terapie Intensivă sunt pline iar fiecare pat care se eliberează este ocupat instant de un pacient care așteaptă pe holurile de la UPU. Medicii ieșeni au atras atenția că foarte multă lume ajunge să moară la UPU pentru că ajung prea târziu.

Comentarii
  • Principiul mortul este de vina ,decedatul nu poate comunica cu ce persoane a intrat în contact direct asa ca anchetatorii trebuie sa intre în transa prin ingerare de băuturi distilate spirtoase.Pa cuvânt sa fiți iubiti.

  • Solutia este implantarea unui cip sub piele, asa veti sti fiecare cetatean unde s-a dus si ce a facut tot timpul, si scapam de covid. Si camere de supraveghere cu recunoastere faciala peste tot, si la WC. Sa nu scape nimeni. Sa fim in siguranta, sa nu luam covid.

Adauga un comentariu