Local

Vasile Toma cere o schimbare esențială în Partidul Social Democrat

Publicat: 15 ian. 2020

Unul din cei mai tineri senatori social-democrați, ieșeanul Vasile Toma, a făcut o propunere hotărâtă colegilor din partidul său. Acesta a arătat că este nevoie de un proiect politic prin care vrea să fie relansată social democrația românească reprezentată de Partidul Social Democrat. Vasile Toma a cerut delimitarea definitivă de etichetele puse partidului și conceperea proiectului politic social-democrat cu oameni tineri, formați profesional în libertatea câștigată la Revoluția din 1989, integri și competenți, profesioniști în domeniile lor de activitate.

Un senator ieșean a cerut o schimbare totală a partidului pe care îl reprezintă. Vasile Toma, senator PSD, a arătat că se impune o schimbare a PSD, mai ales în lumina ultimelor evenimente.

„De la partidul unic, în 1990, viața politică românească a explodat în partide și partidulețe, toate cu oameni competenți și profesioniști, dar și cu mulți doritori de influență, de putere, de îmbogățire rapidă prin accesarea preferențială a resurselor. Aceștia din urmă au ajuns, din păcate, să aibă un rol mult prea important în ultimii 30 de ani. Noi, politicienii actuali, avem datoria să nu irosim șansa de a da o direcție clară proiectului de țară. Trebuie să începem cu reformarea partidului din care facem parte. Avem un partid mare, Partidul Social Democrat, care a avut un rol important în acești primi 30 de ani de democrație. Avem datoria să gândim și să elaborăm un proiect politic care să așeze social democrația românească pe baze solide, sănătoase, care să genereze recunoaștere europeană”, a spus Vasile Toma.

Un nou proiect major

Acesta a arătat și cum trebuie schimbate lucrurile în formațiunea politică.

„Proiectul politic nu poate fi credibil dacă e influențat majoritar de un CEX format cu permutări care în 3 ani a luat decizii în cadru restrâns, fără consultarea largă a profesioniștilor din partid și fără luarea în considerare a problemelor românilor. La 30 de ani, o nouă generație începe, se împlinește pentru a oferi, la rându-i, ceea ce are mai bun celor dinaintea și după ea. De aceea trebuie ca proiectul politic al PSD să fie elaborat de membri tineri, cu competențe recunoscute, profesioniști în domeniile în care se specializează și care au votat pentru prima dată în 1990. Da, cei care au împlinit 18 ani după Revoluția din 1989 trebuie să facă un pas hotărât în față”, a mai spus Vasile Toma.

O nouă generație politică

Senatorul ieșean a menționat faptul că tinerii din PSD trebuie să preia inițiativa.

„Generația politică 2.0 este formată din cei care nu au votat în comunism, care au capacitatea să rupă Partidul Social Democrat de orice legătură cu comunismul. În 30 de ani, am greșit și am învățat. Am învățat să fim liberi, pentru că libertatea se și învață, nu doar se trăiește. Suntem mulți tineri în PSD, însă și înțelepți deopotrivă și care putem arăta oricând că suntem competenți, fiecare în domeniul său de activitate, pentru că profesionalismul, împreună cu integritatea, trebuie să fie cele mai importante calități ale oricărui membru. Dacă nu înțelegem că Generația politică 2.0, prin membrii săi tineri integri și competenți, cu aplecare spre idealurile și propunerile concrete ale românilor care vor și pot contribui la dezvoltarea noastră ca țară, ca națiune respectată în Europa și în lume, trebuie să conducă Partidul Social Democrat, înseamnă că am irosit 30 de ani de democrație”, a adăugat senatorul PSDloading...

Comentarii
  • Acest individ e cunoscut prin partid sun numele de acoperire “ prostul solemn” ! Când vii de la PD și îți permiți sa dai soluții docte de relansare a PSD, chiar ne vine sa plecam spre Congo! Auzi ba Süleyman scoală,ai uitat când spuneai ca singura soluție e sa ne schimbam sigla și numele…. Hai date-n kkat cu nasul !

Adauga un comentariu