Coronavirus

Vaslui, din ce în ce mai afectat de pandemie! Un cadru medical a murit

Publicat: 23 iul. 2020

Situația din Vaslui este din ce în ce mai delicată, după ce tot mai multe persoane sunt confirmate cu coronavirus.

În urmă cu trei săptămâni, Vaslui era unul dintre județele cel mai puțin afectate de pandemie din România. Între timp, numărul cazurilor de Covid-19 s-a mărit și la acest moment bilanțul este de 228 de cazuri active și 418 confirmate.

Din nefericire, tot ieri, cea mai mare unitate sanitarã din judet a mai pierdut un profesionist, în persoana Vasiliei Dobîrcianu. Angajatã în Compartimentul de audit, aceasta a fost rãpusã de Covid-19, dupã o luptã de aproape douã sãptãmâni cu temutul virus. Femeia mai avea si alte comorbiditãti, iar infectarea cu coronavirus i-a accelerat sfârsitul. Aceasta va fi înmormântatã azi, dupã niste protocoale extrem de restrictive.

Autoritățile sunt îngrijorate mai ales pentru persoanele care au fost confirmate și ar trebui să stea în izolare la domiciliu.

Bolnavii nu rămân la domiciliu

Totuși, din ce în ce mai mulți oameni bolnavi de Covid-19 au fost văzuți la cumpărături, în oraș sau în mediul rural, scrie vremeanoua.ro.

În ultimele zile, s-au înregistrat cazuri în foarte multe localități din județ.

Ieri, la Spitalul Judetean de Urgență Vaslui au fost confirmate nouă cazuri de Covid-19, după ce cu o zi înainte fuseseră 22.

Autoritățile au decis noi măsuri pentru a combate răspândirea virusului.

Astfel, persoanele care au intrat în contact direct cu bolnavi vor fi carantinate în baza unei decizii emise de Directia de Sãnãtate Publicã pentru fiecare individual.

„Se instituie mãsura carantinãrii persoanelor care au intrat în contact direct cu persoanele infectate, care se dispune pentru fiecare persoanã individual prin decizie a Directiei de Sãnãtate Publicã competentã teritorial”. Articolul 5, alineatul 1 al Hotãrârii CNSU stipuleazã anumite exceptii: “Pentru situatii deosebite care vizeazã participarea la evenimente familiale legate de nastere, cãsãtorie sau deces, deplasãri pentru interventii/tratamente medicale în cazuri care nu suportã amânare (ex: afectiuni oncologice, insuficientã renalã cronicã – în program de hemodializã), preschimbare documente de identitate, pãrãsirea tãrii, poate fi analizatã suspendarea temporarã a mãsurii de carantinã prevãzutã la articolul 2 (pentru persoanele care sosesc în România din tãrile, zonele de risc epidemiologic ridicat – n.r.) și articolul 4, pe baza documentelor justificative”, prevede Articolul 4 al Hotărârii 36 a Comitetului National pentru Situatii de Urgență.

Comentarii
  • Suntem putini in judetul Vaslui, aia prosti in ochii smecherilor, care purtam masca si respectam criteriile! Animalele bipede, ma scuzati, am vrut sa spun eminentii, NU POARTA MASCA PENTRU CA NU EXISTA COVID???, asta indiferent de meltean tanar sau meltean pensionar! Ba e posibil sa ti-o iei daca esti constiincios si responsabil! Una peste alta, cica la Confectii Barlad abia luni s-a intamplat descoperirea unei persoane covid, cand, de fapt, incepand cu 11 iulie sunt persoane in izolare, mai corect, in semi-izolare, atata timp cat membrii familiei si contactii au iesit afara, ca asa-i la noi, la (M )arlad si la (Prosta)lui!
    Din pacate, in toata smenareala asta mooieldoveneasca, OAMENI NEVINOVATI ISI PIERD DREPTUL LA VIATA, desi nimeni n-ar trebui sa decida in locul lui Dumnezeu, si asta din cauza cocalarilor melteni care nu-si respecta aproapele!!! (Paradoxal, toti meltenii sunt religiosi! Oare Dumnezeu nu-si face cruce cand vede atata rautate?!?)

Adauga un comentariu