Titlurile zilei

VEO Worldwide Services SRL schimbă angajații ca pe șosete: „Anul acesta plănuiesc să ruleze 900 de persoane!”

Publicat: 13 mai 2022
_____ Vizualizări 15 Comentarii
VEO Worldwide Services SRL schimbă angajații ca pe șosete Anul acesta plănuiesc să ruleze 900 de persoane
VEO Worldwide Services SRL schimbă angajații ca pe șosete, profitând de perioada de probă, pentru a-i concedia

Firma VEO Worldwide Services SRL schimbă angajații ca pe șosete, profitând de perioada de probă, pentru a-i concedia. Astfel, mai multe persoane care au activat în cadrul multinaționalei au fost date afară, fără niciun fel de avertisment, fiind anunțate chiar înainte de încheierea programului că vor rămâne fără nicio sursă de venit. Surse de cadrul companiei susțin că, în anul 2022, VEO Worldwide Services SRL își propune să ruleze 900 de angajați.

Diana Necula și Irina Vlasov s-au angajat la VEO Worldwide Services SRL, în luna februarie 2022. Acestea urmau să ocupe funcția de prospector, însă, după terminarea perioadei de training, au ales să ocupe funcția de sourcer. Deși ambele foste angajate susțin că își făceau treaba foarte bine, au fost obligate să demisioneze, în acest sens VEO Worldwide Services SRL motivând că firma are o bază de date suficient de dezvoltată.

Diana Necula, fostă angajată VEO: „M-au anunțat fix în ultima zi că trebuie să semnez demisia!”

VEO Worldwide Services SRL angajează ieșeni doar pentru a-i concedia după câteva luni. Diana Necula a început trainingul pe 2 februarie, iar după două săptămâni a primit un job de prospector. Deoarece nu se simțea pregătită pentru acest post, tânăra a decis să ocupe postul de sourcer, fapt cu care compania a fost de acord. Cu toate acestea, pe 4 aprilie, Diana Necula a fost concediată, spunându-i-se că VEO are o bază de date suficient de dezvoltată, iar angajata nu va putea rezista stresului și presiunii pe care le implică postul de prospector.

„Eu am început trainingul pe 2 februarie, odată cu Irina. După două săptămâni, mi s-a oferit un job de prospector. În schimb, eu le-am spus că nu mă simt pregătită momentan și dacă e ok să rămân pe partea de «sourcer». Ei au fost de acord, au zis că nu e problemă, să încep când sunt pregătită, pot să stau 3-4 luni, iar atunci când sunt pregătită pot să încerc și altceva. După o lună în care am lucrat pe partea de «sourcer», managera noastră punea presiune pe mine că ar trebui să ajung prospector, să încerc ceva nou. Tot i-am zis că nu mă simt confortabil să vorbesc la telefon, iar pe 4 aprilie am fost dată afară.

Managera tot mi-a spus că ar trebui să fiu prospector, iar apoi, când nu mi-a mai zis nimic, după puțin timp, m-a chemat în birou și mi-a zis că deși fac treabă foarte bună, nu mai are nevoie de mine, deoarece este suficientă bază de date. M-a deranjat că nu m-au anunțat de demiterea mea cu câteva zile înainte, m-au anunțat fix înainte de încheierea programului că de mâine nu o să mai am job. În aceeași zi, a mai fost dată afară și o altă colegă. Trebuia să ne anunțe din timp, pentru că efectiv am rămas fără niciun venit, de pe o zi pe alta”, a declarat Diana Necula, fostă angajată VEO.

VEO Worldwide Services SRL schimbă angajații ca pe șosete! Irina Vlaslov a fost concediată după nici două luni de muncă

După concedierea Irinei Vlasov, VEO Worldwide Services SRL a mai dat afară încă trei prospectori, iar următoarea zi, „din colegialitate“, și-au mai dat demisia câțiva angajați. Irina Vlasov a fost angajată pe 2 februarie pe postul de prospector, unde trebuia să aibă un salariul brut de 4.274 de lei. În schimb, după prima săptămână de training, Irina a fost mutată pe postul de sourcer, activitate pentru care avea salariul brut de 3.409 lei.

„La două săptămâni după angajare, am fost chemați, eu și încă doi colegi, să discutam, în particular, cu trainerul. Unul dintre colegi a și înregistrat conversația. Mi s-a zis ca nu consideră că m-aș potrivi încă pe postul de prospector, deoarece m-am bâlbâit puțin la jocul de rol, și că, dacă vreau, pot face sourcing, cu o scădere de salariu, evident, însă mi s-a promis că nu am să stau mult pe aceasta poziție, deoarece se poate evolua foarte ușor pe postul acesta. După ce am fost trimisă la sourcer, m-am gândit că automat eu lucrez, nu mai sunt în training, de vreme de ce mi s-a schimbat postul pe care am aplicat și salarizarea, mă gândeam că sigur voi semna un contract adițional.

După câteva săptămâni de muncă, mă gândeam că vor veni ei cu contractul sau poate au uitat de mine și lucrez pe salariul de pe postul de prospector. După trei săptămâni, mi se prezintă contractul adițional și primul lucru care mi-a sărit în ochi a fost faptul că data intrării în vigoare coincidea cu data angajării mele, 2 februarie. Acela era contract adițional, trebuia să intre în vigoare din momentul în care l-am semnat, nu din data în care m-am angajat inițial”, a precizat Irina Vlasov.

Un angajat din cadrul VEO susține că multinaționala își propune ca în anul 2022 să ruleze 900 de persoane.

„VEO are foarte multe evenimente de recrutare și asta poate să-i afecteze destul de tare. Am auzit că anul acesta ar vrea să angajeze 900 de persoane sau să ruleze 900 de persoane”, a precizat, sub protecția anonimatului, un angajat din cadrul multinaționalei.

Reprezentanții Veo recunosc incidentul: „Vom lua măsuri pentru corectarea situației”

VEO Worldwide Services SRL are drept obiect de activitate prestarea de alte activități de servicii informaționale. În anul 2022, firma a avut o cifră de afaceri de 29.882.639 lei și număra doar patru angajați!

„Îi suntem alături d-rei Vlasov și ne exprimăm regretul sincer pentru recidiva situației sale medicale. Faptele prezentate însă în articolul publicat nu sunt în concordanță cu realitatea. D-ra Irina Vlasov a fost angajata grupului de societăți VEO pentru perioada 02 februarie 2022 până în 31 martie 2022. Examenul de medicina muncii efectuat la angajare nu a relevat o incapacitate de muncă sau o necesitate de îngrijire specială, drept pentru care a fost tratată în aceeași manieră ca orice alt angajat, făcându-i-se intrarea într-un mediu de lucru competitiv, unde performanța și profesionalismul sunt elementele cheie ale succesului. Nu ni se poate imputa o lipsă de implicare sau empatie asupra situației d-rei Vlasov, în condițiile în care nu a existat din partea sa o solicitare de asigurare a unor facilități speciale sau o informare oficială asupra circumstanțelor în care se afla. Politica VEO a fost și întotdeauna va fi una de nediscriminare și acordare a tratamentului egal pentru toți angajații noștri.

Constant oferim oportunități viitorilor și actualilor salariați de orice naționalitate, rasă, religie, vârstă, pregătire profesională. VEO realizează permanent eforturi pentru a integra, forma și promova persoane indiferent de experiența acestora, oferind module intensive de pregătire, indiferent de naționalitate (în VEO la nivel global lucrează peste 27 de naționalități, expați, persoane refugiate), indiferent de vârstă (18-60 ani), indiferent de statutul familial sau religie. Mai mult, am încurajat și susținut constant acțiuni solidare și incluziune între angajați, atunci când ni s-au adus la cunoștință, susținând principiul egalității de șanse și tratamentul nediscriminatoriu, la fel ca și în cazul de față. Tocmai de aceea, ne pune într-o poziție ingrată publicarea unui articol care nu prezintă punctul nostru de vedere, fără să ni se solicite o poziție oficială și fără acordarea unui drept la replică.

Vă rugăm să notați că d-na Ana Radu nu este reprezentant legal al companiei, ci responsabil echipă prospectare Iași, iar declarațiile acesteia sunt personale și nu reflectă în nici un fel poziția VEO. Tratăm acest incident ca fiind foarte serios, este obiectul unei analize interne și, dacă se va impune, vom lua măsuri pentru corectarea situației, însă la acest moment toate aspectele mai sus relevate reflectă realitatea faptelor, așa după cum s-au petrecut”, se arată într-un comunicat trimis de către VEO Worldwide Services.

VEO Worldwide Services SRL schimbă angajații ca pe șosete, ieșenii fiind recrutați și apoi dați afară chiar din perioada de probă.

Comentarii
  • scc, amazon si toate mizeriile astea de firme n-ar functiona daca n-ar fi atatia prosti care sa se lase calcati in picioare.

  • Locuiesc în afara tarii de vreo 30 de ani, nu spun că țara de adopție e perfectă dar la așa un comportament arogant, sindicatele îi blocau imediat activitatea, fac parte din unul, reprezint cam vreo 300 de persoane într-un depozit imens și da am blocat multe porcării și aici!

  • Firma este franceza dar comportamentul este in mod cert de tara subdezvoltata. Cauta sa cumpere toate soldurile sau resturile de marfa de la alte companii si apoi le revand la pret dublu. Un prieten italian a fost sunat de eu si a avut „oferta de contract” in care tot el platea transportul si costurile logistice. Sunt niste profitori care trimit toti banii castigati in Franta si nu investesc un leu in Romania. Sa spuna sefii companiei cit se roaga angajatii sa le fie schimbate scaunele distruse.

  • Mai sunt cazuri de managerite imbecile și la Amazon. Este una, Sorina, cu un bot de pește, par veșnic nespălat și urme de acnee purulenta netratabila care are o bucurie în a ameninta oamenii ca-i baga in PIP și unde nu merge, ii sicaneaza.

  • O firma de tot cacatul. Stai ca bou in casti toata ziua si te rogi ca ultimul boschetar sa-ti cumpere niste stocuri imputite si expirate. E un call center de tot cacatu, iar posturile de back office sunt ocupate de sugatoare si pupatori de cururi. Evitati aceasta companie tzepara.

  • Eu și toți colegii din departament am fost călcați pe cap sa ne dam demisia.
    Haideți sa intentam proces colectiv împotriva golanilor ordinari!

  • Un coleg de al meu a lucrat la ei ani de zile după care munca lui nu mai reprezenta nimic și au fost făcute presiuni sa plecam cu toții din departamentul de HR. După ceva timp la fel s a întâmplat și cu departamentul de marketing. Au fost cu toții presați sa îsi dea demisia. Nu ia nimeni masuri împotriva lor?

  • Eu am avut interviu la ei, am experiența in domeniu și au venit cu o oferta prea de kkt ca păreau companie mna multinaționala …dar când intru sa văd istoricul ei vezi ce in ani 2015,aveau câte 300 de angajați și un profit net de 1.7 mil de lei.In 2019 cu doar 5 angajați solizi și capabili s a înregistrat un profit net de 500de mii de lei.Fantastic business cum deși concediază 98% la suta din angajați rămâne cu 20% din încasări ….pare rețeta afacerii de vis pentru patroni.Aaa dar stai asta înseamnă ca se folosesc de niște legi vagi și concediază după bunul plac, astfel de companii fantoma trebuie evitate pe cât posibil!!! Mulțumesc Domnului ca nu am acceptat oferta lor mizera!! Ar trebuii sa nu mai opereze in țara noastră !!!!!!

Adauga un comentariu