Stiri si curiozitati

Verificare parfum original: Cum să identifici rapid produsul contrafăcut

Publicat: 01 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Verificare parfum original Cum să identifici rapid produsul contrafăcut
Poți cumpăra din neatenție parfumuri false atât online, cât și în magazinele offline

Atunci când vrei să-ți achiziționezi un parfum trebuie să faci un test de verificare pentru parfum original. Specialiștii spun că parfumurile sunt contrafăcute mai des decât orice alt produs cosmetic. Chiar dacă nu cumperi niciodată un parfum de la colțul străzii, există riscul să dai peste unul fals. Din acest motiv este bine să distingi originalul de o replică.

Poți cumpăra din neatenție parfumuri false atât online, cât și în magazinele offline. În cele mai grave situații, poți cumpăra o substanță chimică sub numele unui brand foarte cunoscut. Pentru a evita astfel de situații extrem de neplăcute trebuie să știi cum să deosebești parfumul original de cel fals.

femeie care se parfumeaza la incheietura mainii
Parfumul fals poate fi depistat și după conținutul de carton al cutiei

Verificare parfum original: La ce să fii atent pentru a nu fi victima escrocilor

Există mai multe metode prin care poți identifica un parfum original de o copie ieftină. În primul rând, trebuie inspectată cutia. Ambalajul din celofan indică direct dacă produsul este unul fals sau nu. Investigație trebuie să înceapă cu analizarea lui. Brandurile originale nu lipesc niciodată celofanul cu lipici. Lipirea la ei se face mereu printr-o metodă termo, prin încălzire. Astfel, obțin o cusătura perfect uniformă.

De asemenea, ar trebui să existe o ștampilă dreptunghiulară sau rotundă sub forma unui autocolant în partea de sus sau de jos a cutiei. Trebuie să știi că o cutie falsă nu va avea autocolant de ștampilă, iar ambalajul va fi lipit neglijent.

Un alt indicator care îți va spune că parfumul nu este original este codul de bare. Acesta trebuie să se potrivească cu codul de bare al țării în care este produs parfumul. Reține faptul că parfumul francez autentic nu este niciodată autorizat în China sau Bangladesh. Este extrem de important să cumperi un parfum adevărat, deoarece aroma celui contrafăcut nu va persista pe haine mai mult de 10 minute. Iar dacă ești invitată la un eveniment cu adevărat important, parfumul face parte din look-ul tău, la fel ca și coafura potrivită sau machiajul.

persoana care apasa pe un parfum
Un alt indicator care îți va spune că parfumul nu este original este codul de bare

Alte indicii pe care le poți observa la un parfum fals: Cum să înțelegi rapid că ești mințit

Trebuie să știi că pentru a distinge un parfum adevărat de unul fals trebuie să fii foarte atentă. Pe fundul unei sticle adevărate există întotdeauna o etichetă subțire transparent pe care scrie „Eau de Toilette, 50 ml”. De asemenea, tot acolo este menționat și numărul de serie al lotului. În funcție de marcă, acesta poate consta din mai multe numere sau cifre și litere. Același număr ar trebui să se regăsească și pe cutie. În cazul parfumurile originale, aceste numere coincid întotdeauna.

Parfumul fals la fel ca și o vopsea de păr poate fi depistat și după conținutul de carton al cutiei. De obicei, sticla originală are un fel de „carcasă”, fie că este carton sau plastic, astfel încât sticla să nu se miște în cutie. Producătorii falși economisesc adesea pe acest „lucru mic”. Astfel, pentru a verifica acest fapt este bine să agitați puțin pachetul. Dacă sticla se mișca extrem de tare, atunci parfumul este cel mai probabil unul fals.

o sticluta de parfum
Ambalajul din celofan indică direct dacă produsul este unul fals sau nu

De cele mai multe ori, pe parfumurile originale se scrie doar „Made in France” sau „Made in Italy” cu litere mici pe cutie. Însă, dacă nu există astfel de inscripții sau este scris ceva ciudat precum „Paris-London-New-York”, acesta fapt indică un motiv să te gândești la autenticitatea produsului.

Verificarea unui parfum original se poate face pe baza datei de fabricare. De asemenea și data de expirare și compoziția produsului sunt întotdeauna marcate cu litere mici. Diferența dintre parfumurile originale și falsuri constă în faptul că escrocii consideră adesea astfel de informații ca fiind complet inutile.

femeie care se parfumeaza
Există mai multe metode prin care poți identifica un parfum original de o copie ieftină

Adauga un comentariu