National

Veste bună pentru românii care merg în Grecia: Se deschid mai multe puncte de frontieră pentru turiști

Publicat: 03 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Veste bună pentru românii care merg în Grecia Se deschid mai multe puncte de frontieră pentru turiști
Veste bună pentru românii care merge în Grecia: Se deschid mai multe puncte de frontieră pentru turiști

Veste bună pentru românii care merg în Grecia! Haris Theoharis, ministrul grec al Turismului, anunță că în curând autoritățile din Grecia vor deschide mai multe puncte de tranzit. Astfel, se va pitea asigura un flux mai mare al turiștilor.

„Sunt primele zile ale redeschiderii ample a granițelor, redeschidere ce include și aeroporturile, așa că încercăm să facem demersurile pas cu pas, cu multă prudență și în următoarele zile, presupunând că vom rezolva diferitele probleme apărute la punctele de frontieră vom lua în considerare redeschiderea lor“, a declarat Haris Theoharis.

Veste bună pentru românii care merg în Grecia: Când se redeschid celelalte vămi

Ministrul Turismului din Grecia a adăugat că vor fi redeschise și alte puncte de trecere a frontierei.

„Deocamdată, însă, Promachonas este principalul punct de tranzit pentru turiști.  Este o chestiune operațională, vrem să ne asigurăm că totul merge bine la scară mică și că situația este sub control. Apoi vom redeschide și alte puncte pe măsură ce vom avea certitudinea că procedurile se vor desfășura fără probleme. Tot ce vrem este să ne asigurăm că avem la dispoziție toate mijloacele pentru a face controalele necesare, dar și pentru a veni în sprijinul și pentru a asigura în cele mai bune condiții fluxul de trecere”, a declarat Theoharis.

Promisiuni din partea minsitrului Afacerilor Externe

Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a anunțat că în urma discuțiilor prutate cu omologul grec Nikos Dendias a reușit să soluţioneze întârzierile înregistrate la punctul de frontieră dintre Bulgaria şi Republica Elenă (Kulata – Promachonas). problemele au apărut odată cu instituirea, la 1 iulie, a noilor reguli privind intrarea cetăţenilor străini în Grecia, informează MAE, într-un comunicat de presă. MAE a trimis un reprezentant al Consulatului General al României la Salonic se află la punctul de trecere a frontierei Kulata – Promachonas pentru a acorda asistenţă cetăţenilor români.

„În contextul întârzierilor înregistrate la punctul de frontieră dintre Bulgaria şi Republica Elenă (Kulata – Promachonas), odată cu instituirea, la 1 iulie, a noilor reguli privind intrarea cetăţenilor străini în Republica Elenă, ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a avut o convorbire telefonică cu omologul elen, Nikos Dendias, căruia i-a prezentat situaţia cu care se confruntă cetăţenii români aflaţi în tranzit către Grecia, făcând apel la identificarea unor soluţii pentru reducerea timpului de aşteptare şi evitarea aglomerării autoturismelor în acest punct de frontieră şi sugerând deschiderea şi altor puncte de frontieră, având în vedere demararea sezonului turistic. În context, a menţionat ponderea importantă a turiştilor români în Grecia şi necesitatea asigurării condiţiilor optime pentru ca aceştia să poată ajunge în cele mai bune condiţii la locul de petrecere a vacanţei”, arată reprezentanţii MAE, într-un comunicat de presă.

Ce soluții au promis grecii

MAE a făcut demersuri, de urgenţă, pe lângă Ministerul de Externe elen, atât prin intermediul Ambasadei României la Atena, cât şi pe lângă Ambasada Greciei la Bucureşti, solicitând autorităţilor elene identificarea rapidă a unor soluţii care să permită fluidizarea traficului în punctul de frontieră Kulata – Promachonas.

Partea elenă a transmis că are în atenţie situaţia creată la frontieră şi că acţionează pentru identificarea de soluţii pentru fluidizarea circulaţiei, inclusiv prin stabilirea de controale comune cu autorităţile bulgare. O primă măsură deja luată este crearea unui flux separat pentru autoturismele înmatriculate în statele membre UE.

 

Adauga un comentariu