Actualitate

Veste bună pentru toți românii! Crește salariul minim pe economie

Publicat: 10 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Veste bună pentru toți românii Crește salariul minim pe economie
Uniunea Europeană vrea să modifice salariul minim pe economie din România

Uniunea Europeană vrea să modifice salariul minim pe economie din România. Schimbarea vine în contextul în care românii au unele dintre cele mai mici slarii. Europarlamentarul Gheorghe Falcă a dezvăluit cum se vor manifesta aceste modificări.

Din moment ce Uniunea Europeană vrea să crească salariul minim pe economie pentru țările unde valoarea sa este mică, România face parte din categorie. Așadar, românii se vor putea aștepta să primească mai mulți bani de la anagajator. Până atunci, oficialii trebuie să discute și să reglementeze toți pașii.

„Era foarte important să conștientizăm modul în care funcționează în România salariul minim și modul în care va exista de aici încolo salariul minim, momentul în care se va finaliza această reglementare și era nevoie să cunoaștem foarte bine procedurile, mai ales că România nu are foarte multe sindicate pe ramuri.

Degeaba solicităm să avem astfel de negocieri dacă noi nu aveam sindicate pe ramură în România. Să știți că sindicalismul nu este foarte bine văzut. Sunt doar câteva sindicate pe ramură, în domeniul sănătății, în domeniul educației. Cândva, dacă vă aduceți aminte, în anii ’90, erau puternice sindicatele din petrol, sindicatele din energie. Aceste sindicate s-au diluat și de aceea pe procedură am introdus amendamente”, a spus  Gheorghe Falcă, europarlamentar.

Când va creșe salariul minim pe economie?

Europarlamentarul nu a putut dezvălui o dată concretă, dar sindicatele ar putea. Doar aceste instituții, după cum a spus Gheorghe Falcă, știu cu exactitate ce se va întâmpla cu salariile românilor.

„Nu o să se aștepte că mâine o să crească brusc salariul minim, nu știu cât, dar și sindicatele știu foarte clar cu cât o să crească un astfel de salariu minim și de acea acele amendamente au intrat într-un pachet de amendamente de compromis și m-a bucurat că am pus din ambele părți din România amendamente în această rezoluție”, a adăugat europarlamentarul.

Adauga un comentariu