Eveniment-Social

Veste foarte bună! Studenții Universității Tehnice din Iași, campioni internaționali la Matematică! – FOTO

Publicat: 16 mart. 2020

Rezultate remarcabile ale studenților Universității Tehnice (TUIAȘI) „Gheorghe Asachi” din Iași, la Olimpiada Internațională de Matematică pentru studenți, SEEMOUS 2020! Instituția a fost reprezentată de șase tineri la ediția a XIV-a a Olimpiadei Internaționale de Matematică pentru studenți. Echipa a avut o comportare remarcabilă, reușind să obțină două medalii de argint, prin studenții Cristian Grecu și Vlad Batalan, și două medalii de bronz, prin studenții Ioan Stanciu și Gabriel Alexandru Scînteie

Rezultate remarcabile ale studenților Universității Tehnice (TUIAȘI) „Gheorghe Asachi” din Iași, la Olimpiada Internațională de Matematică pentru studenți, SEEMOUS 2020! Instituția a fost reprezentată de șase tineri la ediția a XIV-a a Olimpiadei Internaționale de Matematică pentru studenți. Este vorba de „South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students-SEEMOUS 2020”, care s-a desfășurat în perioada 3 – 8 martie 2020, la Universitatea „Aristotel” din Salonic, Grecia. Aceasta a fost organizată sub patronajul Mathematical Society of South Eastern Europe – MASSEE și a Societății de Științe Matematice din Grecia.

Din cauza restricțiilor generate de criza coronavirus, anul acesta au participat doar 60 de studenți de la paisprezece universități din cele 26 anunțate inițial.

„Cei șase studenți TUIAȘI, de la Facultatea de Automatică și Calculatoare (CA), sunt: Stelian Cristian Grecu, Vlad Batalan, Ioan Stanciu, Gabriel Alexandru Scînteie, Robert Daniel Curpan și Teodor Anițoaei. Echipa a avut o comportare remarcabilă, reușind să obțină două medalii de argint, prin studenții Cristian Grecu și Vlad Batalan, și două medalii de bronz, prin studenții Ioan Stanciu și Gabriel Alexandru Scînteie.

Anul acesta, subiectele au avut un grad de dificultate foarte ridicat, mai ridicat decât la precedentele ediții

La această ediție, subiectele au avut un grad de dificultate foarte ridicat prin comparație cu ceea ce s-a întâmplat anul trecut.

„Este o generație foarte bună de studenți, pe lângă cei de anul al doilea, care au obținut medalie și anul trecut, avem speranțe foarte mari și pentru anul viitor, fiindcă cei de anul întâi vor putea să participe și la ediția următoare”, au declarat coordonatorii studenților.

Studenții s-au pregătit în cadrul Centrului de Pregătire de Performanță în Matematică de la TUIAȘI, sub îndrumarea profesorilor Ariadna Pletea, Marian Panțiruc, Radu Strugariu și Marcel Roman.

Comentarii
  • Felicitari studentilor ieseni.
    Dar titlul articolului scris de Valentin Hutanu este cam aiurea.
    Daca iesenii cu argint si bronz sunt campioni, atunci cei cu medaliile de aur ce sunt?
    Supercampioni?
    Bietul autor mai are nevoie de ceva scoala sa-l instruiasca olecuta, nu-i la prima si probabil nici ultima isprava de exprimare defectuoasa, sau gandire contorsionata

Adauga un comentariu