Sport

Veste mare pentru miocrobiști! Bundesliga, primul mare campionat care se reia. Se pregătesc Spania, Italia și Anglia

Publicat: 08 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Veste mare pentru miocrobiști Bundesliga primul mare campionat care se reia. Se pregătesc Spania Italia și Anglia

Meciurile din Bundesliga se vor relua începând cu data de 15 mai, a anunțat, ieri, Liga Profesionistă din Germania. Partidele vor fi transmise de mai multe posturi de televiziune în România

De acum este oficial! Meciurile din Bundesliga se vor relua începând cu data de 15 mai, a anunțat, ieri, Liga Profesionistă din Germania. Partidele vor fi transmise de mai multe posturi de televiziune în România.
În momentul în care fotbalul din Germania a fost suspendat din cauza pandemiei de COVID-19, din prima ligă au fost disputate 25 de partide, în urma cărora Bayern Munchen și-a asigurat „fotoliul de lider”, cu 55 de puncte.
Pe locul doi se află Borussia Dortmund, cu 51 de puncte, în timp ce podiumul este completat de RB Leipzig, cu 50 de puncte.

Primele meciuri oficiale din Bundesliga după pandemia de COVID-19

În mod normal, următoarea etapă, cea cu numărul 26, va aduce câteva dueluri tari, printre care Borussia Dortmund – Schalke, Eintracht Frankfurt – Borussia Monchengladbach sau Werder Bremen – Bayer Leverkusen. Mai sunt 9 etape de jucat în Bundesliga.
La aproximativ două luni de la întreruperea competițiilor din cauza pandemiei, Bundesliga va fi primul mare campionat de fotbal care va fi reluat, pe baza unor măsuri sanitare draconice. Data exactă a reluării va fi stabilită de Liga germană de fotbal (DFL).
Franța a pus capăt sezonului săptămâna trecută, iar Anglia, Spania și Italia speră, în cel mai bun caz, să poată relua competițiile în luna iunie.

Alte țări au stabilit deja momentul reluării sezonului: 9 mai pentru micul campionat al Insulelor Feroe, 30 mai pentru Serbia sau 12 iunie pentru Turcia. De asemenea, campionatul Israelului se va relua pe 30 mai, fără spectatori.
În momentul întreruperii Bundesligii, după 25 de etape, Bayern Munchen era lider, cu un avans de patru puncte față de Borussia Dortmund, și spera să câștige pentru a opta oară consecutiv campionatul.

Ce sume vor recupera cluburile din Germania

DFL, care a convocat joi adunarea sa generală, pleda de mult timp pentru această reluare, esențială pentru echilibrul economic al unui sector care are în Germania 56.000 de angajați.
Dacă ultimele nouă etape din primele două divizii se vor putea disputa, cluburile germane vor recupera în jur de 250 de milioane de euro din drepturile TV, reducându-și într-o oarecare măsură pierderile. Din cele 36 de cluburi din primele două divizii, mai mult de 12 sunt aproape de faliment, a indicat presa germană.
În condițiile în care Germania are un bilanț sanitar mai bun decât vecinii săi în fața pandemiei, DFL a prezentat autorităților un protocol medical complet, bazat pe multiplicarea testelor de depistare a coronavirusului și pe numeroase măsuri de protecție.

Și Liga I din România se pregătește pentru reluare

LPF a anunțat zilele trecute că data de începere a competiției interne ar fi weekendul 13-14 iunie.
Ministrul Sportului, Ionuț Stroe, susține că toate echipele vor fi testate înainte de a intra în cantonament, iar jucătorii nu vor putea părăsi bazele de pregătire până la finalul cantonamentelor.
Ministrul Sportului a anunțat ca dată de reluare a pregătirilor 15 mai, după ce va expira starea de urgență din România.

„Trebuie să ne asigurăm că toți participanții la pregătire vor fi testați. Atât înainte de reluarea antrenamentelor, cât și la final. Va fi un regim destul de strict în modul în care vor servi masa, în modul în care vor fi folosite vestiarele, cum se vor desfășura antrenamentele. Din discuțiile avute cu FRF și LPF am înțeles că patru săptămâni sunt suficiente pentru pregătirea echipelor din Liga 1. Cred că putem lua data de 15 mai ca un reper pentru ieșirea din starea de urgență, dar trebuie să înțelegem că sănătatea publică este mai importantă decât orice”, a declarat Ionuț Stroe la Digi Sport.

Programul complet al etapei a 26-a din Bundesliga:

Fortuna Dusseldorf – Paderborn
Union Berlin – Bayern Munchen
Hoffenheim – Hertha
Koln – Mainz
Lepizig – Freiburg
Dortmund – Schalke
Eintracht Frankfurt – Borussia Monchengladbach
Augsburg – Wolfsburg
Werder Bremen – Bayer Leverkusen
Cele mai importante partide din Bundesliga și 2.Bundesliga vor putea fi urmărite, în direct, pe programele Digi Sport!

Adauga un comentariu