Actualitate

Veste proastă dată de Ludovic Orban românilor: Care va fi programul teraselor de la 1 august

Publicat: 28 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Veste proastă dată de Ludovic Orban românilor Care va fi programul teraselor de la 1 august
Veste proastă dată de Ludovic Orban românilor: Care va fi programul teraselor de la 1 august

Premierul Ludovic Orban le-a dat o veste proastă românilor în ceea ce privește programul teraselor. Ludovic Orban a anunțat astăzi noile măsuri pe care le-ar putea lua Guvernul de la 1 august pentru a limita răspândirea infecțiilor cu COVID-19.

Primul ministru a declarat că în ședința CNSU de astăzi vor fi făcute propunerile, urmând ca în ședința de guvern de miercuri să fie adoptate. Printre acestea se numără limitarea programului pentru anumite terase și cluburi, dar și purtatul măștii în aer liber în zonele aglomerate.

„Sunt discuții legate de limitarea programului la cluburi și terase, dar numai în anumite zone unde e gradul de răspândire mai mare, deci nu la nivel național, este vorba de măsuri un pic mai clare legate de plaje, pentru că și pe plaje există un risc epidemiologic mare, iar acolo propunerea e să se elimine excepția legată de persoanele aparținând unei familii, să fie regula de distanțare aplicată tuturor, cu excepția copiilor.

De asemenea, e discuția legată de posibilitatea introducerii obligativității purtării măștilor în spații deschide aglomerate”, a spus Ludovic Orban.

Veste proastă dată de Ludovic Orban românilor: Măștile obligatorii în zonele aglomerate

Premierul Ludovic Orban a spus că masca de protecție va fi obligatorie în zonele aglomerate, cum sunt de exemplu falezele, piețele sau târgurile.

„Am avut ieri ședință, deja există o propunere formulată din partea specialiștilor din cadrul Comitetului Național de Suport Tehnico Științific să nu decidem noi la nivel național, ci să lăsăm la comitetele județene pentru situații de urgență să decidă.

Știm foarte clar că există anumite tipuri de activități. De exemplu pe faleză, în Galați sau Brăila e o asemenea aglomerație, interacțiunea e foarte apropiată și singura soluție pentru reducerea riscului este purtarea măștii“, a precizat Ludovic Orban.

Premierul a prezentat și alte zone unde masca de protecție ar putea devin obligatorie.

„De asemenea, în piețe, târguri sau în locuri unde se așteaptă mulți oameni. Măsura va fi numai pe anumite intervale orare în care există aglomerație și numai pentru anumite tipuri de activități.

În București sunt anumite zone unde există aglomerație. Asta va analiza comitetul municipal”, a menționat Ludovic Orban.

Decizia Comitetele Județene pentru Situații de Urgență

Premierul a declarat că măsura de purtare a măștii în aer liber este una care va fi luată de către Comitetele Județene pentru Situații de Urgență și se va impune doar în anumite zone.

„Comitetele Județene pentru Situații de Urgență vor lua măsura în urma unei analize foarte atente și numai în anumite zone, în anumite intervale orare.

La nivelul municipiului București se va face o analiză de către Comitetul local și se vor impune măsurile necesare”, a menționat Ludovic Orban.

Mască de protecție în aer liber

Premierul spusese ieri că analizează mai multe măsuri pentru evitarea aglomerației în zonele aglomerate și că una dintre variantele avute la dispoziție este de a impune purtarea măștii chiar și în aer liber.

„Am avut discuții cu mai mulți prefecți, mai mulți reprezentanți din comitetele județene pentru situații de urgență care ne-au spus că sunt locuri chiar și în aer liber, de exemplu o piață sau o faleză, unde, din cauza aglomerației, există risc de răspândire și discutăm și posibilitatea de a impune purtarea măștii în astfel de spații foarte aglomerate”, a spus Ludovic Orban.

Adauga un comentariu