Actualitate

Veste proastă pentru fostul ministrul al Turismului. Elena Udrea rămâne după gratii pe durata recursului în casație

Publicat: 29 iun. 2022
Elena Udrea a primit șase ani de închisoare cu executare și datoria de a plăti peste 8 milioane de lei despăgubiri

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis ca Elena Udrea, fost ministru al Turismului, să rămână după gratii pe durata judecării recursului în casație cerut de avocații ei.

Prin această cale extraordinară de atac, Elena Udrea cere eliberarea din închisoare, ea fiind condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”. Elena Udrea a ajuns în 16 iunie, în România, la câteva zile după ce autoritățile bulgare au decis extrădarea sa.

Elena Udrea s-a aflat în custoria autorităților bulgare, după ce fostul ministru a fost prins în 7 aprilie, la granița dintre Bulgaria și Grecia. Udrea a plecat din România în ziua când a fost condamnată în dosarul „Gala Bute”. Fostul ministru se află în prezent în Penitenciarul Târgșor.

Elena Udrea a fost extrădată

Curtea de Apel de la Sofia a decis vineri, 10 iunie, ca fostul ministru al Turismului Elena Udrea – aflată în arest în Bulgaria – să fie adusă în România pentru a executa pedeapsa de 6 ani de închisoare primită în dosarul Gala Bute.

Astfel, Elena Udrea a fost extrădată, joi, de autorităţile bulgare şi adusă în România. Ea a intrat pe la Vama Giurgiu şi urmează să fie predată poliţiştilor de la Penitenciarul Giurgiu, de unde va ajunge la Penitenciarul Târgşor, în județul Prahova.

Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute, conform sentinței Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, decizia fiind definitivă.

Adrian Alexandrov refuză să-și lase fiica să o viziteze pe Elena Udrea

Elena Udrea nu și-a mai văzut copilul de o bună bucată de timp și chiar dacă a ajuns în România aceasta continuă să stea departe de fiica ei.

Deși a primit drept de vizite din partea apropiaților, Adrian Alexandrov a dezvăluit că nu o va duce pe cea mică nici în ruptul capului să-și vadă mama în închisoare. În opinia sa, un astfel de gest poate să o lase pe cea mică cu traume.

„Nici nu o pot aduce aici, pentru că discuţia se poartă printr-un geam şi cred că e o traumă pentru un copil ca, după atâta timp, să vină să îşi vad mama în felul acesta”,  a transmis logodnicul fostului ministru.

Fostul ministru al Turismului și actualul ei partener de viață consideră că decizia ICCJ de a o condamna în dosarul Gala Bute este ilegală. Imediat după ce s-a decis extrădarea Elenei Udrea în România pentru a face cei 6 ani de închisoare, Adrian Alexandrov a reacționat dur.

„Mă bucură faptul că au început din ce în ce mai multe voci să ceară DREPTATE în cazul Elenei Udrea. Domnul Roșca Stănescu este un cunoscut critic al fostului președinte Traian Băsescu, și al Elenei Udrea, dar cu toate acestea pune sub semnul întrebării aspecte importante din “condamnarea” ei.

Domnul profesor Adrian Severin a spus, citez: “Scopul nu scuză mijloacele și nedreptatea făcută unuia, indiferent că o cheamă Udrea, amenință drepturile tuturor cetățenilor”, vorbe care ar trebui să dea de gândit tuturor, inclusiv celor care se bucură de condamnarea abuzivă a Elenei Udrea, indiferent de metode și cu încălcarea flagrantă a Drepturilor Omului și a Constituției”, a scris Adrian Alexandrov.
Comentarii
  • Elena mergea la Inundatii cu pantofi cu toc si haine de firma. Asa ca, nu mai bateti apa in piua ca sa fie considerata Victima. Cand a primit sute de mii de EUR a fost foarte bine acum cand trebuie sa plateasca este victima?

Adauga un comentariu