International

Vești bune! În Franța, numărul cazurilor noi de infectare cu SARS-CoV-2 a scăzut

Publicat: 30 aug. 2020
Explozie de cazuri COVID-19 în Franța!
Steagul-Franței

Vești bune! În Franța, numărul cazurilor noi de infectare cu SARS-CoV-2 a scăzut. Duminică, Franța a înregistrat 5.413 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus. Spre deosebire de numărul de cazuri de sâmbătă ( 5.453), este în scădere.

Conform Ministerului Sănătăţii francez, numărul total de decese provocate de SARS-CoV-2 a crescut la 30.606.

Totodată, sunt 4.530 de persoane internate în spital, iar cele de la Terapie Intensivă au ajuns la 402.

În Franța, purtarea măștii de protecție a devenit obligatorie atât în Paris, cât și în alte orașe. Statul francez  se află pe locul al şaptelea în lume în ce priveşte numărul deceselor de COVID-19. Tocmai de aceea, guvernul monitorizează atent cifrele pentru a decide dacă sunt necesare noi restricţii sau măsuri de izolare.

Pe străzile din Paris, oamenii se pot testa gratuit pentru COVID-19, începând de luni. Vești bune! În Franța, numărul cazurilor noi de infectare cu SARS-CoV-2 a scăzut

Toate persoanele din Paris se pot testa gratuit pentru a depista dacă sunt infectate cu noul coronavirus. Testarea se va face gratuit, în centre amenajate, pe străzile din capitala Franței.

Potivit lui Gabriel Attal, purtătorul de cuvânt al Guvernului, începând de luni se vor înființa centre medicale temporare pe  străzile din Paris. Acestea vor fi amplasate, în special, în fața primăriilor din cartiere. Astfel, toate persoanele care vor să vadă dacă au fost, sau nu, infectate cu SARS-CoV-2, se pot testa fără niciun cost.

Acest proiect dorește să ajute laboratoarele medicale, deoarece un număr mare de parizieni le-au asaltat și personalul medical face față cu greu.

Locația centrelor va fi disponibilă pe site-ul web al orașului Paris.

Totodată, pentru a controla creșterea infecțiilor, Guvernul a ajuns la capacitatea de un milion de teste pe săptămână, conform anunțului făcut joi de ministrul Sănătății, Olivier Véran.

Câte cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în România

Până astăzi, 30 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 86.785 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

37.665 de pacienți au fost declarați vindecați și 10.785 de  pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 952 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Câte persoane au decedat

Până astăzi, 3.578 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În intervalul 29.08.2020 (10:00) – 30.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 39 de decese (23 bărbați și 16 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Constanța, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Prahova, Sibiu, Teleorman, Vaslui, Vrancea și București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 4 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 12 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 10 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 12 decese la categoria de peste 80 de ani. 32 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 2 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar  pentru 5 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.213. Dintre acestea, 492 sunt internate la ATI.

Adauga un comentariu